Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Profesorska nepradva ( Predrasude , unapred odredjeni )  (Pročitano 1870 puta)
25. Okt 2011, 20:43:00
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 769
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Vec nekoliko puta sam hteo da otvorim ovu temu , ali sam na kraju odustao. Ipak sada sam zesce nadrkan pa eto otvaram ovo sa ciljem da iznesem bar ovde bes kako ne bih napravio sranje u skoli i sjebao sebi dalje skolovanje , a samim tim i zivot. Da , jako sam trenutno blizu tome.

Evo o cemu se radi. Oni koji su u srednjoj skoli jos uvek , ili vi malo stariji kazite mi da li je i kod vas tako...I da li moze nesto jebeno da se ucini povodom toga ?

Treci sam razred evo , guram nekako. Nikada nisam bezao sa casova , nikada nisam bio sitna dusa niti se ulizivao profesorima , nikada nisam ko picka rekao da me boli stomak kako bih otisao kuci pred cas na kojem se sprema odgovaranje ili neki pismeni , kontrolni... Vaspitan sam tako i rekao bih da sam mnogo inteligentniji od svojih vrsnjaka , ponekad cak i pomislim da me profesori zbog toga ne gotive ; Jer nisam sitna dusa vec uvek kazem ono sto mislim. Iznosim uvek cinjenice uz svoja misljenja kada nisam zadovoljan nekom ocenom , ili slicno. I to ne samo kada je rec o meni.

Medjutim prilikom tog mog da nazovemo , negodovanja ja nikada nisam uvredio profesora , amaterski poceo da se derem i panicim kao neki klinac , nisam plakao niti rekao u ovom kontekstu : ,, Njega volite njemu dajete bolje ocene , zasto kurvo meni ne dajes ( ocenu ) ono sto zasluzujem ? ''

Radi se o tome da kada god imam misljenje o necemu sto radimo u jebenoj skoli , ja ga iznesem. Kada ucim , uvek se trudim da naucim tako da sto bolje zapamtim , ne ucim napamet , vec da razumem i da budem sposoban da interpretiram gradivo na moj nacin.

Neke stvari se ne mogu iskazati recima , evo opisacu vam kroz primere. Konkretno , danasnja situacija :

Cas matematike. Odgovaranje. Ja mom vrlo dobrom drugu govorim kako ce da tece situacija. Od 5 zadataka koje radimo sutra iz matematike iz pismenog ja znam 4 i po. Danas odgovaramo zadnja 2. Peti zadak inace se radi iz dva dela i taj drugi deo ja ne znam. Ostalo sve znam sto je u najgorem slucaju ocena cetiri.

Ja ortaku : ,, Slusaj ovo , prozvace Draganu , Mariju ili tako nekog hendikepiranog koji nema veze sa zivotom za cetvrti i prvi deo petog. ( inace razredna nam je , odgovaranje kod nje je svaki put cas pred kontrolnog i jedan ucenik odgovara tako sto RADI JEDAN JEBENI ZADAK KOJI JE PO REDU NA TABELI , vec nekoliko puta mi se desilo da odgovaram upravo zadatak koji ne znam i da dobijem jedan ! KAKVO JE TO ODGOVARANJE EJ ? KAKVO ? PA SVE SE GLEDA JEBEM MU SUNCE NE SAMO JEDNA ,,LEKCIJA'' )
Nakon toga , prozvace mene da radim drugi deo petog zadatka.''

Sta se desilo...Odgovaranje kod nje je takvo da ona baca olovku na dnevnik i olovka gde padne taj ucenik odgovara...Naravno desava se situacija da ona mene iz cista mira proziva , ja nit sam se drao nit joj dao povoda za to...Ona iznenada odstupa od svog kriterijuma i proziva me da radim zadatak. Ja tu vec prso ne znam sta da radim , dal da je sutnem u glavu ili samo da izadjem iz ucionice i trazim ispisnicu iz skole. U svakom slucaju dobijam ocenu 2 jer sam znao dobar deo zadatka.

Ne bunim se , pre jesam sada prakticno pustam da me profesori siluju jer shvatam da nema svrhe. Nepravda , direktor przi rulet boli ga kurac za skolu , zaposlene primaju na random i na veze , ne gleda se jebena psihologija i um kandidata niti da li je normalan niti da li je videla kurac u zivotu pa da se zna da li je iskompleksirana i te fore....Nista samo random i veze i cao.

Druga situacija danas 6. i 7. cas standardno. Sneza , ja sam joj ,,ljubimac''... 25 godina ima strasno me ,,voli'' . Nikada mi nece bit jasno zasto.

