Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 10:04:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto li se osećaju prozvanim?  (Pročitano 567 puta)
07. Avg 2008, 12:32:24
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Pitanje iz naslova je skoro svako bar u nekoj prilici postavio sebi. Niste mislili ništa loše; niste nikog pokušali da uvredite. A neko se oseća kao da ste ga prozvali, izvređali, nazvali ga čudovištem ili bolesnikom. Nemate pojma zašto.

Dešava se u raznim prilikama. Pričate s prijateljima, kolegama, rodbinom, poznanicima... Ili komunicirate s njima putem četa, preko nekog internet-foruma, nije bitno. Ispričate o nečemu što ste čuli, ili izrazite svoje mišljenje o nečemu, i kažete da to-i-to smatrate preteranim, nezdravim, možda upotrebite i težu reč ako je smatrate prikladnom (recimo, kažete da bi samo bolesnik prišao devojčici na ulici, počeo da priča s njom, a onda joj ponudio novac za seksualne usluge).

Vama se čini da ste rekli nešto sasvim normalno, nešto s čime bi se svako složio. A neko od prisutnih, ili neko ko nije tu, ali kasnije sazna šta ste rekli, nađe se uvređenim - u konkretnom primeru, zato što ima običaj da nekad priča s decom na ulici. Ne traži seksualne usluge od njih, razgovara normalno, voli decu, voli da popriča s njima, možda se i oseća malo usamljeno, ili pak sprovodi neko istraživanje koje mu je potrebno za nešto pa anketira mlađariju pored koje prođe. Uopšte niste mislile na takvo ponašanje kada ste izražavale negodovanje, vrlo ste specifično navele šta je to što smatrate lošim, a ta osoba se ipak osetila prozvanom.

Šta u takvoj situaciji? Možete uvređenoj osobi da preciznije objasnite šta ste tačno mislile i da se to što ste rekle uopšte nije odnosilo na nju. U većini slučajeva, vaše objašnjenje će biti prihvaćeno. A ako ne bude? Onda je moguće da ta osoba ima problem. Možda se zbog nečega oseća krivom pa se trza na svaku priču koja makar malčice podseća na nju, možda smatra da se sve vrti oko nje i da se svaki razgovor na ovaj ili onaj način odnosi na nju... Ako se i posle objašnjenja i eventualnog izvinjenja ta osoba i dalje oseća prozvanom, tu vi više ništa ne možete.

Ukoliko vam se ovakva vrsta nesporazuma često (malo-malo pa nekog i nehotice uvredite) dešava, može da se radi o tome da niste uvek dovoljno jasne, i tada ne bi bilo loše poraditi na preciznosti svog izražavanja. A inače, možete samo da dodatno objasnite i nadate se da će to biti prihvaćeno.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

svaki put kad se pronadjem u takvoj prici  ja se nasalim  na svoj racun i svima lepo  Smile

ljudi su  bolesni i  sujetni , ne vole istinu , pa to ti je , traze opravdanja za svoje postupke , jer su to Njihovi postupci

prava  istina boli  Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
neki ljudi vole da budu prozvani, da ne kazem jedva cekaju  Smile

inace, svima se desi tu i tamo  Smile bilo na nioJu nepsorazuma, bilo da je u pitanju 'svak se ceska di ga svrbi'  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15
Meni se ovo desava na dnevnoj bazi... moram da prilazem prevoz uz svoje reci, gestove, pisanija... i tako to.. Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 10:04:03
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: ose aju

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.