Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 22:01:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Preživeti težak dan  (Pročitano 1870 puta)
08. Feb 2007, 10:20:38
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Preživeti težak dan

Svakome može da se desi da ima baš težak dan, pun stresa. Posledica takvog dana najčešće bude da se osećate loše, iscrpljeno, iznervirano i, neretko, da se istresete na dragoj vam osobi koja vam ama baš ništa nije skrivila. Zato je korisno znati neke taktike za "preživljavanje" takvih dana.

Dobra je ideja da dan počnete lepim mislima. Pogledajte kroz prozor i recite sebi da je dan baš lep, bez obzira na to da li je vreme vedro, tmurno, kišovito, snegovito... Nađite nešto lepo u bilo kojoj vremenskoj prilici (kišu, recimo, možete nazvati romantičnom, ili idealnom za dremku kad se vratite s posla). Pokušajte da se setite nekoliko lepih stvari (mogu da budu i sasvim sitne) koje očekujete tog dana i trudite se da ne razmišljate o hladnoći, pljusku, gužvi u saobraćaju i sličnim stvarima na koje nemate nikakvog uticaja.

Na minut-dva zamislite da ste na nekom prelepom mestu. Nije bitno da li to mesto zaista postoji ili je plod vaše mašte, da li ste ga nekada posetili ili ne, sa što više detalja dočarajte sebi osećaj kakav bi to mesto proizvelo. Ovakvo razmišljanje će vas vrlo brzo oraspoložiti i osetićete da se smeškate i da vam je lepo.

Obavezno, pre izlaska iz kuće, poljubite partnera, decu, brata, sestru, nekog od roditelja (ili oboje), zavisno od toga s kim živite. Ili bar "ugnjavite" svoje kućno mezimče. Ovom razmenom nežnosti produžavate i svoj životni vek i životni vek osobe koju ste poljubili (ili mezimčeta koje ste pomazili), i pojačavate i vaš i njihov imunitet. I lepo se osećate kad to uradite.

Nešto vas je baš iznerviralo, ili imate neki gadan problem? Instant olakšanje može da bude da SMS o tome pošaljete drugarici, da na taj način olakšate dušu. Ako ćete ovo da radite, nije loša ideja da se unapred dogovorite sa dve-tri prijateljice da ćete jedne drugima slati takve poruke kada vam je to potrebno, kao i da na tu vrstu poruka nije neophodno odgovarati (ili je dovoljno odgovoriti sa "joj, grozno" ili sličnim komentarom), jer ionako samo želite da se izjadate.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

You are a legend in your own mind

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2193
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 4s
Preživim težak dan tako što sa svojim dvogodišnjim sinom uskočim u njegove dinosauruse a on se popne na mene i krenemo da oponašamo divlje zveri dok nas mama gleda pa nam se i ona pridruži.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Punk's njet mrtav..,Kosovo je Srbija...

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 610
Zastava Serbia-na granici snova i stvarnosti !
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson Z600
Prezivis tezak dan tako sto sa drugovima odes u Kafanicu i napijes se ko zivotinja pa zapocnes temu ko je poceo rat... i tako prodje tezak dan!
IP sačuvana
social share
Kosovo je srce Srbije, ... Vojvodina je njen mozak, ...a reka Drina je njena kicma koja protice kroz njenu samu sredinu!

Edit by Belgrade: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

You are a legend in your own mind

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2193
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 4s
 Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Kako da prezivim situaciju na poslu kad je iz dana u dan sve gora a ja nemam hrabrosti da sve napustim i idem dalje. Cini mi se da sam zbog posla svaki dan sve depresivnija. Evo danas nisam radila nista i svesno nista nisam ucinila da to promenim. Toliko puta sam u ovom poslu pokucala na zakljucana vrata da mi je muka i sad sedim i cekam da me otpuste umesto da se trgnem. Ali nesto iznutra me koci i prosto ne dozvoljava da krenem niti da nesto menjam vec prosto sedim i cekam da me zgazi voz nesrece da bih uzivala lizuci sopstvene rane.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Preziveti tezak dan je uvek laksi uz nezniji pol!
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
odem kod jedne Vesne,
ona ima najudobniju fotelju za meditiranje i glas koji je dovoljan da shvatite kako je loš dan ispao pobjeda u moju korist-jer sam preživjela Smile
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Kada vas skole teškoće i nije vam ni do čega, možda samo zbog toga jer ste "ustale na levu nogu", možda i zbog gomile drugih razloga zbog kojih ste pod stresom, dobro je znati što više načina da se oraspoložite i pregurate krizni period. O tome smo već pisali - evo još takvih načina.

Skolile su vas teškoće, opalo vam je samopouzdanje? Setite se tri stvari koje ste nedavno (u poslednja tri meseca) dobro uradile - tu može da spada i lepo napravljena supa u kojoj je vama draga osoba baš uživala, poklon koji ste dale majci a ona se baš obradovala, bilo šta lepo. Nakon toga pohvalite sebe za ono što dobro radite. A greške? Tretirajte ih kao priliku za poboljšanje.