Grupni rad, dobijamo tematiku da smo od babe dobili 10 000 evra i na nama je da ih u nesto ulozimo pa da prezentujemo. Ja sam bio u grupi sa naravno nesposobnjakovicima koji su govorili u kontekstu : ,, Ajde Danilo smisli nesto , ti si um mi smo glupi ko kurac'' i smislio sam. Najdetaljnije sam odradio na plakatu sve skicirao...Pod 5 tacaka sam objasnio predmet mog poslovanja u koje ulazem novac , marketing , neke stvari unutar preduzeca , izbor lokacije i konkurenciju. Naravno dala je 20 minuta , ja sam za to vreme probao sto bolje da odradim , naravno nisam uspeo jer sam ne mogu tako da su neke stvari u mojoj prici falile. U svakom slucaju 4 grupe je bilo ja sam 5 puta vise vremena ( bukvalno ja sam 10 minuta oni su po 2 ) prezentovao. Njihovi plakati su bili neuredni , sve pod crticama za stavke , bez nekog generalizovanja i podela. Naravno to su bili njeni omiljeni ucenici i ona je bila odusevljena njihovim idejama.

Ja sam po proceni mojoj najbolje prezentovao s obzirom da nisam sve uspeo da odradim i da sam sam radio 20 minuta , isto tako sam jedini detaljno objasnjavao. Ona se meni standardno podsmevala. Ulozio sam novac za kupovinu racunara kako bi lica koja idu kod mene na privatne casove lakse , brze i efikasnije evidentirala gradivo i na kraju sebi poslali na mejl. Ona je to nazvala informatikom , bila je ironicna prema meni , i time mi je rekla da sam glup . Podsmevala mi se.

Inace sa njom sam imao i najvise da tako kazemo problema...To ona tako naziva. Nisam bas puno ucio prosle godine i cesto sam imao keceve kod nje , jednom sam znao za 2 i trazio sam samo da bi obrazlozi ocenu ako je moguce...Ona me je upisala u dnevnik ne secam se vise ni sta i dobio sam smanjenje iz vladanja...I ove godine , kad god grupica ucenika iz naseg razreda prica , Danilo je kriv...Jedino opiminjan i jedini biva sankcionisan. Posto ove godine ne sme svako u razredu da ima 5 iz vladanja vec se da tako kazem zna da je Danilo to zrtveno jagnje , koje ce biti zaklano i kome ce se smanjiti ocena ili dve iz istog.

Ni ja ne volim pola mojih profesora , medjutim to nikada nisam iskazao. Nikada nisam sa razredom ogovarao i pricao odvratne stvari o profesorima , da bi im se kasnije ulizivao kako bi me zavoleli. To 90% ljudi u mom razredu radi i takve ljude ( najcesce berstreove iz ove grupe ) profesori vole , dizu u nebesa.

U skolama se ne uci kako da postanes covek , dobar covek. Meni je zao sto ne samo ti jadnici koji su sitne duse i koje profesori vole nemaju to vaspitanje i deo koji je po meni najvazniji kod jednog coveka , vec mi je zao i profesora od kojih bar 50% nema taj deo.

Ne znam u cemu je problem , zaista ne znam. Prosecan sam djak , vrlo dobar nikada nisam voleo da ucim jer smatram da srednja skola nije toliko bitna pogotovo ako osecas da si promasio gradivo...Ali takve sitne duse da budu profesori ?

Vec zamisljam situaciju kako neke od mojih mladjih profesorica citaju ovaj post i pokazuju ostalim kolegama uz podsmeh i u fazonu : ,, Jedva cekam da ti jebem mater napenalisao si se''

Meni je vec dotle doslo da me boli tukidid za sve vezi te skole. Samo cekam da je zavrsim , a onda cu da napisem na papir sve sto mislim o svojim profesorima i procitacu im kad zavrsim prijemni i dobijem diplomu ; na maturskoj veceri.

Osetio sam potrebu da se ispraznim ovde , sada idem da trcim , a ako neko od vas ima neki savet ili nesto da pridoda na ovo neka slobodno napise.

Ne prebacujte mi ovo u psihologiju , jer tacno znam kako da me zavole profesori. Meni to nije cilj , jer ponavljam nisam neljud i sitna dusa da budem licemer zarad licne i nemoralne koristi.

Hvala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Partizane moj - ostani mi veliki i silan!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5878
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia N73
Druze kad bih ti ja pricao sta su meni radili u srednjoj a pogotovo na fax-u ti bi sebi lupio samar sto se nerviras oko toga  Smile,poenta ti je da su vecina nastavnika,ucitelja,profesora i ostalih prosvetnih radnika nadrkana govna koja svoje licne probleme i komplekse lece na onima koje poducavaju...Najbolje ti je da izguras kako znas i umijes,da ne pravis sranje jer neces imati nista od toga uvjek ce ostali stati na njihovu stranu nego na tvoju jer ti si obican ucenik a oni su "krupnije ribe".Kazes da si pametniji od ostatka razreda,onda uzmi to i iskoristi na nacin da imas na kraju sto bolji prosjek i stekao vise znanja,jer to ti je sve sto ce ti trebati u zivotu sve ostalo ti mogu oduzeti ali to nikada.Razgovaraj i sa svojima objasni im situaciju znam da roditelji u takvim situacijama slabo vjeruju djeci jer misle da im je to izgovor za losije ocjene ali kada jednom uvide da si u pravu bice i tebi i njima lakse...
Polako i ne daj govnim da te nerviraju  Smile
« Poslednja izmena: 25. Okt 2011, 21:10:55 od One and only »
IP sačuvana
social share

"Zemlja će se tresti u subotu uveče... Možda čak ispadne iz ležišta... Takav sudar divova odavno nije viđen... Možda nikada."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia 
Jel to stavrno tako?
Ako jeste ,molim te kevu za ruku i pravac direktorska kancelarija-da se to resi.
Cudno je to cujem da je to skoro uvek neki profesor matematike Smile
Oni posebno nisu normalni Smile

I mene je jedna tako, kao slucajno otvori dnevnik na mom broju ....pa kad je cale dosao u skolu vise se nije kezila kao pre na mene. Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 769
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Kevu pod ruku haaa...Plasim se da moji roditelji nisu sposobni za nesto tako. Zivim s jednim koji se plasi suprostavljanju i koji je previse dobar...

Jebi ga sta da se radi.

One and only
Tako se uglavnom i vadim , medjutim kao sto sam rekao ne pada mi na pamet nekome da lizem dupe  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia 
Znas kako...niko te nece ozbiljno shvatiti ako nemas nekog "odraslog" pored sebe u kancelariji...a ti naravno kao vuk u jagnjecoj kozi, samo trepci i vici :"Nepravda!!" Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
Kao i ovde, i privatno si previse "bucan", a profesori to nimalo ne vole. Nije problem u tvom radu, problem je u tebi i onome sto ti izazivas kod njih.  Ocena kao ocena skoro nikada nije merilo znanja, vecina ocene je profesorov cef. Ja bi prvi voleo(posto moje zanimanje ima veze sa prosvetom) da ocena jeste merilo znanja i da svi profesori gledaju samo ono sto si pokazao, ali u realnosti retko koji profesor ima sposobnost da zanemari to sto mu se privatno svidjas ili ne svidjas kada ti ocenjuje znanje.

Ispricacu ti situaciju mog drugara iz srednje(inace, i dan danas jednog od najboljih i najkvalifikovanijih ljudi u Srbiji u mojoj struci iz srednje). Imao je 5 iz jednog strucnog predmeta, i profesorka je nesto predavala. On naravno(posto mu je cale u toj struci i radio je sa caletom) je znao da je ona izrekla tesku glupost i ispravio je. Ona se zbunila, pa mu rekla da je tako kako je ona rekla i nastavila dalje sa predavanjem. Sledeci cas otvara dnevnik i proziva ga da odgovara, on fino znao a ona ce" "Nista ti to ne valja, sedi 1.". Javio se za neki cas, izvezo sve do jedne reci sto ga pitala i popravio ponovo na 5 na kraju godine.

Poenta je da ako zaista zelis nesto u zivotu, tesko ces to uraditi dza ili bu taktikom. Posebno sa ljudima kao sto su profesori i sutra sefovi, koji su sujetni do bola i umeju da drze pik na nekoga ko im se ne svidja. No, naucices to vremenom...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 769
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Primljeno k znanju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
Citat
Meni je vec dotle doslo da me boli tukidid za sve vezi te skole. Samo cekam da je zavrsim , a onda cu da napisem na papir sve sto mislim o svojim profesorima i procitacu im kad zavrsim prijemni i dobijem diplomu ; na maturskoj veceri.
Ako ovo nisam cuo 100 puta nisam cuo ni jednom, za tako nesto trebaju muda koja ne znam da li imas.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 6220
Profesori koji su ostvareni ljudi (rade posao u struci i van skole i cenjeni su kao strucnjaci, porodica, itd) su uglavnom korektni, cene tvoj trud i vreme. Sa druge strane, iskompleksirani likovi kojima je boravak u skoli jedina prilika da opste za drugim ljudima, hrane svoj ego tako sto ce da maltretiraju ono koje mogu, a to su djaci. On ne kapira da ti imas i pametnija posla nego da jedan zadatak pises u tri razlicita dnevnika, ili da neku misao mozes da tumacis drugacije od njega.
Citat
Ako ovo nisam cuo 100 puta nisam cuo ni jednom, za tako nesto trebaju muda koja ne znam da li imas.
Mene zbog slicne stvari izbacili iz djackog parlamenta u osnovnoj. Nastavio sam da dolazim, rekoh " Jedino da me iznosite ko Seselja"  Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.116 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.