Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 06:44:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ljubaznost ništa ne košta  (Pročitano 510 puta)
08. Jan 2010, 11:14:33
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
U potrazi za načinom da poboljšamo svijet često zaboravljamo na sebe. Međutim, najbolji način za promijeniti svijet je promijeniti sebe, a ljubaznost je najlakše oruđe koje možemo upotrijebiti.

Iako je vrlo lako preći preko prilika u kojima možemo biti ljubazni, život je isprepleten situacijama u kojima možete biti korisni, razumni, pažljivi, brižni i ljubazni, kako prema onima koje volite, tako i prema strancima.  Najobičniji dodir ili nesebično djelo može imati velike učinke.

Ovakvi mali, ali ipak važni znakovi pažnje predstavljaju neuvjetovanu i nesputanu ljubav koja se nesebično daje bez da se išta traži zauzvrat.

Kada nekome poklonite ljubaznost, nevažno iz navike, zabrinutosti ili drugih razloga kreirate toplinu koja će zagrijati i najhladnije srce.

Komponente ljubaznosti su suosjećanje, poštovanje i darežljivost.

Kada se pojednostavi ljubaznost je svjestan čin uključivanja u tuđi život na pozitivan način bez da se išta traži zauzvrat ili te osobe trebaju je čime zaslužiti.

Možda niste ni svjesni koliko ljudi oko vas trebaju ljubaznost i koliko ona ima utjecaja na druge ljude. Pridržite li nekome vrata možete ga inspirirati na ljubaznost i uljudnost prema drugim osobama toga dana. Smiješenje ljudima koji sretnete u prolazu može im olakšati nošenje s njihovim obvezama ili dati osjećaj da nisu neprimjetni.

Svaki čin ljubaznosti ima pozitivan utjecaj na druge pojedince, ljubaznost donosi još više ljubaznosti jer se ona proširuje i multiplicira.

Unijeti ljubaznost u vaš svakodnevni život vrlo je lako, samo trebate steći naviku. Započnite s ljubaznim umjesto rutinskim „dobro jutro“ ili „doviđenja“. Ipak, da biste bili ljubazni morate se osloboditi svoga prevelikog ega i biti potpuno svjesni u svakom trenutku vašeg života ljudi oko sebe i njihovog postojanja.

Na kraju ćete uvidjeti da svaki vaš ljubazan čin zaista čini ovaj svijet, na mali i neprimjetan način, boljim.

Cover magazin
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6120
Slazem se, treba biti ljubazan, i trudim se da budem... Smiley

Sa druge strane, Englezi su to doveli na potpuno drugu stranu, ljubaznost koja je potpuno iz navike, hvala za apsolutno sve... Ne znam kako bih objasnio nekome ko nije sam video/ doziveo, meni je odvratno. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 06:44:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.