Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prince Persia - Sands of Time  (Pročitano 4519 puta)
16. Jan 2004, 22:49:26
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
Potrebno: Pentium 3 800   MHz, 256 MB RAM, GeForce 3 32 MB VRAM
Poželjno:  Pentium 4 1700 MHz, 256 MB RAM, GeForce FX/Radeon 9000
Veličina: 2 CD-a
Adresa: www.princeofpersiagame.com

Prince Persia - Sands of Time

Među velikanima industrije digitalne zabave ime Džordana Mehnera vezuje se za pojam akciono-avanturističkih igara. Rodeni Njujorčanin i diplomac prestižnog američkog univerziteta Jejl, idejni je tvorac i realizator igre Prince of Persia (Broderbund, 1989), jednog od najbolje prodavanih ostvarenja u istoriji igračkog biznisa. Ova igra se smatra rodonačelnikom akcionih avantura, na čijim su temeljima nastali mnogi kultni naslovi, uključujuci i Tomb Raider. Prevedena je na deset svetskih jezika i doživela je veliki broj izdanja za gotovo sve igračke platforme, čak i za mobilne telefone. Zahvaljujući Mehnerovoj želji da svoju igru prilagodi aktuelnom trenutku i spremnosti kanadskog Ubi Softa da obezbedi finansijsku potporu, pred nama se našao Prince of Persia: Sands of Time.

Centralna figura igre je mladi arapski princ usijane glave koga će pohlepa dovesti do magičnog bodeža indijskog maharadže i sata s Peskom vremena, glavnog katalizatora nesrećnih dogadaja koji će uslediti. Nesvestan fantasticnih moći koje bodež poseduje, princ će po nagovoru bivšeg maharadžinog vezira, glavnog zloće u igri, neoprezno osloboditi horde razuzdanih beštija s onog sveta i dovesti u pitanje opstanak čitavog kraljevstva. Na princu je sada da vadi kestenje iz vatre, misleći pritome ne samo na kraljevstvo, već i na lepu princezu zanosnih oblina koja čami u zatočeništvu zlog vezira.

Nakon kratkog uvoda, predstavljenog briljantno renderovanom animacijom, počinje akcija koja uspešno oživljava nezaboravnu atmosferu originalne igre. Princip igranja verno prati postulate originala i uključuje atraktivne gimnastičarske akrobacije glavnog junaka, uzbudljive scene mačevanja i, naravno, skokove na kojima bi princu pozavideo i aktuelni svetski šampion u skoku u dalj. Od velike pomoći tokom borbe s onostranim karakondžulama biće i bodež čija ce magija princu omogućiti čak i da kontroliše vreme, tj. da se vrati desetak sekundi u prošlost i popravi eventualne greške. Za izvođenje ovih trikova potreban je magični pesak koji se pojavljuje u strogo ograničenim količinama i brzo se troši tokom borbe.

Idealan balans između potrebe za izvođenjem magije i želje da se princ sačuva u jednom komadu jedna je od osnovnih prednosti igre. Arhitektura nivoa je neobična jer uključuje prostorije velikih dimenzija sa sijaset složenih zamki i prepreka koje se prelaze spretnim upravljanjem i povremenim rešavanjem logičkih zagonetki. Svaki nivo ima zadatak koji može biti jednostavan (recimo, spustiti se s plafona do poda s glavom na ramenima), ali i prilično složen, u koji treba uložiti dosta truda i strpljenja.
Tehnologija korišćena za prikaz grafike u igri obuhvata najsavremenija rešenja vizuelnog uobličavanja. Već činjenica da se na listi minimalnih hardverskih zahteva nalazi kartica s procesorom GeForce 3 nagoveštava sočno grafičko okruženje koje se zasniva na izdašnim pixel shading efektima i do sada neviđenom rešenju za umekšavanje ivica tekstura, zahvaljujući kojem Prince of Persia visš liči na dobro dizajniran crtać nego na klasičnu kompjutersku igru. Praznik za oči su i brojni, odlično uklopljeni detalji i jedinstveni specijalni efekti koji doprinose autentičnoj atmosferi. Zvučna podloga je isto tako leop uobličena i uključuje zanimljive efekte, amammnu muziku i oaucnu poarsKu za simulaciju 3D zvuka.
Prince of Persia ne bi bio ono što jeste da nema tečnu i prirodnu animaciju, naročito izraženu u pokretima glavnog junaka, koji su toliko neusiljeni da je pravo uživanje gledati princa kako se bori i izvodi raznovrsne akrobacije. Na jačim racunarima brzina animacije ne varira značajnije i ni u jednom trenutku sporo iscrtavanje ne ometa igranje. Budući da je pristojan frame rate osnovni preduslov za uspešno rešavanje većine zagonetki, vlasnici sporijih konfiguracija će biti izloženi stalnom stresu uslovljenom neprijatnim usporenjima, koji će u jednom trenutku sigurno prevazići zadovoljstvo samog igranja. U raskošnoj grafici koja je pravo remek-delo savremenog igračkog dizajna, nažalost, uzžvace samo vlasnici GeForce 3, GeForce 4 TI, GeForce FX i Radeon 8500 i novijih kartica, dok će oni s GeForce 4 MX grafikom, kakvih je u našem okruženju najviše, morati da skupe novac za novu karticu, ili da se zadovolje gledanjem trejlera.

Cinjenica da je Prince of Persia prevashodno bio predviđen za igranje na konzolama stvara izvesne poteškoće, budući da se konzole odlikuju razvijenim upravljačkim sistemom koji nije lako prilagoditi računaru. Upravljanje glavnim junakom obavlja se kombinacijom miša i tastature i ono nije naročit problem. Ali, kamera zadaje glavobolje, ne toliko zbog sporosti koliko zbog lošeg pozicioniranja koje umanjuje preglednost. Taj problem najviše dolazi do izražaja kada treba izvesti precizan skok, koji se često završava u zagrljaju šiljaka koji vire iz poda. Nekim igračcima će zasmetati i tzv. apsolutne kontrole, koje kao referentni sistem koriste ekran, a ne položaj glavnog junaka u prostoru - na primer, pritiskom na taster za kretanje levo, princ će krenuti ka levoj strani ekrana, umesto ka svojoj levoj strani, što u odsudnim trenucima može dovesti do gubitka života.Prince of Persia: Sands of Time se može bezrezervno preporučiti ljubiteljima egzotičnih akcionih igara, naročito onima koji su uživali igrajući original.

Preuzeto iz časopisa: Svetkompjutera   Autor: Gradimir JOKSIMOVIC
IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Jao boze Smiley Pazi kad sam to igrao kao klinac, a skoro sam to ponovo krenuo igrati na telefonu Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 265
nego bre cuo sam da ce izaci neki patch za gf4 mx da moze i tu da se igra prince jel zna neko......
IP sačuvana
social share
To follow the path:
   look to the master,
   follow the master,
   walk with the master,
   see through the master,
   become the master.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
Ako se nesto pojavi naci ces na gore navedenom linku neku informaciju o tome .. a zar gf4 mx nije dovoljna .. ?
IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
slusao sam dosta o toj igri a nisam jos probo

bloodzero me smara da mu dam graficku da je igra. da li se isplati raditi to Smile:  Smile:  Smile:  Smile:  Smile:  Smile:

#!/bin/bash je dosadan
IP sačuvana
social share
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.

_d3u5 3X_ --->member
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 108
Radi samo na GF FX mamu im j****. Neće da radi sa Gf4 mx. Mislim hoće da radi, ali ne renderuje sliku kartica, nego procesor ili sam šta već.  Smile
IP sačuvana
social share
Живот је болест која се преноси сексом!

Човек је најинтелигентније биће које може да направи свака будала!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
kako ce to da radi na radeonu 9200pro
IP sačuvana
social share
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.

_d3u5 3X_ --->member
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 265
ohhhg nigde nemoze na mx pise i u readme probao sam na 3 mesta
IP sačuvana
social share
To follow the path:
   look to the master,
   follow the master,
   walk with the master,
   see through the master,
   become the master.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 3
Mislim da MX-ovima znam pomoc
3D Analyze emulira, tj tweakuje malko graficku...
I moj MX je pustio princa, doduse malo je oskrnavljen, ali i dalje veoma gotivan...

evo linka za 3d analyze:
http://www.3dcenter.de/downloads/3d-analyze.php

samo mu provalite kombinaciju i ima da radi Smiley
IP sačuvana
social share
Smiley
Ne pričam sama sa sobom. Nije to moj nivo!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
mob
Nokia 6120c
Prince of Persi SOT trazi graficku sa pixel shader-ima sto nijedna GeForce 4 MX4xx nije.
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.