Nasmejte se! Kako, kad ste pod tolikim stresom da vam uopšte nije do smejanja? Baš tada, kad se osećate kao da ćete pući, naterajte sebe da se setite nečeg smešnog što vam se nedavno desilo, ili komedije koju ste gledali, nekog skeča, vica koji ste čuli ili pročitali... I nasmejte se! Tako ćete vrlo brzo popraviti svoje raspoloženje, a osećaj da ste pod užasnim stresom će biti ublažen.

Neko je drzak ili neprijatan prema vama? Ne obazirite se na to. Kada se neko tako ponaša, obično pomislimo da smo mi na neki način provocirali takvo ponašanje, da je ta osoba ljuta (s razlogom ili ne) zbog nečega što smo mi uradili. A sasvim je moguće da je ta osoba neispavana, ili razdražena zbog nečega što nikakve veze s nama nema - pa je zato najbolje njeno ponašanje ne shvatati lično.

Ne pričajte prebrzo! Često, kada smo pod stresom, govorimo vrlo brzo. Ukoliko primetite da brzo govorite, a niste u reklami "imam samo deset sekundi, govoriću vrlo brzo", svesnim naporom naterajte sebe da usporite, da govorite polako i razgovetno. Na taj način automatski usporavate disanje i srčani ritam i smirujete se.

IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Teškoće, teškoće, teškoće... Dešavaju se svakom, a obično su praćene i lošim raspoloženjem, pa i padom samopouzdanja, što otežava borbu s njima. Zato, evo još nekoliko načina da u takvim situacijama pomognete sebi.

Osećate da ćete "poludeti" od onoga što upravo radite i nikako vam ne ide? Napravite predah, može i sasvim kratak. Popijte šolju nečeg prijatnog (bez alkohola!), ili nakratko prošetajte, razmenite nekoliko SMS-ova s prijateljicom, ili makar stanite na prozor i udahnite malo svežeg vazduha. Bilo šta od navedenog moglo bi da vas osveži, a moguće je i da ćete nakon ove kratkotrajne distance sagledati problem iz novog ugla.

Zapišite negde (gde niko neće da priviri, ako ste na radnom mestu) pet velikih želja koje biste ostvarili kad biste znali da ćete uspeti. To pomaže da odredite šta najviše želite od života i daje vam dobru motivaciju da nastavite s naporima.

Jedan trik koji verovatno neće baš zvučati lepo: setite se petoro ljudi za koje vam je drago što im niste slični. Ne brinite, to zamišljate samo u glavi, a tim osobama ništa o tome nećete reći, tako da niko neće biti povređen. Zašto biste to učinili? Na taj način možete ponovo da potvrdite svoje životne izbore i da se podsetite da, ma koliko se loše osećale u tom trenutku, u vašem životu postoje stvari koje zaista cenite i na koje ste ponosne.

Za kraj: ako sve drugo zakaže, ako vam je samopouzdanje i dalje na nuli a raspoloženje još i gore od toga - pretvarajte se! Zamislite šta biste radili i kako biste postupali kada biste zaista osećali samopouzdanje, kada biste se zaista dobro osećale, a onda se tako i ponašajte. S vremenom, kad se naviknete na takav način razmišljanja i ponašanja, osetićete i samopouzdanje i odlično raspoloženje.

IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Žena
Poruke 36
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
u poslednje vreme svi dani u nedelji su losi bedni onako mrzovoljni, barem sam ja osoba koja se tesko nosi i sa najlaksim situacijama, a stvari koje se desavaju u poslednje vreme nisu ni jednostavne ni lake, volela bih da mogu da kazem da se u poslednje vreme desilo da bar jedan dan prozivim bez nemira, moj zivotni moto od juce je BICE BOLJE iskreno se nadam
IP sačuvana
social share
a ja ni na pamet nisam pala mu kad je svoje noci lude trosio na nju......lidija
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 9677
Zastava Wien
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
misliti na lepe stvari, na ljude koje volis i tebe vole

IP sačuvana
social share
Ne cini drugome ono sto bi zeleo da drugi ucine tebi.

Njegov ukus mozda nije isti.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Skorz,apsolutno,sasvim najveci baja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 411
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
SonyEricsson T610
Biti pijan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 9677
Zastava Wien
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
doci kuci napuniti kadu i uzeti neku dobru knjigu
IP sačuvana
social share
Ne cini drugome ono sto bi zeleo da drugi ucine tebi.

Njegov ukus mozda nije isti.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Fenix

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1231
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung 
Biti u drustvu ljudi koji su uvek spremni za raznorazne ludorije. Smile
IP sačuvana
social share
Fenix
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 22:01:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.