Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ste ostali verni muzici koju ste prvo poceli slusati??  (Pročitano 1349 puta)
31. Maj 2005, 17:10:45
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Navelo me je da pokrenem ovu temu, slucaj mojih dveju sestara. Jedna ima 38 druga 35 godina. One su iz generacije 80 tih kada je rock 'n' roll jos uvek suvereno vladao svetom. Starija sestra je bila posebno zaludjena sa izlazcima i tako je imala izrazeniju zelju za slusanjem muzike, za kultovima pojedinih pevaca kao sto su Massimo Savic ili Bora Corba. Mladja sestra nije takodjer oskudevala u muzici, ali nije se toliko bavila muzikom kao starija. Njihovi idoli su od domacih uglavnom bili EKV, Crvena Jabuka, Bijeklo Dugme, Massimo Savic etc, dok od stranih Talking Heads, Alice Cooper, Amadeus i ostali poznati rock, disco i pop izvodjaci 80 tih. No danas je drugacija situacija. Starija sestra posto nije udata, jos uvek zivi sama, iako ne slusa muziku aktivno ipak je zadrzala taj prvobitini duh rock'n'rolla, pa tako onda danas isto prati MTV ponekad, svidjaju jos se pojedini hitovi, kao sto je Holiday od Green Daya i kupuje CD ove jos uvek. Dok mladja sestra se rano udala vec sa 23 godine , i od tada ona vec odavno neslusa muziku, osim sto je gleda na TV. Totalno se okrenula porodicnom zivotu, no nije to problem, problem je sto se okrenula na pomalo na konzervativan nacin, doduse udala se za coveka sa sela. Iako je i ona odrasla uz rock'n'roll i dicso pop, danas su joj ipak Stoja i Seka Aleksic dobri, kao i grand show, i tako razni izvodjaci. Rado se seca onih ranijih vremena, ali kao da kaze podsvesno sebi ja sam se udala, posvetila kucnom zivotu, nije mi ni na pamet da pusta rock muziku..... I tako da ne duzim.

Pa me interesuje, kakvo je vase iskustvo? Kakvi ste vi po prirodi, kao starija sestra, zadrzali ste onaj pravac sa kojim ste poceli, ili mladja sestra promenuli ste ga, ili ga mozda i nemate vise?

Kakvu ste muziku poceli slusati kao klinac/klinka, kakvu danas slusate? Ako ste musicman za koji muzicki pravac mozete reci da je onaj pravi koji izvire iz vase duse? Koliko vam muzika znaci u zivotu, i koliko joj paznje posvetite?

P.S. Puno pitanja... Smiley Mada je tema vise za one 20+, ima dovoljno elemenata da svi ucestvuju u njoj.
« Poslednja izmena: 31. Maj 2005, 17:18:51 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
mob
Nokia 6120c
ja kao sto vec negde rekoh ne slusam niti sam ikada slusao samo jednu vrstu muzike tako da ja i nisam pravi covek za ovo pitanje ali sam oduvek nekako najvise slusao elektronsku muziku jos od njenih pocetaka do danas tako da se moze reci da sam ostao veran... Smile
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Tako je Zenit, odlično razmišljaš. Costa, pogledaj šta piše u mom potpisu! Dakle ne treba se ograničavati. Stoga:

napred rokeri, narodnjaci, klasičari, metalci, elektronci, poperi, hip-hoperi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Nisam ni mislio na ogranicenje. Zanimalo me je da li je neko poceo recimo sa rockom, a danas ga ne voli vise. Ja sam poceo sa eurodance, ali je neslusam naprimer jer je to proslo, nije vise aktuelno, i slusam ja i rock i pop, i hip hop, itd, ali ipak glavni pravac mi je elektronika (ambijent, trip hop i house). Znam puno ljudi koji kazu, ma ok je sve ja slusam po malo, ali ipak sam ti ja rocker u dusi i uvek mu se vracam etc.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
I was one of those ... poceo sa miroslavom ilicem i brenom, colom, tomom zdravkovicem, dugmetom [opsta histerija], pa posle malo kad sam porastao sa nekih 8-9 godina poceo slusati Prodigy... ubrzo posle toga Enigmu i Gunse i tako.. dire straits and many many more soon... u glavnom od neke muzicke zrelosti tj recimo nekih 12-13 godina nista se znacajno nije promenilo, a uglavnom i dan danas volim da cujem i ono sto sam slusao kao klinac Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
naravno da sam ostala verna muzici na kojoj sam odrasla,a to je naravno hard rock.........krajnje bi bilo cudno da sada slusam neke narodnjake ili nesto slicno,kad sam odrasla na whitesnake-u,zeppelinima,i ostalom......
jedini logicno je da i dalje to slusam,i da sam zasla i u metal...
ali,isto tako nisam ni za ogranicenost u muzici(i u opste u zivotu)... Smile
to sto sam hard rocker,ne znaci da kod kuce nemam koncerte od chake khan,pat metheny-a.....nevernih beba.........do judas priest-a......
ali emocija mi i dalje ostaje jaca za muziku uz koju sam odrasla i koju naravno i dalje najvise slusam............
« Poslednja izmena: 05. Jun 2005, 15:46:37 od little_jane »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Hmmm... pazi, to je baš komplikovano pitanje... Em što je muzički ukus subjektivna stvar, i nikada ne možeš da budeš siguran koja će pesma da ti legne... ali, generalno gledano, sve zavisi od okruženja u kome odrasteš... Ja sam imala tu sreću da odrastem uz disko muziku, pošto mi je ćale bio svojevremeni disko fanatik... Znači, Bee Gees, Boney M, ABBA, pa čak i The Free, Tom Jones... ukratko, od malih nogu sam bila okrenuta tom zvuku (čitaj: stranom)... I dalje sam. Mada, svaki čovek prođe neke faze... Moj burazer je npr u osnovnoj cenio G'N'R, a sada otkida na Grand, što je izuzetno scarry, barem za mene.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.