Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ИРА и војвођански сецесионисти  (Pročitano 3708 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
I kakve veze ima spomenik Jaši Tomiću sa secesionističkim ambicijama nekih napoleona.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
Већина у војводини није била ни за подизање спомен плоче бану јелачићу па нико не иде да је руши. Зашто онда рушити споменик Јаши Томићу? Јел ти то хоћеш мени да кажеш да треба да рушимо све што нам се у држави не свиђа? Или треба да рушите само ви којима се не свиђа споменик Јаши Томићу? У чему је фора, не разумем?

Ja upravo tebi pokazujem da većina nije kriterijum kojim baratamo kada se postavlja spomenik. Ne samo zbog toga što većina nije ni odlučivala o tome da li će se spomenik postaviti, niti je iko pitan da li mu se spomenik svidja ili ne, nego zbog toga što većina nije relevantan kriterijum. Ja ne kažem da ne treba da postoji odnos javnosti prema tome, ali to ne podrazumeva većinu. Podizanju spomenika treba da prethodi ozbiljna analiza nečijeg dela, čega u slučaju Jaše Tomića nije bilo. Dakle spomenik izražava, izmedju ostalog, i kulturu jednog naroda, pa zato onaj ko tvrdi da se brine o tome nije mogao da postavi spomenik Jaši Tomiću. Naravno, to nije jedini razlog.

А у случају бана јелачића постоји?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Citat
I kakve veze ima spomenik Jaši Tomiću sa secesionističkim ambicijama nekih napoleona.
Nemam pojma. Valjda oce da se secesionusu jer im smeta spomenik?! Znas ono, kap prelila madzarski paprikas.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Opet sesti put, ako se tebi ne svidja spomenik Jasi Tomicu jer je on izraziti protivnik i istaknuti borac za odvojenje Vojvodine od vas madzara, znaci po tvojim madzarskim merilima secesionista, onda lepo pokreni gradjansku inicijativu o uklanjanju spomenika. Ta tvoja demagogija "baba mi rekla dok sam cekao gej paradu" da osim nekih minornih secesionistickih krugova madzarske etnicke zajednice spomenik smeta vecini stanovnistva nikome nire relevantni podatak. Kojoj vecini, u Budimpesti?

Ja sam iznad napisao da nije stvar u tome da li se nekome svidja spomenik i da li je većina za podizanje ili uklanjanje spomenika. Prvo, nije se odlučivalo većinski da li će se postaviti spomenik, a drugo to nije kriterijum za podizanje spomenika. Dalje, ne može na osnovu nečije pojedinačne simpatije ni da se diže spomenik ni da se uklanja. Dakle postoje kriterijumi, kako se podiže spomenik, kome, kada itd. a ti kriterijumi nisu ispunjeni kada se dizao spomenik, jer da je neko to ozbiljno razmatrao ne bi se nikada ni postavio taj spomenik.

I ako mi nadješ gde sam ja to napisao da se madjarima ne svidja spomenik, častiću ceo burek forum pivom. Uostalom što baš madjari, ja ovde navodim ono što mi srbi smatramo.

Drugo ti kažeš da se meni ne svidja to što se Jaša Tomić borio za ujedinjenje Vojvodine sa Srbijom i da se zbog toga zalažem da treba ukloniti spomenik. Naravno osim toga što to nigde nisam napisao, evo ja ću ti dati jedan predlog. Ajde recimo da se umesto spomenika Jaši Tomiću postavi spomenik srpsko-vojvodjanskom ujedinjenju?

Jaša Tomić je bio ubica i antisemita i ne može se pravdati nekakvim zalaganjem za ujedinjenje podizanje spomenika njemu. Ne može niko da jedan dan ubija, drugi dan da piše antisemitska dela ravna mein kampfu (da, da ništa ta dva dela nisu suštinski različita), a onda da se zbog nacionalnog zalaganja za ujedinjenje predloži njegov spomenik. Kao da se jedini zalagao za to?

Jaša Tomić treba da se oceni kao ukupna ličnost a ne samo to što se zalagao za ujedinjenje, kao i hiljade drugih.

@twice
Citat
А у случају бана јелачића постоји?

nije tema Ban Jelančić, vrati se na temu

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Nije tema ni Jasa Tomic, vrati se na temu demagogu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Nije tema ni Jasa Tomic, vrati se na temu demagogu  Smile

Jeste tema zato što smo zbog toga i započeli raspravu. Ti i twice ste naknadno ubacili u temu spomen ploču banu Jelančiću. Uostalom ja se nigde nisam ni založio za spomen ploču banu Jelančiću tako da problema medju nama u tom pogledu i nema, ali oko Jaše Tomića ima, a oni koji čitaju ovo što mi pišemo očekuju da ponudite i neki argument kada branite Jašu Tomića i spomenik njemu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
ej ti klićo, kvazi srbine i članku levog lakta čankića, okani se našg junaka Jaše Tomića Smile
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Hahahahahhahaha dobro bre jer si ti lud, izvini stvarno u cemu je tvoj problem?! To sto si ti zapoceo off jeste tema a sto mi zapocinjemo off nije?! Sve sam ti rekao produzi dalje.............jer ima negde na bureku izbor "najtriper burek foruma"?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia ispo iz modu
Nije tema ni Jasa Tomic, vrati se na temu demagogu  Smile

Jeste tema zato što smo zbog toga i započeli raspravu. Ti i twice ste naknadno ubacili u temu spomen ploču banu Jelančiću. Uostalom ja se nigde nisam ni založio za spomen ploču banu Jelančiću tako da problema medju nama u tom pogledu i nema, ali oko Jaše Tomića ima, a oni koji čitaju ovo što mi pišemo očekuju da ponudite i neki argument kada branite Jašu Tomića i spomenik njemu

Није тема. Ти се ниси заложио за подизање спомен плоче бану јелачићу али се ниси заложио ни за њено уклањање као што се залажеш за уклањање споменика Јаши Томићу. Иначе не сећам се да се неко од нас залагао за подизање споменика, не сећам се чак ни да су нас питали шта мислимо о томе. Ти паламудиш али не одговараш на питање које сам ти поставио.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia E50
Kakva IRA, kakvi secesionisti, Antonici... sta je ovo???

Lock... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.