Иванов са македонском заједницом 21. октобар 2010. | 18:01 | Извор: Тањуг Београд -- Председник Македоније Ђорђе Иванов састао се са представницима македонске националне заједнице у Србији.
Ђорђе Иванов (ФоНет, архива) Иванов је са македонском националном мањином разговарао о очувању њиховог националног идентитета и будућем попису становништва.
Председник Македонског савета у Србији Борче Величковски затражио је од Иванова да помогне повећању њиховог политичког утицаја у Србији.
Величковски се заложио и за што скорије образовање мешовите међудржавне комисије која би спроводила договор две државе о заштити мањинских права Македонаца и Срба.
Председник Македоније је током другог дана боравка у Београду посетио фармацеутску кућу из те земље "Алкалоид", као и Факултет политичких наука. Он се данас поподне састао и са лидером Српске напредне странке Томиславом Николићем.
Иванов је јуче имао одвојене сусрете са председником Србије Борисом Тадићем, премијером Мирком Цветковићем и председницом Скупштине Славицом Ђукић-Дејановић.
Током тих сусрета је заједнички констатовано да су односи две државе добри, као и да ће се Београд и Скопље помагати у процесу европских интеграција, и поред отвореног црквеног питања и питања Косова.
Pa vidis Gambi da su nam Makedonci braca. Sa njima su dobri svi: i Shiptari i Srbi i Crnogorci. I sve srpske opcije: i Tadic i Nikolic i Sheki. Prosla nam ljutnja sto su izglasali priznjanje Kosova, sa ubedljivom vecinom.
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! : Bora Corba. Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! : Bora Corba. Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic