Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tajna proslost Milana Veruovica?  (Pročitano 3179 puta)
09. Sep 2005, 11:32:42
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Anonimni policajac upozorava na grehe Đinđićevog telohranitelja

Milan Veruović "beži" u Pariz

Veruović je osuđen na sedam meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog droge, bio je na poternici zbog iznude i gonjen je zbog neovlašećnog nošenja oružja...

BEOGRAD - Milan Veruović (34), telohranitelj pokojnog premijera Zorana Đinđića, svojevremeno je osuđen na sedam meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog dilovnja droge, bio je na poternici zbog iznude i krivično je gonjen zbog neovlašećnog nošenja oružja, tvrdi anonimni službenik SUP-a Beograd, koji je redakciji Glasa poslao pismo i fotokopiju kaznene evidencije šefa obezbeđenja ubijenog premijera.

Anonimni pošiljalac, koji za sebe tvrdi da 30 godina radi u policiji, navodi da ga je na slanje pisma "naterao" podatak da Veruović ide u Pariz, gde će raditi kao šef obezbeđenja u ambasadi SCG, zbog čega "oseća moralnu odgovornost" da javnost obavesti o kriminalnoj prošlosti Đinđićevog telohranitelja. U pismu navodi da je bio jedan od inspektora koji su mnogo puta hapsili Veruovića i njegovog brata Miladina, za koje tvrdi da su imali nadimak Burgije.

U dopisu za koji tvrdi da je izvod iz kaznene evidencije MUP-a Srbije, osim ličnih podataka, navodi se da je protiv Veruovića 13. maja 1993. podneta krivična prijava zbog dilovanja droge, a da je 1. decembra iste godine, pravosnažnom presudom broj 373/93, zbog omogućavanja drugoj osobi da uživa drogu osuđen na sedam meseci zatvora, uslovno na dve godine. Navodi se i da je 19. marta 1996. godine za njim raspisana potraga zbog iznude, a 28. maja 1996. godine podneta je prijava zbog nedozvoljenog posedovanja oružja. U poslednjoj stavci piše i da je 27. oktobra 1999. i 14. marta 2000. godine protiv Veruovića pokrenut krivični postupak u ovim slučajevima.

- Bez obzira na privođenje i prijave, ovi rođeni kriminalci, kako mi u policiji umemo da kažemo, učestvovali su u sve težim krivičnim delima. Početak rata, raspada svih institucija, pa i MUP-a, braća Verović dočekala su kao sitni prodavci droge, najčešće ispred škola (zato su i dobili naziv Burgije, jer su burgijali na sitno). Snagu koju su pokazivali maltretiranjem dece u novobeogradskim školama nisu smeli da pokažu na ratištu, već su bežali i krili se od vojnih pozivara - tvrdi autor anonimnog pisma, koji je na navodnom izvodu iz kaznene evidencije MUP-a precrtao broj izvoda, adresu Veruovića i mesto na kome treba da stoji potpis ovlašćenog službenika.

On tvrdi da su Veruovići odlučili da uđu politiku "kada više nisu mogli da se izvlače i beže od policije" i da su preko jednog poznanika postali obezbeđenje Đinđića".

- Tvrdim, a o tome imam i neposredna saznanja da su u obezbeđenje Đinđića ušli ne zato što im se on politički dopadao, već da bi izbegli zatvor i procesuiranje prijava, navodi ovaj "moralno odgovorni" službenik.
G. J.

Aleksandar Vučić: Veruović je lud

Ne znam šta je tom Veruoviću, on je potpuno lud! Prvi put sam Popovića video 1992. ili 1993. godine, ne sećam se tačno, a u životu sam ga video dva ili tri puta. Ne interesuje me uopšte taj Veruović. Kakva, bre, crna transverzala?! Beba Popović je moj politički protivnik i ne interesuje me, a Veruović priča besmislice. Međutim, bez obzira na to koliko je promašio u temi o napadu na njega, mislim da je on jedan od najvažnijih svedoka u rasvetljavanju ubistva Đinđića i da je mnogo istine rekao na suđenju. Odranije smo imali neki sukob i on je zaključio da ja stojim iza svega, ali ja sam ga zaboravio od trenutka kada sam ga poslednji put video - izjavio je Vučić za Glas.
D. Ć.

Glas javnosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Podmetačina Bebe i Vučića

Milan Veruović je u izjavi za Glas rekao da je ovo pismo još jedan pokušaj njegove diskretidacije kao svedoka u procesu za ubistvo Zorana Đinđića, na kojem je ukazivao na brojne propuste u istrazi. On kaže da je pismo nastalo na "transverzali Vladimir Beba Popović - Aleksandar Vučić".

- To je jedna te ista kuhinja "laufera" i nepotpisanih obaveštajaca. Sve me to podseća na vreme kada je Vojislav Šešelj objavljivao neke obaveštajne podatke "sa primesama" i pozivao se na svoje laufere iz policije, a takvi kao on su ovoj zemlji naneli mnogo zla. Takav pokušaj neće me pokolebati da istrajem u dokazivanju istine o ubistvu premijera - rekao je Veruović.

Tvrdeći da Popović šuruje sa Vučićem, Veruović dodaje:
- Oni imaju učestale kontakte. Beba često ide kod Vučića u stan u "Enjubovom" centru. Zbog čega se tamo sastaju, pitajte njih - kazao je Veruović, ističući da su njegova prošlost i dosije poznati sudskim organima i da ne želi da ih komentariše. Bivši Đinđićev telohranitelj na kraju dodaje da je pismo namerno lansirano pred njegov odlazak u Pariz, ali da ga to ne interesuje.
D. Ć.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.