Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: radikali pozivaju na jos jedan rat koji se ne moze dobiti!!!  (Pročitano 8844 puta)
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7

Dear A,

Zahvaljujem na bogatom & nadahnutom spisku preporuka. Sve ce sa zadovoljstvom biti pretoceno u delo kada krenem u krajeve tvoje. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Danilobg- Kosovo i ostalo uzgubljeno zbog Slobodana? Hmm ja sam bio tamo negde pocetkom devetedestih napaljeni klinac koji je prvi biomanitao protiv  tog istog Slobodana. Prosao kroz studenske proteste i demonstracije. A posle 5. oktobra radio jedno vreme i u "demokratsko" USA. (ovo da li je demokratska pitaj svakog ne amera koji je ziveo tamo duze od godinu dana i ima nesto skole i IQ veci od 100). Eee u medjuvremenu se poraslo, mnogo gov... proslo Dunavom...Da li ej bas tako? On kriv, a? Ne, nego samo klasican oportuni politicar, mozda cak i bolji od vecine dansnjih jer barem nema privatne firme i racune po kojekavim ostrvima. Evo jedan slikovit hipoteticki primer kad smo vec kod toga. Za koji dan je "obljitnica" Oluje. Milosevic se nekim slucajem ne ponasa oportuno vec progalsava opstu mobilizaciju. Kolko bi se njih odazvalo? Kako bi se vrla opozicija ponasala? A da, oni su za bili mir umako da zaboravim...pa se rastrcali po svetu sa svojim vezama da se pomognu Srbima tamo? Svileni se barem posle 5. oktobra zauzeo za vracanje Srba ?(bice ih manje po statistickim procenama 2011. nego 2001 chisto da znate) Naravno..uvek je lepse biti dobar posilni sili nego se boriti za opsti interes naroda. Ici na prijeme u US ambasadu sa snobovskom ekipom nego ne daj boze zaglaviti neki medjunarodni sud. A sto to Hrvati i Hrvatska opozicija ne pozivase ne "mir brate mir, bolje da tucam nego da pucam"  i na dezertstvo pred Oluju. Pa Krajina je vec odavno bila "demografski izgubljena" jel? A i koji ce im k da ginu za najsiromasniji deo zemlje (za razliku od Kosova koji je ubedljivo najbogatiji svim resursima). Eeee....pa zato ce Hrvatska uci pre nas nekih 6-7 god u Evropu kao small country for great Hollyday a mi smo k na biciklu. Ti bi branio Uzice ili Pirot? Ma ne bi ti sinak branio ni Bg..samo svoje dupe ko i 90% srba sad. Odlican primer kako bi se zrtovali je ona poplava od proletos...Secam se scene na TV u Smederevu..par desetina ljudi baca dzakove pola grada poplavljeno a kafici iznad puni...Maaa...trebalo bi i onaj spomenik Karadjordju na Vracaru skinuti..bolje poslovni prostor za neku banku, valja ce mnogi kintu od toga. A i on bio budala..provalcio se po blatanjvim sancevima godinam, krvario guzicu...ubise ga na kraju ..umesto da je nastavio trgovinu sa Turcima, postao "ugledni biznismen", kupovao nekretnine po Becu...provodio starost po Francuskim banjama sa skupim kurvama...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
ma najveci pacifista u srbiji je nash ministar odbrane,chovek kaze da se nasha vojska ne sprema za rat ... vishe onako vezbaju samoubistva , sluchajna ? medjusobna ubistva ,kradju i rasprodaju oruzja i.t.d.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

RoDjEn LoSh

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 45
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.5
mob
Nokia 6600
Cilj "zapadnih saveznika" je da svaka zemlja u regionu ( da ne kazem na svetu ) nema vojne jedinice ili da one budu svedene na simbolichnu brojnost, ajde nek neko pogodi zashto. A u isto vreme njihove vojne jedinice su sve brojnije i jace. Chini li vam se da ovo ima smisla? Jesu li i oni pacifisti samo maskirani?   Smile

slazem se da je b-92 "preneo" samo ono sto je odgovaralo njihovom cilju: oblatiti sto vishe srs. Stvarno je receno da ce srbija braniti kim svim sredstvima pa i vojnim ako nedaj bozze bude trebalo. Sad da li ce se neko odazvati pozivu na mobilizaciju treba da pitate one koji su podrzzali da se oprosti dezerterima.   Smile Smile

prica da je milosevic ili bilo ko kriv sto su kim "izgubljeni" stvarno vise ne pije vodu, proslo je 6 godina odkad je dos i njegovi derivati na vlasti, nista nije uchinjeno da se politichki zastiti taj deo nashe zemlje. Cak su neki od dos-ovih perushki javno pozivali na odvajanje tog dela teritorije (svileni na primer). Djiki je ubijen poshto je poceo da dize glas protiv odvajanja kim-a od srbije. Poznavajuci metode rada cia-e nebi me chudilo da je neko dobro platio da se djiki smakne  Smile

radikali ne pozivaju na rat nego na ujedinjenje svih srba i onih koji vole srbiju bez obzira koje su nacionalnosti. Ssss

