Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 07:59:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prestati s kašnjenjem  (Pročitano 1396 puta)
13. Jun 2008, 19:21:48
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Prestati s kašnjenjem (1)

Ivana Milaković 12.06.2008.

Hronično kašnjenje na sve živo može da bude veliki problem, kako onima koji čekaju osobu koja kasni, tako i samoj osobi koja nikada ne stiže na vreme, jer joj to kvari sve moguće odnose u životu i donosi joj konstantan stres. Kako "naterati" sebe da stižete na vreme?

1. Rokovnik, papirni ili onaj u mobilnom. Obavezno zapišite gde i kad treba da se nađete s nekim, i taj zapis nosite sa sobom. Nema veze ni ako se radi samo o odlasku na kaficu, ili o navraćanju kod prijateljice. Kad nešto "stavite na papir" ili bar zabeležite u planer mobilnog telefona, to vam daje osećaj realnosti i važnosti cele stvari, "bocka" vas da stignete na vreme, opravdanja sebi tipa: "Ionako me čeka kod kuće, tamo joj je udobno, sigurno ima i čime da se zanima, nema veze kad tačno stignem", deluju vam neuverljivo, što i jesu.

2. Ukalkulišite kašnjenje u planiranje vremena. Tačnije, planirajte da krenete 15 minuta ranije, ili koliko već obično kasnite. Ili, počnite da se spremate za izlazak ranije nego što to obično radite - podsetite sebe da baš i ne umete dobro da procenite koliko vam je vremena zaista potrebno da se spremite, pa je bolje da počnete ranije.

3. Imajte više poverenja u sebe i svoju budućnost. Uvek kasnite jer imate "samo još jedan mejl da pošaljete" (ili već neku obavezu da izvršite)? Tako govorite sebi da nemate dovoljno vremena za svoj sopstveni život, i to vas čini neraspoloženom. Pokušajte da krenete onda kada ste isplanirale da krenete, a ono što vam je ostalo nezavršeno ostavite za sutra (ne onda kada je stvarno neophodno da to završite danas - ali najčešće nije, najčešće to što ćete neki mejl poslati sutra ujutru, a ne danas posle podne ne napravi bitnu razliku). Vremenom ćete otkriti da niste baš konstantno nervozni zbog hitnih obaveza, jer većina njih nije zaista baš toliko hitna.

Sutra pročitajte još nekoliko metoda koji vam mogu pomoći da manje kasnite ili da prestanete sa kašnjenjem, pa odaberite one za koje mislite da vam odgovaraju.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Prestati s kašnjenjem (2)

Ivana Milaković 13.06.2008.

Hronično kašnjenje je problem s kojim se bori veliki broj ljudi. Nije neki problem ako kasnite pet minuta, ali ako večito kasnite bar 20 minuta, time sebi pravite probleme na poslu i/ili kvarite odnose s vama dragim osobama. Evo nekoliko metoda koji vam mogu pomoći da se izborite s tim problemom.

4. Zamislite kako je osobi koja vas čeka. Upotrebite maštu i zamislite što je moguće više detalja. Kako se oseća osoba koja vas čeka, šta joj sve prolazi kroz glavu, nesigurnost da li ste se dobro razumele kad i gde treba da se nađete, nerviranje jer vi (opet i opet!) kasnite, razmišljanje da li je vama uopšte stalo do nje kad vas svaki put tako ostavi da stojite na ulici i čekate je... To što znate koliko se neko loše oseća dok vas čeka moglo bi da vas podstakne da budete tačniji.

5. Potražite pomoć bliske a drugačije od vas osobe. Ako vi konstantno kasnite, a vaš partner je onaj koji uvek stiže u minut tačno ili i ranije, pokušajte da učite od njega; zamolite ga za pomoć da vas nauči kako da stignete na vreme.

6. Nosite sat. Danas sve manje ljudi nosi sat, jer ionako uvek mogu da vide na mobilnom telefonu koliko je sati. Međutim, mobilni treba prvo izvaditi iz tašne, džepa ili futrole, a sat vam je na ruci. Kad vidite da je vreme za sastanak stiglo, a vi ste još negde na putu, to bi moglo da vas podstakne da požurite (slično je i kad vidite da se vreme za sastanak približava, a vi još niste ni krenule).

7. Izdvojite vreme za sebe. Ako imate problema s tim da napravite raspored obaveza koji je moguće izvršiti i da ga se potom pridržavate, mogla bi da vam pomogne meditacija, jer ste tokom nje prinuđeni da sedite u tišini i koncentrišete se, a na kraju se osećate smireno, opušteno, i sasvim sposobno da se uhvatite u koštac sa svime što treba da postignete. Sličnu pomoć može da vam pruži i joga, ili ako je kretanje ono što vam pruža zadovoljstvo i pomaže da izbacite nakupljeni stres, redovno vežbanje.

Neće svaki od navedenih metoda pomoći svima - odaberite one za koje vam se čini da vama odgovaraju.

Izvor: Krstarica
« Poslednja izmena: 13. Jun 2008, 19:23:06 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Traženje ljubavi kašnjenjem

Ivana Milaković 11.06.2008.

Za to zašto neko stalno kasni postoji mnogo mogućih uzročnika. Svakome se može desiti da sticajem okolnosti zakasni, ali ako neko konstantno kasni, ta osoba ima problem (naravno, imaju ga i oni koji moraju da je čekaju), a nekada je taj problem što se ta osoba ne oseća voljeno.

Kakve veze ima to što se neko ne oseća voljeno s kašnjenjem? Jednostavno, rezon te osobe je: "Ako me voli, sačekaće me". To se ne odnosi samo na partnera ili partnerku koji čekaju, odnosi se i na prijatelje, rođake, roditelje, decu... Ako vas neko voli, prihvatiće da žrtvuje svoje vreme, koje mu/joj je dragoceno kao i vama vaše, i sačekaće vas, neće otići nakon što se vi ne pojavite na vreme pa da vas sačeka samo praznina.

Nezgodno je što osoba koja iz ovog razloga kasni maltene nikad nije svesna da je to pravi razlog njenog kašnjenja, da je to razlog zbog kojeg nije prethodne obaveze završila na vreme, što je prekasno krenula, skrenula u pogrešnu ulicu, što je usput zastala "samo još ovo da obavi, kad je već usput", i tako nekoliko puta. Praktično, dala je sve od sebe da bi primetno zakasnila, i na taj način testirala ljubav osobe s kojom treba da se vidi.

Ukoliko mislite da bi vaš razlog za večito kašnjenje kad se nalazite s određenom osobom mogao da bude taj da ste nesigurni u to da je toj osobi stalo do vas, razmislite otkud taj osećaj nesigurnosti, šta je to što ta osoba radi ili ne radi pa vi kašnjenjem pokušavate da dobijete potvrdu da ste voljeni. Zatim, ako je moguće, raspravite s tom osobom šta vam je zapravo potrebno od nje, a da bude prijatnije za oboje (vama je neprijatno što kasnite, njemu ili njoj smeta što svaki put moraju da vas čekaju - sigurno postoji nešto u čemu ćete oboje više uživati, a zbog čega ćete se osećati voljeno).

Ako mislite da neko vama drag kasni jer pokušava da dobije potvrdu da vam je stalo do nje/njega, možete pokušati s dugim, toplim zagrljajem kad vidite tu osobu. I uveravanjem, nežnim rečima, da vam vaš odnos (prijateljski, ljubavni...) mnogo znači. A u nekom trenutku možete ih i zamoliti da pokušaju da ne kasne, jer kad morate da ih čekate "sto godina", osećate se kao da im nije stalo do vas.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Kasnjenje je stvarno nekad problem poznajem nekoliko likova za koje stvarno vazi ona i na svoju sahranu bi zakasnili
A iskreno i mene to nekad nervira jebriga budi tacan pa nemas sto godina da nemozes da stignes na  vrijeme
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
U beogradu je nemoguce stici bilo gde i na vreme.
Naravno, treba biti od reci i truditi se ..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia N97
Ma ne treba prestati sa kashnjenjem, vec sa chekanjem ...  Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Samsung i5700 + D880
Ja sam uzasan po tom pitanju, ne znam zasto... Drug me ceka po 15-20 minuta kad idemo u teretanu a, dok sam radio sa ujakom i ekipom na uvodjenju grejanja i gasa, majstori su mi rekli da bi mene trebalo slati po smrt - nesto u fazonu da nikad ne bi stigla Smile

A voleo bi' da sam tacan, nije da ne bi'...
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson w350
ja non-stop kasnim..... gde god da podjem.. ne secam se kad sam zadnju put stigla na vreme......... ili dodjem ranije ili zakasnim.... ali pre ovo drugo........ oko mene sve to nervira,ali sta cu,takva sam,ne mogu da se naucim da stizem na vreme...... probala sam i sa rokvnicima.... ja jednostavno zaboravim na njih........
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Што би рекао мој ћале... "тебе да човек по Смрт пошаље, наживео би се..."

Не знам да ли сам икада на време дошао - од испита, предавања, састанака, пијанки....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 07:59:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.