Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 11:52:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Odnosi Crne Gore i Srbije  (Pročitano 1099 puta)
17. Apr 2008, 13:15:34
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Čini mi se da se i ova tema nameće sama od sebe neprestalno. Postavlja se iz dana u dan pitanje da li vlasti Crne Gore iskazuju animozitet prema Srbiji, da li Srbija podstiče unutrašnje podele u Crnioj Gori, da li se Crna Gora deli iznutra zbog klana kriminalaca na vlasti. Da li je odnos CG prema Srbiji drugačiji nego prema drugim susedima na pozitivan ili negativan način. Počnimo od ove vesti.

Crna Gora uvela novine uoči turističke sezone
Uvedena ekološka taksa i zabrana unosa hrane
Autor: Tanjug | 17.04.2008 - 06:15

Crna Gora je spremna da dočeka turiste iz Srbije, a svoju turističku ponudu predstaviće od 9. do 23. aprila u osam gradova Srbije - Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Subotici, Somboru, Zrenjaninu i Novom Sadu, najavio je danas crnogorski ministar turizma Predrag Nenezić.

On je podsetio da su dve najznačajnije novine ove godine - ekološka taksa za automobile od 10 do 30 evra, autobuse od 50 i kamione od 150, kao i pravilnik o bezbednosti hrane, kojim su ogranične količina i vrsta prehrambenih proizvoda koje turisti mogu da unesu u zemlju. Turisti koji ulaze u Crnu Goru moći će da unesu sa sobom pet litara vode, dva litra bezalkoholnih i jedan litar alkoholnog pića, jedan kilogram sušenog voća ili povrća i jedan kilogram deklarisane hrane, spremne za upotrebu. Crna Gora ima 270 kategorisanih hotela koji raspolažu sa 14.000 soba i 37.000 kreveta, dok u privatnom sektoru ima 100.000 registrovanih ležajeva, koje je ministar preporučio gostima, istakavši da će 18 plaža ove godine biti označeno plavom zastavicom - znakom visokog kvaliteta u turizmu. Prema njegovim rečima, do početka turističke sezone biće sređeni i putevi duž obale Sutomora, Bečića, Lepetana i Kamenara, kao i deonica od Meljina do Herceg Novog, u šta će biti uloženo 15 miliona evra. Nenezić je najavio da će početkom septembra početi i radovi na putu od srpske granice do Bara, a deonica do Kolašina treba da bude završena za tri godine.

Blic
« Poslednja izmena: 17. Apr 2008, 13:15:56 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Odnosi su bas onakvi kakvi budu kreirani od strane crnogorskog rezima. Ukoliko CG rezim prizna nezavisnost Kosova i Metohije Srbija bi trebalo da snizi, pa cak i da prekine odnose sa Crnom Gorom i da na sve nacine pomaze prosrpsku opoziciju i na taj nacin da podriva ustaski rezim Mila Djukanovica!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Vujanović: Crna Gora spremna za EU
Autor: Tanjug | 17.04.2008 - 09:46

Crnogorski predsednik Filip Vujanović izjavio je da je Crna Gora ispunila sve uslove za dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i najavio da će Crna Gora "vrlo brzo" objaviti kada će podneti aplikaciju.
Nastavak teksta ▼

Vujanović je u intervjuu Televiziji Crne Gore rekao da očekuje da će Crna Gora do kraja godine dobiti i bezvizni režim ulaska njenih gradjana u EU i pozvao eksperte EU da dodju u Crnu Goru i učestvuju u radu državnih organa "kako bi se na licu mesta uverili u primenu zakona i pomogli proces evropskih integracija".
Crnogorski predsednik je kazao da orijentacija Crne Gore treba da bude da se potpuno otvori prema EU i svima koji žele i ocenio da poziv predstavnicima EU na najbolji način pokazuje da crnogorska vlast nema razloga da bilo šta krije i da je odlučna da se suprostavi korupciji i kriminalu.
Treba da se otvorima prema svima koji žele da nam pomognu da bi se uverili kakvo je stanje u državnim organima i onome što znači primena zakona, i da nam pomognu u onome što je potreba bržeg i intezivnijeg pridruženje EU, kazao je Vujanović.
Predsednik Crne Gore je ocenio da je poziv EU da uputi svoje eksperte u Crnu Goru najbolji način da se vidi da li je taj medijski i politički nivo ocene o visokom kriminalu i korupciji adekvatan realnosti.
Vujanović je odbacio optužbe lidera Pokreta za promene Nebojše Medojevića da je njegova pobeda na predsedničkim izborima plod kupovine ličnih karata i nameštenih istraživanja javnog mnjenja navodeći da je "to besmisleno".
"Građani mogu da glasaju i na osnovu vozačkih dozvola i pasoša tako da su navodi o kupovini ličnih karata besmisleni i deo tradicionalnih optužbi", rekao je on.
Vujanović je kazao da su netačne i optužbe da je Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) bio u funkciji njegove kampanje, navodeći da je lično već na startu kampanje saopštio da će pobediti u prvom krugu.
On smatra da Brisel i evropski komesar za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana nisu davali "vetar u ledja" njegovoj predsedničkoj kampanji, već je u pitanju kontinuitet dobrih osnosa Crne Gore i EU.
"Ne doživljavam to kao deo nekog doprinosa mojoj kampanji, jer sam u kontinuitetu imao tu komunikaciju i prosto su gradjani prepoznali u mojoj državnoj politici privrženost evropskim integracijama", kazao je Vujanović.

Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Građani mogu da glasaju i na osnovu vozačkih dozvola i pasoša tako da su navodi o kupovini ličnih karata besmisleni i deo tradicionalnih optužbi",

Presmjesno je i ovo ali nikom nista

Sto se tice Crne Gore odnose ne treba da sa njima gradi Srbija vec oni sa Srbijom to je moj stav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Problem je u tome kako se reaguje, ako Srbija uvede reciprocitet ona stvara prepreke Srbima. Ako ne reaguje onda svoje građane koji imaju imovinu u CG dovodi u ponižavajuću situaciju. Dakle Srbija je jedna strana, ali neophodno je da se formira strategija i da vlada Srbije deluje proaktivno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne stvara problem Srbima, jer ih ima mnogo. Iskljucivo Srbija mora da se posveti pomaganju prosrpske opozicije i sto se tice crnogorskih drzavljana samo onaj ko se izjasni kao Srbi moze da ima ista prava u Srbiji kao svi mi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
OK, mislila sam da je tema odavno zamrla ali prenela sam tekstove, pa nastavljamo tamo. Molim te stavi ovu pod katanac.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 11:52:55
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Srbije Odnosi Gore
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.377 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.