[Edit by marniko82: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 02. Avg 2006, 16:20:31 od marniko82 »
IP sačuvana
social share
Rodjen LOSh
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Danilobg- Kosovo i ostalo uzgubljeno zbog Slobodana? Hmm ja sam bio tamo negde pocetkom devetedestih napaljeni klinac koji je prvi biomanitao protiv tog istog Slobodana. Prosao kroz studenske proteste i demonstracije. A posle 5. oktobra radio jedno vreme i u "demokratsko" USA. (ovo da li je demokratska pitaj svakog ne amera koji je ziveo tamo duze od godinu dana i ima nesto skole i IQ veci od 100). Eee u medjuvremenu se poraslo, mnogo gov... proslo Dunavom...Da li ej bas tako? On kriv, a? Ne, nego samo klasican oportuni politicar, mozda cak i bolji od vecine dansnjih jer barem nema privatne firme i racune po kojekavim ostrvima. Evo jedan slikovit hipoteticki primer kad smo vec kod toga. Za koji dan je "obljitnica" Oluje. Milosevic se nekim slucajem ne ponasa oportuno vec progalsava opstu mobilizaciju. Kolko bi se njih odazvalo? Kako bi se vrla opozicija ponasala? A da, oni su za bili mir umako da zaboravim...pa se rastrcali po svetu sa svojim vezama da se pomognu Srbima tamo? Svileni se barem posle 5. oktobra zauzeo za vracanje Srba ?(bice ih manje po statistickim procenama 2011. nego 2001 chisto da znate) Naravno..uvek je lepse biti dobar posilni sili nego se boriti za opsti interes naroda. Ici na prijeme u US ambasadu sa snobovskom ekipom nego ne daj boze zaglaviti neki medjunarodni sud. A sto to Hrvati i Hrvatska opozicija ne pozivase ne "mir brate mir, bolje da tucam nego da pucam" i na dezertstvo pred Oluju. Pa Krajina je vec odavno bila "demografski izgubljena" jel? A i koji ce im k da ginu za najsiromasniji deo zemlje (za razliku od Kosova koji je ubedljivo najbogatiji svim resursima). Eeee....pa zato ce Hrvatska uci pre nas nekih 6-7 god u Evropu kao small country for great Hollyday a mi smo k na biciklu. Ti bi branio Uzice ili Pirot? Ma ne bi ti sinak branio ni Bg..samo svoje dupe ko i 90% srba sad. Odlican primer kako bi se zrtovali je ona poplava od proletos...Secam se scene na TV u Smederevu..par desetina ljudi baca dzakove pola grada poplavljeno a kafici iznad puni...Maaa...trebalo bi i onaj spomenik Karadjordju na Vracaru skinuti..bolje poslovni prostor za neku banku, valja ce mnogi kintu od toga. A i on bio budala..provalcio se po blatanjvim sancevima godinam, krvario guzicu...ubise ga na kraju ..umesto da je nastavio trgovinu sa Turcima, postao "ugledni biznismen", kupovao nekretnine po Becu...provodio starost po Francuskim banjama sa skupim kurvama...

Bezveze je da se hvalises kao neki komunisticki prvoborac sa svojim `ratnim` stazom na demonstracijama i sl. Da si zaista bio ne bi se ovako jadno razmetao sa tim.  Pa cak i da jesi to te ne cini ni manje ni vise kredibilnim da govoris o Milosevicu i ne pojacava tezinu tvojih  teza. 

Informacije koje iznosis oko Milosevica nemaju veze sa realnoscu. Verujem da su rezultat neobavestenosti. Da sam zloban, kao sto nisam, verovatno bih pomislio da je u pitanju poprilicna povrsnost. Milosevic jeste imao privatne firme, ako te zanimaju informacije i literatura za edukaciju u tom pogledu javi `sinku`  i on ce te sa zadovoljstvom prosvetliti i uputiti. Drugo, taj `oportuni` covek je i ubica - postoji i pravosnazna presuda na tu temu. 

