Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 06:07:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pitanje u vezi civilnog  (Pročitano 706 puta)
20. Jul 2007, 16:00:55
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
Unapred se izvinjavam ako ovo vec negde pise. Ali hitno mi je potrebna informacija, jer sam krajnje zbunjen. Da se odmah unapred ogradim, svaka cast ljudima koji vole vojsku. To je njihovo pravo i sto se mene tice, ja nemam nikakva prava to da im osporavam. Niti zelim. Od kad znam za sebe, svestan sam jedne cinjenice, a to je da su ljudi razliciti, postoje razlike i ja to postujem. Medjutim, moj sistem vrednosti je daleko drugaciji od toga. Da predjem na stvar.

Skoro sam se odjavio iz svog mesta iz vojnog odseka i prijavio ovde na Novom Beogradu. Naravno sa namerom da vojni rok odsluzim u civilu. Od trenutka kada sam se prijavio, dali su mi poziv i osam dana da dobavim sve moguce dokumente koji mi trebaju. Naravno dali su mi da nabavim i neke kao na primer iz SUP-a. koje ja kao civilno lice nemam prava da uzmem. Da ne duzim, raspitao sam se ponovo i obavesten sam da je to njihov posao i da ce to oni da zovu i tako to. E, sad, dokumente sam odneo i danas bio u Zemun, na razgovor sa komisijom koja se sastojala od jedno coveka, koji me je pitao za ime i prezime, gde studiram i gde mi rade roditelji. Pitao me je gde bih zeleo da sluzim civilno i ja rekao u Narodnom pozoristu, sto sam i naveo u nekom formularu kod onih u vojnom odseku. I to je bilo to, nista me vise nije pitao, potpisao sam se u neku svesku i on mi kaze, dobro, videcemo, ako moze, ako bude bilo mesta, jer se dosta vas prijavilo. Ja izasao i tako to.

Ono sto mene buni sada, jeste to sto sam svugde po netu na forumima koji su se bavili ovim pitanjem procitao da se treba pisati prigovor savesti, ali kada sam ga ja odneo napisanog zajedno sa dokumentima, rekli su da ne treba, jer sam vec popunio formular u kome sam naveo da zelim da sluzim civilno zbog prigovora savesti. I buni me sta mu je ono znacilo, videcemo ako bude bilo mesta, jer se dosta nas prijavilo? Da li je pod time mislio na Narodno pozoriste, ili na civilno. Koliko sam ja citao, oni nemaju pravo da te odbiju, kad podneses zahtev za civilno, jer je to tvoje zakonsko pravo. Naravno pod uslovom da nisi osudjivan, da nemas oruzje i tako, sto ja u svakom slucaju ispunjavam, jer nikad nisam osudjivan, niti bio pod krivicnim postupkom, niti imam oruzje i nikad nisam pisao zahtev za isto. U sustini nije mi bitno gde cu biti u civilnom, i nema veze ako ne budem bio u pozoristu. Hocu samo da sam svako vece kuci sa suprugom u krevetu, i da sacuvam sebe od stresa i ludila, jer me je fakultet dovoljno naceo. Posle dva nervna sloma, nisam u stanju da se nosim sa pritiskom bilo koje vrste.

Iskreno molim za vase misljenje....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows 98
Browser
Opera 7.01
mob
SonyEricsson C702i
Nista se ne brini,ici ces na civilno sigurno ali je pitanje da'l u septembru ili kasnije jer je velika navala(svi idu na civilno).A sad gde ces dobiti raspored to je vec druga stvar...
Novi Bgd(Zemun) ima poseban papir gde samo kazes da hoces civilno,popunis i gotovo(verovatno je to taj papir u kojem je upisivao tvoje generalije).Bez brige i samo cool Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
 ako nemash vezu ochekuj da ce malo da odugovlache sa tvojim upucivanjem na odsluzenje i da necesh bash moci da dobijesh pozorishtance Smile

moj savet : budi mushko ,idi u vojsku - bice ti malo teze dok si tamo ,ali posle cesh bolje da mislish o sebi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia 5610

moj savet : budi mushko ,idi u vojsku - bice ti malo teze dok si tamo ,ali posle cesh bolje da mislish o sebi  Smile

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
Hvala samuraj77, mnogo mi znaci ovaj tvoj odgovor. Malo si me umirio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 06:07:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.