da li neko zna zbog cega mi se ovo prikazuje, kada ukucam adresu i zelim da vidim sajt koji sam postavio na server... Datoteka sa šablonom nije nađena! Potraži šablon: a zatim.... DB function failed with error number 1146 Table 'jomla_jomla.jos_session' doesn't exist SQL=SELECT session_id FROM jos_session WHERE session_id = '980dc9ab72f80a731276fa931fc82297' SQL =
SELECT session_id FROM jos_session WHERE session_id = '980dc9ab72f80a731276fa931fc82297'
Putanja do šablona (template) nije ispravna, ili je template izbrisan sa servera. Proveri configuration.php i sve putanje (path), kao i parametre za bazu (host, username, pass i database name).
to znam i sam, ali kako da je ispravim....??? zapravo, sve je poslo naopako zato sto sam slucajno obrisao config.php i vratio stari...sad je nastala zbrka a ne mogu da ispravim putanje, zato sto ne mogu da pristupim ni u frontend...jbg...zajebano...ima li resenja ili cela instalacija ponovo...???
Ne moraš da instaliraš ponovo. Naravno da ima rešenja. U configuration.php podesi podatke za bazu i osnovne parametre. Ne znam koliko si iskusan ali za podešavanje configuration.php ti treba 5 minuta. Javi ako treba pomoć
$mosConfig_absolute_path = 'putanja do direktorijuma na serveru'; $mosConfig_cachepath = 'putanja do cache direktorijuma joomle'; $mosConfig_db = 'ime baze'; $mosConfig_dbprefix = 'prefiks baze (obično jos_)'; $mosConfig_host = 'host (localhost)'; $mosConfig_lang = 'jezik (serbian_lat, english)'; $mosConfig_live_site = 'URL do sajta (zajedno sa http)'; $mosConfig_locale = 'char set (utf-8 - šta već)'; $mosConfig_password = 'lozinka za bazu'; $mosConfig_user = 'korisnik baze';
Mislim da je dovoljno da podigneš sajt a ostalo podesi iz admina
« Poslednja izmena: 27. Feb 2008, 00:30:14 od amanvise »
...evo mislim da sam odradio sve kako treba...medjutim sad mi pise... Ovaj sajt trenutno nije dostupan. Molimo vas da obavestite System Administrator-a. 2. negde sam gledao da ako je broj dva pored teksta da to znaci da baza nije dobro povezana, ali 99% sam siguran da jeste... i jos jedna stvar...ne mogu da pristupim administrator panelu za joomla...pise mi da administrator, nije konfigurisan...sad stvarno nemam pojma u cemu je problem...
tu je problem 100%, kada se ulogujem u cpanel i odem na administraciju baze, tj. php admin...pise mi crvenim slovima no privilegies, a ne mogu nigde da ih ponovo postavim, barem ne iz php admina i mysql-a...kada odem na log out, kaze mi access denied...ipak mislim da sam nesto debelo zajebao i da cu morati da ponovim joomla instalaciju...
Ako već imaš cPanel onda kreiraj novog usera za bazu (Database/MySQL database --> add new user) kad kreiraš novog usera dodeli tog usera bazi joomle i daj mu sve privilegije. Onda u configuration.php izmeni:
$mosConfig_password = 'lozinka za bazu'; $mosConfig_user = 'korisnik baze';
tako da odgovaraju tom useru i trebalo bi da proradi.