Bio turisticki u Americi? So what? Ili pokusao da peres sudove pa se razocarao, ili se nisi snasao? Slikao fotoaparatom 5.aveniju i sada drzis predavanja o demokratiji u Americi? Nemoj me zasmejavati...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Cilj "zapadnih saveznika" je da svaka zemlja u regionu ( da ne kazem na svetu ) nema vojne jedinice ili da one budu svedene na simbolichnu brojnost, ajde nek neko pogodi zashto. A u isto vreme njihove vojne jedinice su sve brojnije i jace. Chini li vam se da ovo ima smisla? Jesu li i oni pacifisti samo maskirani?   Smile

slazem se da je b-92 "preneo" samo ono sto je odgovaralo njihovom cilju: oblatiti sto vishe srs. Stvarno je receno da ce srbija braniti kim svim sredstvima pa i vojnim ako nedaj bozze bude trebalo. Sad da li ce se neko odazvati pozivu na mobilizaciju treba da pitate one koji su podrzzali da se oprosti dezerterima.   Smile Smile

prica da je milosevic ili bilo ko kriv sto su kim "izgubljeni" stvarno vise ne pije vodu, proslo je 6 godina odkad je dos i njegovi derivati na vlasti, nista nije uchinjeno da se politichki zastiti taj deo nashe zemlje. Cak su neki od dos-ovih perushki javno pozivali na odvajanje tog dela teritorije (svileni na primer). Djiki je ubijen poshto je poceo da dize glas protiv odvajanja kim-a od srbije. Poznavajuci metode rada cia-e nebi me chudilo da je neko dobro platio da se djiki smakne  Smile

radikali ne pozivaju na rat nego na ujedinjenje svih srba i onih koji vole srbiju bez obzira koje su nacionalnosti. Ssss

[Edit by marniko82: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]

- A trojke su, Djuro, sta??
- Osnovne jedinice diverzantskih grupa!
« Poslednja izmena: 03. Avg 2006, 01:43:46 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Znas li ti Danice, sta je to Vinca?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1971
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Cilj "zapadnih saveznika" je da svaka zemlja u regionu ( da ne kazem na svetu ) nema vojne jedinice ili da one budu svedene na simbolichnu brojnost, ajde nek neko pogodi zashto. A u isto vreme njihove vojne jedinice su sve brojnije i jace. Chini li vam se da ovo ima smisla? Jesu li i oni pacifisti samo maskirani?   Smile

slazem se da je b-92 "preneo" samo ono sto je odgovaralo njihovom cilju: oblatiti sto vishe srs. Stvarno je receno da ce srbija braniti kim svim sredstvima pa i vojnim ako nedaj bozze bude trebalo. Sad da li ce se neko odazvati pozivu na mobilizaciju treba da pitate one koji su podrzzali da se oprosti dezerterima.   Smile Smile

CIA snajka, CIA. Upropastli su pola sveta  .  .  .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

RoDjEn LoSh

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 45
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.5
mob
Nokia 6600

Ovo sam shvatio kao ALLCAPS ali ako je to problem bice ispravljeno  Smile
Samo me zanima u kom delu ste prepoznali DK-ovog BSpiuna? Da nije u onom delu da su ameri najjaca vojna sila na svetu, mozda gresim? mozda su oni u stvari samo bleferi?  Smile
Ili mozda mislite da se na KiM ucinilo mnogo visse u ovih 6 godina nego nece Srbi da priznaju?  Smile
Ili vas zabrinjava sto Srbi vole Srbiju? A gde su vashi argumenti? Ili vama nisu ni potrebni argumenti? pa B92 je to objavio a ako oni kazu da je nesto istina onda u to [glow=red,2,300]nesme[/glow] da se sumlja?

