Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jun 2025, 07:45:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pritisak  (Pročitano 2720 puta)
20. Maj 2008, 01:04:14
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows 2000
Browser
Opera 9.25
mob
SonyEricsson w350
Treba mi jedan savet....

Evo o cemu se radi...

Pre par meseci sam isla na sistematski pregled,i kad mi je doktorka izmerila pritisak,on je bio 90 - gornji,sa 60 - donji. Pitala sam je koji je normalan pritisak za decu mog uzrasta,i rekla mi je a je negde oko 110 - gornji,sa 75 - donji. Razlika je ocigledna.
     Nisam se oko toga preterano zabrinula.
Medjutim,nekoliko nedelja kasnije,pocela je da me boli glava i da mi zuji u usima iz cista mira. Pitala sam roditelje od cega je to,i oni su mi rekli da je snizen pritisak (uzgred,nisam im bila rekla za rezultate sistematskog pregleda,valjda sam zaboravila). Onda mi je tata izmerio pritisak i on je bio 80 - gornji,sa 60 - donji.
          Ponovo se oko toga nisam zabrinula.
Jedno vece pre oko dve nedelje jako me je zabolela glava,da sam cak pocela i da placem od bola. A i cesto mi zuji u usima,ne znam da li je od pritiska,ali i glava pocinje sve cesce da me boli...
          Iz cista mira.
E sad me zanima da li je to od pritisak,ako jeste zasto,ako nije od cega je,i kako da to sve resim...

Hvala puno....  Smile
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Ista, ali potpuno ista stvar se i meni desavala... Nesnosni bolovi u glavi, kao da imam neku stegu oko lobanje koja me stiska... toliko da sam jedno vece zavrsila na hitnoj... Pritisak mi je toliko pao da su mi dali neku injekciju i masirali me da bi mi malo proradila cirkulacija...
Na kraju, ispostavilo se da jednostavno imam nizak pritisak, a glavobolja je objasnjena nekim felerom vezanim za ocne misice... otad nosim sociva sa cilindrima i glavobolje vise nema... tako je bilo kod mene...

Elem, znam dosta slucajeva gde su ljudi bas zbog ociju imali grozne glavobolje...
A sto se tice pritiska, tu muku i danas mucim... dakle, bez kafe ujutru u stanju sam samo da puzim, ne i da hodam...  Smile uz sve to, imam i blagu anemiju... tako da mi preporucuju vitamine i razna cudesa...  Smile

Nego, da je vise ne kukam zbog mog strasnog zdravstvenog stanja, moj savet ti je: pravac kod doce opste prakse, pa i kod ocnog, sto da ne... i da nije to, bar je jedna mogucnost otpala... Uostalom, nemoj da se brines, u tvojim godinama tako nesto nije retkost...  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
OS
Windows 2000
Browser
Opera 9.25
mob
SonyEricsson w350
joj hvala B@mbi...

ja nosim naocare,mnedjutim,dioptrija je mala,nosim ih samo dok gledam u monitor,televizor,ili dok citam...

sumnjam da je od ociju..... mada ipak cu otici kod doktora...

nikako ne mogu da se setim pritiska koji mi je zadnji put izmerio otac... ali secam se da su krenuli da se spajaju....

samo ne znam koliko je to ozbiljno...
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ne postoje verovatnoce,postoje samo okolnosti.

Zodijak
Pol Žena
Poruke 902
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson K750i
Da znam,gadna stvar....i stvarno obavezno treba da se poseti doktor.
IP sačuvana
social share
Čovek,sa svim svojim plemenitim osobinama,još uvek u svom telesnom okviru nosi neizbrisiv pečat nižeg porekla.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
OS
Windows 2000
Browser
Opera 9.25
mob
SonyEricsson w350
Ma prijateljica jedne moje tetke je doktorka. Pitala sam je nesto o tome i ona kaze da bi moglo da bude zbog mrsavosti... mada ja nisam mrsava,ili bar ja sebe ne smatram za mrsavu....  Smile

a neka druga metoda osim doktora?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 

i meni je u tom uzrastu pritisak bio nizak, nije prelazio 100 gornji, a donji se vrteo oko 60..
ipak, nije dobro da su blizu, ili se spajaju  Smile
sad imam normalan pritisak i nemam problema sa jutarnjom prebijenoscu i bauljanjem koje je bambina opisala  Smile

prvo i osnovno sto mozes da uradis jeste da pijes vise tecnosti- tecnost regulise pritisak, i to voda, a ne koka-kola ili dr. sokovi. odmah ujutru popijes casu-dve vode, dobro je i za probavu, i nastavis u tokudana kad god se setis, i pre nego sto ozedsnis. narocito sad, kad je vruce prijace ti, i sigurno ce pozitivno uticati na pritisak.
proveravaj pritisak s vremena na vreme, na par dana.

edit: glavobolja jos kako ima veze sa ocima!
bas te male dioptrije su i najopasnije jer ljudi precesto zaborave da koriste naocare u situacijama kada bi trebali i morali, racunajuci da 'skoro sasvim dobro vide', pa se oci naprezu- i eto glavobolje, a uskoro i skoka dioptrije  Smile
« Poslednja izmena: 20. Maj 2008, 09:58:10 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Meni je i sad pritisak takav, imam uzasnih problema da dodjem sebi ujutru  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
U svakom slucaju, savetujem ti da posetis lekara...
Jos nesto: mozda bi bilo dobro da proveris ocni pritisak... i on uzrokuje jezive glavobolje...
« Poslednja izmena: 20. Maj 2008, 13:29:25 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 18631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mislim da nisi u pravu za ocni pritisak....glaukom u najvecem procentu ne uzrokuje glavobolje, sem toga javlja se u preko 90 procenata kod ljudi koji su presli 50 godina. Kao sto sam rekao nema uocljive simptome...zato je i opasan jer ako se ne tretira na vreme moze i slepilo da izazove.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Moguce, ali kada sam imala problem sa vrtoglavicama i glavoboljama, radila sam sve moguce analize, od vadjenja krvi do posete neuropsihijatru...  Smile
I jedna od prvih stvari koju su mi proverili bio je ocni pritisak... zato sam to i napisala...  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jun 2025, 07:45:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.