znam da smo kao nacija uopste zaostali za celom evropom ali se pitam dali je iko od vas primetio koliko na kinoloskom polju zaostajemo za zemljama ne samo u regionu nego i u celoj evropi.ovakav vid takmicenja ljubitelja pasa se iz godine u godinu pretvara u jeftini cirkus,prilagodjen odredjenom broju ljudi,sto oslikava koliko imamo postovanja prema samom coveku i njegovom ljubimcu. ljudi koji organizuju kinoloske izlozbe kod nas jednostavno ne razmisljaju o tome kako to izgleda koliko ce pasa biti izlozeno,kakva ce se rec cuti o njihovoj izlozbi.....oni jednostavno razmisljaju o tome kako da zarade ,i jednostavno kako da prebrinu tu obavezu organizacije koja im je poverena. gledajuci izlozbe u nasem okruzenju shvatio sam da ljude koji organizuju ovakve manifestacije nemaju gram kinologije u sebi a da ne govorimo o osecaju za lepo . na primer na nedavno odrzanoj izlozbi u trsteniku na blatnjavoj livadi prijavljeno je oko 250 pasa od toga i nekoliko iz inostranstva.nikoga nije bilo briga kako se novca potrosilo da bi se prisustvovalo njihovoj "izlozbi pasa".organizator se pobrunuo da izlagacima ne dodeli diplome(sto je obicaj na svim izlozbama) takodje pobednike nisu udostojili ni necega sto barem podseca na podujum.na izlozbi su sudile samo 4 sudije!!!!.sve ovo govori o enormnoj ustedi a prijava je kostala 1000 dinara pa pomnozite to sa 250!!!! jednostavno sramotaaa!!! dolazim do zakljucka da svako ko ima cetri kocica i plasticnu traku okolo njih moze da bude organizator izlozbe. porucujem tim ljudima da ne razmisljaju puno nego da pogledaju neku izlozbu naprimer u bosni ili bugarskoj...pa neka se zapitaju. uostalom znam ja da se nema para ali moze se i bez puno para napraviti lepa i zanimljiva kinoloska manifestacija.samo treba malo vise kreativnosti i osecaja za lepo.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.