Prica za Milossevica mi vise ide na zzivce, pa sto ga DOS ne osudi dok ga je drzzao u centralnom zatvoru ako je bio kriminalac? Nego hteli da ga osude jer je kupio vilu u tolstojevoj?? Ih kakav kriminalac.  Smile
IP sačuvana
social share
Rodjen LOSh
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Pa Danilobg...ne  nisam bio turisticki i nisam prao sudove. Bio sam na postdocu na jednom od dva najprestiznija US Univerziteta, onom sa manjem brojem studentata ali sa vise americkih pretsednika. I na temu "demokratije" u US pricao veoma cesto sa isto tako nekim PhD studentima , postdocovima sa raznih strana sveta. I gle cuda niko od njih mi ne rece da je US demokratija. Cak su mi na moje zaprepascenje jer i ja (kao i ti) nisam verovao prvih par meseci rekli-polako navicies se. Slobodno mediji..da, da samo na papiru u onom njihovom cuvenom amandmanu. U praksi to je malo mnogo drugacije, svi ali svi "major media" od lokalnih do pan americkih furaju istu pricu, opozicioni mediji NE POSTOJE. Trijada krupnog kapitala, medija i politike dovodi to toga..no to je vec druga i velika tema. Budi ubedjen da si za "najtotalitarnija" vremena za vreme tata Slobe imao dalko daleko vise mogucnosti da sagledas informacije iz neke druge perspektive nego sto to moze da ucini prosecan US gradjanin.
  A multimilionske racune tata Slobe na kajmanskim ostrvima bih voleo da vidim. Milsim i ovi silni tuzitelji spec sudova ih traze uz pomoc CIA, BIA, DIA ..tako da ako si lojalan gradjanin molio bih te prvo njima prosledi.
  Shvatices i ti neke stvari za jedno destak god...zivot nije US film sa dobrim i losim momcima...kanda malo komplikovanije mu to dodje...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Pa Danilobg...ne nisam bio turisticki i nisam prao sudove. Bio sam na postdocu na jednom od dva najprestiznija US Univerziteta, onom sa manjem brojem studentata ali sa vise americkih pretsednika. I na temu "demokratije" u US pricao veoma cesto sa isto tako nekim PhD studentima , postdocovima sa raznih strana sveta. I gle cuda niko od njih mi ne rece da je US demokratija. Cak su mi na moje zaprepascenje jer i ja (kao i ti) nisam verovao prvih par meseci rekli-polako navicies se. Slobodno mediji..da, da samo na papiru u onom njihovom cuvenom amandmanu. U praksi to je malo mnogo drugacije, svi ali svi "major media" od lokalnih do pan americkih furaju istu pricu, opozicioni mediji NE POSTOJE. Trijada krupnog kapitala, medija i politike dovodi to toga..no to je vec druga i velika tema. Budi ubedjen da si za "najtotalitarnija" vremena za vreme tata Slobe imao dalko daleko vise mogucnosti da sagledas informacije iz neke druge perspektive nego sto to moze da ucini prosecan US gradjanin.
 A multimilionske racune tata Slobe na kajmanskim ostrvima bih voleo da vidim. Milsim i ovi silni tuzitelji spec sudova ih traze uz pomoc CIA, BIA, DIA ..tako da ako si lojalan gradjanin molio bih te prvo njima prosledi.
 Shvatices i ti neke stvari za jedno destak god...zivot nije US film sa dobrim i losim momcima...kanda malo komplikovanije mu to dodje...

Roadrunner,

Ocenjivati zivot, rad i demokratiju u jednoj zemlji mozes samo ako zivis i radis u toj zemlji - kao gost i covek na postdoc nisi kompetentan za to. Mogu da ti citiram PhDs iz iste zemlje koje poznajem i koji imaju potpuno drugacije misljenje u odnosu na ljude koje si ti sreo - ali to je besmisleno jer svako ima pravo na svoje misljenje. Imam utisak da si malo prebukvalno shvatio svoje kolege - da li bilo kome od njih pada na pamet da se isele iz Amerike i odu negde drugde jer im je tamo nije dobro? Da li je to neko od njih uradio?  Inace, ne znam nijedu osobu u Srbiji koja je otisla da zivi i radi u SAD pa se razocarala i vratila kuci. Nadam se da se slazes da su za poredjenje Srbije i Amerike najadekvatniji sagovornici nasi ljudi koji tamo zive i zaradjuju svoj hleb.

Sto se tice demokratije kao takve - idealni sistem i idealna demokratija predstavljaju utopije. Svaka medalja ima dve strane. Pripadnik svake nacije na svetu ce ti izneti i kritike i pohvale na racun  sopstvene matice. Amerikanci itekako mogu da se podice sa najstarijim vazecim demokratskim ustavom na citavoj planeti, na slobodi govora i na ekonomskom liberalizmu koji svakom pojedincu pruza sansu za uspeh u skladu sa svojim licnim kvalitetima i trudom.

Sto se tice medija - sta uopste znaci termin opoziciona stampa? U Americi, Engleskoj, Nemackoj pa i kod nas se jasno zna koji dnevnik i koji nedeljnik je vise konzervativne a koji vise liberalne orijentacije. Koji je blizi vladi a koji nije. Citas ono sto ti se svidja - ili citas sve ako zelis da razvijas kriticku misao. Verujem da nisi imao vremena da citas Newsweek i Time i uocis razlike u orijentaciji.

Fridrih Von Hajek je odavno rekao - slobodna drustva su ona u kojima je verovanje u individualnu odgovornost jako. Ona dopustaju individuama da delaju prema vlastitim saznanjima i verovanjima, i tretiraju postignute rezultate kao nesto sto na njima pociva. Amerika ceni svakog sposobnog i vrednog pojedinca, a Srbija je na zalost jos uvek kolektivisticko drustvo koja individuu gusi, ne daje slobodu i ne pruza sansu.
« Poslednja izmena: 05. Avg 2006, 17:14:07 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.107 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.