Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pretucen Zabac koji je na smrt pretukao NS investitora  (Pročitano 624 puta)
12. Jul 2018, 12:08:15
Moderator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple iPhone SE 2020
NAJSKUPLJA KOLA, POZNATE ŽENE I PRIJATELJI KRIMINALCI Ko je kontroverzni novosadski biznismen najpoznatiji kao ŽABAC
11.07.2018. 19:06


Nebojša Tubić ŽabacFoto: R.Ristić / RAS Srbija

Nebojša Tubić Žabac, kontroverzni biznismen, osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom novosadskom investitoru Spasoju Miličeviću koji je od posledica prebijanja preminuo u bolnici krajem prošle godine, pretučen je sinoć u Novom Sadu. Ovo je samo jedan u nizu incidenata u biografiji ovog kontroverznog novosadskog biznismena koji svako malo puni novinske strane.

Tubić inače jedan je od poslednjih preživelih aktera mračnih devedesetih godina prošlog veka i čovek koji je poznavao gotovo sve ljude čija su se imena u to vreme povezivala sa podzemljem. I sam je bio meta atentata koji je delom još uvek pod velom misterije.

Žabac nije krio svoje veze sa poznatim ličnostima iz kriminalnog miljea, a govorio je o poznanstvu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, Sretenom Jocićem – Jocom Amsterdamom, kog je zvao kumom i članovima porodice narko-bosa Darka Šarića, za kog je tvrdio da je "dobar čovek" i da u Srbiji "nije ništa loše uradio, osim što je investirao novac".

Kao i mnogi drugi tokom devedesetih i Žabac je bio povezan sa Službom Državne bezbednosti, ali je pričao da za njih nije radio poslove koje su drugi radili i izvršavao zadatke u inostranstvu, već da je bio zadužen da prenosi novac.


Foto: RAS Srbija

U javnosti je najčeće spominjan kao biznismen koji je u svom posedu imao nekada čuvene diskoteke „Hacijenda“ u Bačkoj Palanci i novosadsku „Garažu“, a zbog raskošnog načina života često je bio u centru pažnje.

Njegova strast za skupocenim automobilima nadaleko je poznata, a kako je u jednom intervjuu rekao, lakše bi mu bilo da nabroji one retke automobile koje nije imao, nego one koje jeste.

Poznat je kao čovek koji je vozio skupoceni Lamburdžini „Diablo“ ofarban u 12 boja koji je pre njega kupio i slupao princ od Monaka, a lista automobila proteže se od raznih modela „Ferarija“, pa sve do prave produžene američke limuzine.

Ljubimac žena

Žabac je bio poznat i kao plejboj koji je bio u vezi sa poznatim pevačicama. Kako je sam pričao, zabavljao se kratko sa Ksenijom Pajčin, Sandrom Meljičenko, bivšom modelsicom, u vreme dok još nije upozala ruskog tajkuna i udala se za njega.


Žabac i Goca BožinovskaFoto: RAS Srbija

Pamti se i njegova veza sa pevačicom Gocom Božinovskom, a skoro je otkrio i detalje veze sa pevačicom Ksenijom Pajčin koju je ubio dečko, maneken Filip Kapisoda.


Blizak prijatelj sa Šarićima

Iako u javnosti nije poznato da je Žabac ikada bio optuživan za teška krivična dela poput prodaje droge, on je sam govorio da je dobro poznavao članove porodice Darka Šarića i da je sa njegovim bratom Darkom, išao na Tajland.


Foto: RAS Srbija
Advokat Darka Šarića, Radovan Štrbac na jednom suđenju i sam je potvrdio da je sretao Žapca, ali je rekao da se Žabac “ničim nije bavio”, već da je preprodavao informacije.

Čudom preživeo atentat

Žabac se vratio u centar pažnje 2012. godine, kada je preživeo ranjavanje u glavu. On je sedeo u bašti kafića “Aleksandar” u Novom Sadu, kada je maskirani napadač koji je nosio šešir u pravcu bašte kafića ispraznio šaržer iz automatske puške.


Atentat na ŽapcaFoto: Arhiva / RAS Srbija

Kako je pričao kontroverzni biznismen, on je krenuo na trening i svratio da kafića kada se dogodila pucnjava. Jedini ranjenin u pucnjavi bio je Žabac, kome je metak prošao kroz mozak.

Iako se nije verovalo da neko može da preživi tako teško ranjavanje Žabac se izvukao, a kako je sam pričao, kasnije su mu na Tajlandu ugrađeni imlanti u glavu, što mu je omogućilo da nastavi život.

O ovom pokušaju ubistva Žabac je imao različite verzije, pričao je da on uopšte nije meta i da ne zna zašto bi neko pucao na njega, ali je pominjao i Mileta Jerkovića zaštićenog svedoka u slučaju protiv Šarića kao mogućeg naručioca.

Klupko oko misterioznog pokušaja ubistva odmotalo se ove godine, kada je moderna tehnologija omogućila da se sazna ko je počinilac zločina. Policija je uhapsila Gorana Cvijetića čiji se DNK poklopio sa onim nađenim na mestu zločina, a trenutno je u toku suđenje protiv Cvijetića pred novosadskim Višim sudom.

Hapšenju su prethodile nesvakidašnje okolnosti pošto je Cvijetić prethodno otet i prebijen, a uhapšen je na izlaznim vratima bolnice. Međutim, Žabac je nakon hapšenja Cvijetića izjavio da ga ne poznaje i da ne može da tvrdi da je on osoba koja je pucala, ali je takođe i kazao da on ni nije bio meta napada.

Šta se desilo u hotelu Park?

Najnoviji incident ovog žestokog muškarca iz Novog Sada za sada je pod velom misterije.

Kako saznajemo, sve okolnosti koje su dovele do toga da Žabac bude lakše povređen još uvek se rasvetljavaju i tek će biti utvrđeno šta se u utorak tačno dogodilo u hotelu "Park".

Čeka opotužnicu za prebijanje sa smrtnim ishodom

Dok se čeka podizanje optužnice protiv Tubića, on je odlučio da se odmori na moru nakon što je skoro sedam meseci proveo u pritvoru iz kog je izlazio i u koji se vraćao tokom istrage.

Kako je sam rekao, planirao je da na moru provede celo leto, a za sada nije poznato kada se vratio u Novi Sad. U jednom periodu Žapcu je data nanogica i on je boravio u svojoj kući u Čelarevu, ali je mera kućnog pritvora ukinuta, pošto ju je više puta prekršio, te je vraćen u pritvor u novosadski Okružni zatvor. Iz pritvora je pušten krajem maja, skoro sedam meseci od pokretanja istage, ali protiv njega nije bila podignuta optužnica.

Kako nam je potvrđeno u novosadskom Višem tužilaštvu, još uvek se čeka da se sprovedu neke dokazne radnje kako bi istraga bila okončana, a oni su ranije obavestili Apelaciono tužilaštvo zbog čega optužnica nije podignuta posle šest meseci istrage.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.11 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.