Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Превише љубопитљиви о вашем животу  (Pročitano 1710 puta)
14. Feb 2008, 18:07:10
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Превише љубопитљиви о вашем животу

Разговор добрим делом служи и за зближавање, не само за размену информација. Међутим, дешава се да неко једноставно превише запиткује о стварима из вашег приватног живота које га се не тичу, а није лако увек исправно реаговати на то.

На пример, имате цимерку која све о вама мора да зна. Добро, неће вас баш питати коју позу најчешће користите кад водите љубав с дечком, нити за интимне детаље те врсте, али ће вас редовно испитивати где сте све били, с ким сте се видели, о чему сте причали, шта сте све радили, некад вас испитује и шта сте јели. Поставља више питања него што вам их је мајка постављала док сте били тинејџерка! Зашто то ради, и како је на учтив начин спречити?

Уколико сама нема никакав друштвени живот, могуће је да се о вашем распитује јер јој је досадно и јер тако стиче утисак да се и њој нешто дешава. Међутим, поменута питања некад постављају и особе које имају сопствени друштвени живот и сопствена интересовања, и то сасвим занимљив живот. Тада би лако могло да се ради о томе да та особа једноставно покушава да разговара, и да је негде чула да људи воле да причају о себи. Нема никакву злу намеру, само јој недостаје осећај за меру, а жели да се покаже као неко пријатељски настројен и комуникативан.

Шта у том случају? Покушати да је не повредите отровним коментаром, макар вас њено запиткивање изнервирало. Такво њено понашање требало би зауставити чим почне, мада је могуће зауставити га и касније. Реците јој да ћете јој саме испричати све што желите да поделите с њом, да не мора да вас толико запиткује, а затим је питајте какав је био њен дан. Уколико вам каже да није мислила ништа лоше, уверите је да то знате, и објасните да волите да чујете и о другима, не само да причате о себи. Ако је заиста само покушавала да буде пристојна и да разговара, требало би да након тога буде у реду (може се десити да јој буде потребно неко време да се ослободи навике да запиткује - имајте разумевања, будите стрпљиве, и будите неумољиве у одлуци да јој не препричавате сваку боговетну ситницу). А ако је од оних који апсолутно морају сваку ситницу да знају, и малтене очекују рапорт, одбијте да одговорите на оно што не желите да одговарате, и или промените тему, или окончајте разговор.

Ивана Милаковић

Извор: Крстарица
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
ja imam jedan problem sto se toga tice, meni svi prilaze i govore mi svoje tajne i stvari koje me i ne zanimaju pa se nekada osecam prilicno ne prijatno  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Hehe... i meni se jednom dešavala slična stvar... Moji u kući, ali i rodbina i prijatelji, utripovali kako sam ja sad neki mag za rešavanje problema (zato što, jelte, studiram to što studiram). Iskreno, u početku mi beše zanimljivo... Ali onda sam čula takve stvari bez kojih sam mogla sasvim lepo i spokojno živeti... I onda sam im svima rekla da ćemo na toj relaciji pričati kad ispečem zanat, i to u poslovnom, a ne porodičnom/prijateljskom okruženju... Tada su me malo pustili...  Smile

A još pamtim slučaj jedne drugarice, koja mi je tražila da joj analiziram san. Nije sad da ja to radim baš kako treba, ali baš smo tih dana na faksu diskutovali o Frojdovoj analizi snova. Rekla sam joj takve stvari (a koje su stvarno trebala da se tumače na taj način), da se naljutila na mene... Ipak, sve smo izgladile, i od tada kad mi neko ispriča san, ja se samo blago teleći osmehnem, u fazonu "od mene nećeš ni reč čuti"...  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
pa ja jos ne studiram a vec me ljudi smaraju sa nekim pricama svaki dan  Smile
a sto se tice drugarice, ja obicno kad se neko naljuti na mene kazem onu staru "ko se ljuti,...  Smile "
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
 Smile
Ma videćeš da će ti to vremenom postati teret, pa ćeš gledati samo da ga se rešiš.
Uvek je lakše pomoći nekome koga ne poznaješ, jer kod osobe koja ti je prijatelj ili član porodice, uvek moraš da paziš i na najmanju sitnicu, da se ne bi uvredili...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
pa moguce, mada da  slusam svaku budalu vec odavno bi  poludeo nego na jedno uvo udje na drugo izadje Smiley
a sto se porodice tice ne verujem da bi mi se neko od blize porodice obratio verovatno bi ih bio blam  Smile (pod ono svi  mislio sam na poznanike )
« Poslednja izmena: 15. Feb 2008, 00:26:46 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
potreba da se ceprka po tudjem zivotu je nasusna potreba mnogih.
 Smile

