IN < - Preminuo Vinsent Skijaveli - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: SerbianFighter :
Preminuo Vinsent Skijaveli

Karakterni glumac spuštenih očiju - Vinsent Skijaveli (Vincent Schiavelli), preminuo je nedavno u svom domu na Siciliji. Glumčev bliski prijatelj i gradonačelnik malog mesta u kom je živeo - Salvatore Gloriosa, izjavio je da je Skijaveli umro od raka pluća. Bilo mu je 57 godina.

Ovaj glumac italijanskog porekla rođen je 1948. godine u Bruklinu. Završio je prestižnu školu "New York University's School of the Arts". Tužan izgled njegovih očiju učinio ga je savršenim za dočaravanje ekscentričnih likova u filmovima. Među 150 filmova i televizijskih produkcija u kojima je igrao su: "Fast Times at Ridgemont High", "Amadeus" ("Amadeus"), "Povratak Betmena" ("Batman Returns"), "Narod protiv Larija Flinta" ("The People vs. Larry Flynt"), "Let iznad kukavičjeg gnezda" ("One Flew Over the Cuckoo's Nest"), "Duh" ("Ghost"), "Čovek na Mesecu" ("Man on the Moon"), "Mala princeza" ("A Little Princess") i "Smrt Smučiju" ("Death to Smoochy"). Godine 1997. magazin "Vanity Fair" proglasio ga je jednim od najboljih američkih karakternih glumaca.

Pored glume pasija mu je bila i priprema hrane. Napisao je tri kuvara i brojne članke i recepte koji su objavljivani u magazinima i dnevnim novinama. Tvrdio je da je talenat za kuvanje nasledio od dede, koji je bio glavni kuvar jednom italijanskom baronu pre selidbe u Ameriku.

Skijaveli je bio i zapažen TV glumac, a ostvario je uloge u TV serijama: "Taxi", "Night Court", "MacGyver", "Poroci Majamija" ("Miami Vice") i "Zvezdane staze: sledeća generacija" ("Star Trek: The Next Generation") među mnogim drugim. Radio je i u Italiji, gde je nedavno postavio pozorišni komad zasnovan na devet odvojenih priča.
Autor: Dutch :
Nek mu je laka zemlja.
Znam ga.
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo