Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prodali mu vodu umesto benzina  (Pročitano 2999 puta)
12. Jun 2009, 11:40:23
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Posle intervencije Alo!, „eko“ obeštetio nesrećnika kojem je uništen nov automobil
Prodali mu vodu umesto benzina

Petak - 12.06.2009
Beograđanin Berislav Božić je jedan od desetak vozača koji su pre tri nedelje na „Eko“ pumpi kod Vrčina, umesto goriva, rezervoar napunili čistom vodom. Posle 500 metara motor mu je stao, a sve troškove šlepanja, zamene delova i popravke u servisu morao je da plati sam.

Na „Eko“ pumpi, gde je odmah prijavio havariju, rekli su mu da će mu nadoknaditi štetu, ali mu se do juče niko nije javio. Posle razgovora „Alo!“ sa predstavnicima „Helenik petroleuma“, Božiću je juče ekspresno na tekući račun uplaćeno 22.000 dinara, što je suma koja se nalazi na računima opravke vozila koje je on priložio.

- Kupio sam nov automobil „hjundai i30“, i to mu je bilo drugo punjenje goriva. Pre toga sam prešao samo 500 kilometara. Na „Eko“ pumpi sam natočio 38 litara BMB benzina, i krenuo, ali mi je automobil posle nekoliko stotina metara stao. Platio sam šlepanje, a sutradan sam otišao u ovlašćeni servis, gde su mi rekli da je rezervoar pun vode - kaže Božić, koja ističe da, iako je automobil nov, takva popravka ne potpada pod garanciju. Sve zajedno, kaže Božić, popravka ga je koštala 20.000 dinara.
Kaže da je morao da zameni filter za gorivo i da očisti diznu, a samo ga je čišćenje rezervoara koštalo 15.000 dinara.
- Na pumpi su mi rekli da je bilo još dosta onih koji su prošli kao ja, a i sam sam video više automobila na autoputu koje odvozi šlep-služba - kaže Božić.

Na pumpi su mu, dodaje on, potvrdili da je velika količina atmosferske vode prodrla u rezervoar, i na video-nadzoru utvrdili da je zaista tu kupio gorivo.
- Rekli su mi da će mi se neko iz njihove direkcije javiti, ali do sada me niko nije zvao. Sumnjam da će mi nadoknaditi štetu - kaže Božić.
U firmi „Helenik petroleum“, koja je vlasnik lanca od 46 „Eko“ pumpi u Srbiji, prvo su nam rekli da je voda u rezervoar dospela nakon nevremena i da će Božiću isplatiti nastalu štetu. Na pitanje zašto to do sada već nije učinjeno, iako je oštećeni svoje podatke i telefon ostavio na pumpi pre 20 dana, nisu imali odgovor.
- Taj čovek nam se nije javio u direkciju, već smo o događaju saznali iz medija. Ne znam kako se zove taj čovek, ali ako mi date njegovo ime i broj telefona, odmah ćemo ga pozvati i rešiti problem - rekla nam je PR „Helenik petroleuma“ Vera Milinković-Živković.

Otvoren poklopac cisterne?

Nebojša Atanacković, predsednik Udruženja privatnih prometnika derivatima „Nafta“, kaže da se havarije sa vodom ne dešavaju često, ali da je uvek reč o grešci radnika pumpe.
- Pumpe imaju sonde kojima se kontroliše nivo vode u rezervoaru, i ako se to radi, ne može da se desi da se rezervoar toliko napuni vodom. U konkretnom slučaju, voda je najverovatnije ušla preko gornjeg poklopca, ali ni to nije smelo da se desi - kaže Atanacković, uz napomenu da vode uvek ima bar malo zbog kondenzacije usled razlike u temperaturi.
Dešava se i da voda prodre u auto-gas, ali ga je nemoguće odstraniti. U „Helenik petrolemu“ nisu želeli da kažu kako je voda ušla tu gde je ušla.

Motor zarđa

U AMSS-u kažu da voda može da napravi velike probleme.
- Gde god voda uđe, tu pre svega postoji opasnost od rđe, a ako prodre u cilindar, može da dođe do krivljenja pečurke ventila. U svakom slučaju, treba očistiti diznu za gorivo, svećice, zameniti filter za gorivo, isprati rezervoar. Posle toga u rezervoar treba sipati čistog alkohola 10 odsto od količine benzina, a da pokupi svu vodu u motoru, a u istu svrhu može da se upotrebi i tečnost „rezervoar drajv“ - kaže Nenad Jovanović, direktor kvaliteta u AMSS-u.

M. D. M.

Izvor: Alo
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Samsung i8510 innov8
Jao sine, gorivo skache i josh da mi sipaju vodu...  Smile Stvarno su bezobrazni.... Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Tattoo
Pa eko pumpe su jedne od problematičnijih za sipanje i treba ih izbegavati,čuo sam i da kradu na pištolju. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Samsung i8510 innov8
Hmm, ja sam imao dobro iskustvo, sipao sam bio par puta na Eko pumpi na Pancevackom putu i auto je stvarno lepo vukao.

Vishe ne znam ni gde da sipam gorivo a da valja...  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Tattoo
Ja sipam samo na ELP-u i Moll-u.Veoma dobra usluga i dobro gorivo,bar po meni.
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3162
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
mob
Apple Iphone 3G 8GB
I ja (tj. cale Smile) obicno sipa na Molu a ponekad na OMV
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1827
Zastava Čas vamo,čas tamo, sve u svemu mnogo vozikanja
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia E52
Vracarac im pravo covek vise ne zna ni gde da sipa, bitno da su nabiflali cene
IP sačuvana
social share
Ipak mozda niste tako dobri vozaci: Youtube link
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5719
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
pa ja bi im zapalio pumpu  Smile strano,kakvi slepci
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3162
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
mob
Apple Iphone 3G 8GB
Slabo bi to gorelo, jel vidis da vodu prodaju  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Tattoo
Slabo bi to gorelo, jel vidis da vodu prodaju  Smile Smile Smile
he,he,he  Njima na pumpi ne trebaju protiv požarni aparati,mogu direktno sa pištolja da gase požar. Smile
IP sačuvana
social share

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.