Slusajte mi ( mislim na narod ) je postupio kako je mislio da je najbolje u to vreme mislim da niko nije znao da ce za nekih 55 godina amerika doci da nas opet bombarduje a za mene je to castan cin kojeg ne bi trebalo da se sramimo.
Tako je, to bombardovanje je bilo na nasu inicijativu, a Kardelj je jedva spasao Ljubljanu od istog takvog bombardovanja, uspeo je da ubedi Tita da je kontraproduktivno i da uglavnom ginu civili, dok nemacke trupe imaju male ili nikakve gubitke. Inace sto se tice same akcije spasavanja saveznickih pilota (bez obzira na danasnje stanje stvari, tada smo bili saveznici u zajednickoj borbi protiv istog zla), mozemo samo da se ponosimo takvim delima i da nam sluze za primer. Ovu knjigu nisam uspeo da procitam nesto me zeza ovaj reader, procitem nekoliko stranica pa me baci na poslednju stranu, backcover, i to je to, imaju li ostali slican problem? Mozda je dato samo nekoliko stranica knjige kao preview za potencijalne kupce?
Nije to cela knjiga nego sam preview, nema nigde na netu da je za dž, bar ja nisam našao.
Neću više off samo da odgovorim ramonu znam za celu priču ali ko još veruje da je tito naređivao amerima gde i šta da bombarduju, to je bila obostrana želja.