Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 20:22:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Eduard S.P.A.D. S.XIII Dual Combo 1/72  (Pročitano 2200 puta)
23. Mar 2009, 09:57:46
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 180
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6280
Od našeg dragog pilota sam na poklon dobio ovaj kompletić Smile i obećao da će da dobije prioritet - stvarno će mi biti zadovoljstvo za rad Smile
Eduardov komplet izgleda ovako:

a meni je stigao ovako, pošto ga je pilot započeo:

U planu su mi avioni na kojima su leteli Georges Guynemer i Francesco Baracca.

Hteo sam da slikam pre no što se dohvatim posla, ali mi je Canon rekao "change the batteries" Smile - rezervne nisam imao a da čekam nisam mogao Smile, pa sam počeo da radim na drvetu pošto je pilot već sve preprskao osnovnom bojom:

U prirodi izgleda mnogo bolje nego ovako, pod svevidećim okom mog vernog Canona...

Drugog je već sastavio i počeo da ga boji:

Nažalost, ovaj će morati u Mr. Musculo pošto nema šanse da potrefim iste nijanse Smile (a izgleda predivno), a potrudiću se da budem što bliži njegovoj recepturi za bojenje: http://forum.burek.com/eduard-s-p-a-d-xiii-148-t419523.msg6648017.html#msg6648017
Srebrne fleke na gornjem krilu su moje probe lakiranja makete Vallejo akrilnim metal mediumom (521). Ovaj fabrikat može da se meša sa bojom i daje joj srebrnasti sjaj, ili se prelakira kao poseban sloj i daje sličan efekat. Problem je što se, naravno, meša samo sa akrilnim bojama...
Za sada mi se najviše sviđa dobro razređen sloj (desna strana krila), ali razmisliću još dok dođem do bojenja...
Toliko za sada, nastavak sledi kad se uljana boja drveta osuši...
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Cekaj malo- obrisi mu te boje al ja cu ti za dan il dva poslati vec izmesane boje za njega. Jel vazi?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 180
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6280
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Onda cu ovih dana da spakujem nesto Vallejo akrilnih boja i te boje pa da posaljem onom pa ce onaj da ti to da  Smile

Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 180
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6280
Nema odmora dok traje obnova, tj. napred u nove radne pobede, tj. gvožđe se kuje dok je vruće, tj... nestade mi parola... Smile
Nastavio ja sve usput pomalo da radim na ovom aviončetu, a večeraske, da ne sedim na lovorikama (eto još jedne! Wink), nastavih udarnički...
Kabina sređena komplet i spremna za slaganje u trup:

Na jednoj od slika je i moja džinovska špenadla koju koristim za fotografisanje Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Samo nastavi. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Oooooooooppaaa!!! Stiže SPAD!!!  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 416
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Bravo Jako ,bas mi se svidja kako napreduje...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 180
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6280
Skoro se nisam ovako napatio sa uklapanjem Eduardove makete Smile.
Trup su dali u malo čudnom rasklopu - dve bočne polovine i gornja strana kao poklopac, sa sve integrisanim horizontalcem. E, sad, žljebovi za mitraljeze se na prednjem kraju prilično koškaju sa gornjom stranom instrument table, a isto važi i za bočne delove kabine na gornjem delu prema instrumentima sa leve i desne strane table. Tu  je palo žešče turpijanje i skalpelisanje, pri čemu sam morao da pazim da ne probijem plastiku:

Sklop polovina sa utaknutom instrument tablom i donji deo:

Sklop gornje površine - vidi se da će da je potrebno gitovanje...:

U međuvremenu sam prešao gitom Mr. Surfacer 500 levu stranu, a novim Vallejo ModelColor akrilnim desnu, pa ćemo da vidimo kad se osuše...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
SonyEricsson C702i
Odlicno izgleda...strpljivo cekamo nastavak Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 20:22:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.097 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.