ma avaj,da budem iskrena,necu zapusiti usi kada krene da mi se servira neki socan detalj iz necijeg zivota Smile

mene jedino izbezumljuje nedostatak stila i takta kada pokusavate o nekome nesto saznati.
to vam je kao hirurska intervencija.
na srcu.
pogresan potez i najmanji nepazljivi trzaj ruke...pacijent umire. Smiley 1

ali treba to znati.
u vecini slucajeva,ljudi samo doprinesu da umirem od tihe jeze onog trenutka kada mi okrenu ledja (zacudjeni mojim antisocijalnim stavom).
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Мислим да се овај и горњи текст доста подударају... Нека ме модови исправе ако грешим... Smile

Запиткују вас о вашим финансијама

Приватне ствари би требало да су, па, приватне и да се не тичу радозналаца. А увек се нађу и такви, нарочито ако им се учини да код вас постоји нешто "чудно" - рецимо, колико трошите. И то нема никакве везе с тим да ли се хвалите новцем.

Данас је тешко наћи неког ко би вас стварно саслушао, без сувишних коментара, без давања нежељених савета, само вам на неко време поклонио своју неподељену пажњу. Мало ко ће имати времена да вас саслуша, а и ако се нађе време, пре ће желети да буде остављен(а) на миру него да се "смара" туђом муком. А онда се још нађе неко ко не жели стварно да вас саслуша, него да задовољи своју радозналост запиткујући о ономе што га се не тиче.

Рецимо, добили сте већу суму новца (на легалан начин!). И сада, у општој беспарици, можете себи да приуштите више него раније. Нисте особа која би се хвалила новцем нити се разбацивала, нити сте склони томе да на хирове дајете бесмислено велике суме, али и не стидите се поштено добијеног новца, нити тога да себи приуштите лепе ствари (потпомажете и пријатеље). Оно што вас нервира је што се мало-мало нађе неко ко вас тобож забринуто пита можете ли ви себи то да приуштите, или каже како му/јој је баш драго што вам тако лепо иде, али тоном који наговештава да сумња да се ту ради о неким мутним работама. Нико вас то не пита отворено, али тај тип запиткивача као да имплицира да ту нису чиста посла - или се уваљујете у неке огромне дугове, или до новца долазите на незаконит начин. А ви некако верујете да се ваше финансије тих људи не тичу (нико вама близак не понаша се према вама на описани начин), а смета вам и што након њихових запиткивања осећате потребу да се браните иако ништа лоше нисте урадили.

У описаној ситуацији, пошто су питања и коментари имплицитно увредљиви, нисте дужни ништа да одговорите (одговарањем их само подстичете да наставе са запиткивањем). Ако нисте у прилици да једноставно игноришете радозналце, можете им рећи да је баш лепо од њих што се интересују за ваш приватан живот, да вам, хвала на питању, успева да изађете на крај с финансијама, да можете себи да приуштите то што сте набавили, и да обећавате да, ако се нешто деси, нећете да их зовете и мољакате за позајмицу нити ћете им кукати да вас ваде из затвора. То би требало да их ућутка.

Аутор: Ивана Милаковић
Извор: Крстарица
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 6s
Kada se neko za koga smatram da na to nema prava, drzne da cacka u intimu i privatnost umem da budem izuzetno neprijatan...
Nije to neki odbrambeni mehanizam, vise potreba da se takvo ponasanje sasece u korenu i da se takvi ljudi posade gde im je mesto...
Moja privatnost, moja osecanja i moja intima nisu za javnu upotrebu, narocito ne za jednokratne posalice ljudi koji posle 10 minuta misle da me poznaju ceo zivot, a takvih je danas jako mnogo...
Imam nekoliko prijatelja, i samo oni imaju privilegiju da se tako ponasaju...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Necu da zivim hiljadu godina hocu sad i hocu sve!

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 138
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Ja oko sebe imam tvrdjavu i znam lako da skrenem sa teme o kojoj ne zelim da pricam.Mislim da su takvi ljudi veoma nepristojni.Ne volim da se druzim i mnogo pricam sa takvim ljudima koji svoj nos podmecu tamo gde mu nije mesto.
IP sačuvana
social share
Ne zelim da zivim hiljadu godina hocu sad i hocu sve!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.