Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pušenje opojnih trava izaziva psihozu  (Pročitano 569 puta)
02. Jul 2008, 09:44:09
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Sudeći po najnovijim istraživanjima britanskih naučnika, pušenje kanabisa ili marihuane u mladosti može povećati rizik od razvoja psihičkih bolesti kasnije u životu za oko 40%.

Ovako veliko povećanje rizika od čak 40% odnosi se na one osobe koje su makar jednom koristile ova opojna sredstva, a sa češćom upotrebom i rizik se povećava.

Konkretno, ljudi koji su makar jednom koristili kanabis imaju 40% veći rizik od razvoja psihičkih bolesti od ljudi koji to nikad nisu činili, a oni koji su ga koristili svakodnevno imaju čak 100% veći rizik.

Slično je i sa upotrebom marihuane. Naučnici koji su vršili ova istraživanja smatraju da su to veoma važna otkrića koja treba da se nađu pod okriljem zakona.

Britanski naučnici su uzeli u obzir 35 objavljenih studija o upotrebi marihuane i njenom efektu na mentalno zdravlje, uključujući psihotične bolesti poput šizofrenije (kada oboleli može imati zvučne ili vizuelne halucinacije), ili afektivnih poremećaja poput depresije i anksioznosti. Oni su analizirali rezultate svih ovih studija, metodom poznatom kao metaanaliza.

Ako se koristi marihuana, rizik od psihoza postoji, tvrde ovi stručnjaci. Taj rizik je direktan, nezavistan od drugih okolnosti - ranijeg psihičkog stanja ili korišćenja drugih droga. Rizik od depresije i anksioznosti je manji, ali ni njega ne treba zanemariti.

Upotreba opojnih sredstava veoma je rasprostranjena među mladima. U Sjedinjenim Američkim Državama oko 7% mladih često konsumira marihuanu, a oko 15% kanabis.

Ipak, i ovo istraživanje neki novinari stavili su pod sumnju. Oni kažu: "Primećena je ekspanzija korišćenja kanabisa među mladima. Ali, nema ekspanzije mentalnih bolesti. Kako to?" Britanski naučnici imaju odgovor: "Može doći i do ove druge ekspanzije, ali to se ne mora desiti odmah. Negativni efekti opojnih droga imaju odloženo dejstvo."

Ovo istraživanje je ozbiljno uzdrmalo ranije preovlađujući nedovoljno ozbiljan odnos prema pomenutim drogama.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

bolje imati tri čiste nego četiri svoje biste

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 717
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
SonyEricsson k310i
Preporucujem knjigu "Psihoaktivne supstance-posledice i lecenje",mislim da je autor dr Aleksandar Ramah
Nema lakih droga
IP sačuvana
social share
ne možeš reći ništa toliko besmisleno a da to već nije rekao neki filozof.(lat.izr.)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.