Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Пас трчао 125 километара уз маратонца и нашао себи дом  (Pročitano 393 puta)
08. Avg 2016, 00:48:15
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Пас трчао 125 километара уз маратонца и нашао себи дом

Дион Ленард из Шкотске недавно је пронашао партнера за трчање када је пролазио кроз пустињу Гоби. Диону се током маратона, дугог 125 километара, придружио мали, напуштени пас који је одбијао да застане и напусти маратонца, иако је температура у неким моментима била 52 степена.

Реч је о керуши која је Диона упознала на самом старту а онда кренула за њим и надаље одбијала да стане. У почетку је трчала са свим тркачима, а онда је одлучила да се зближи само да Дионом и није га напуштала.

„Када смо кренули кроз Гоби, приметио сам жућкасту пуфну како трчи поред мене. Била је све време уз моје ноге, а када сам се вратио до свог шатора првог дана трке, завукла се унутра и легла поред мене. У том тренутку схватио сам да је веза између нас већ створена и да сада не смем да је оставим“, открио је 41-годишњи Ленард.

Керуша, која је добила име Гоби, импресионирала је учеснике маратона својом издржљивошћу и снагом, али и пажњом коју је поклањала Диону.

„Постала је маскота трке. Не лаје, не гризе, не жваће ствари, није захтевна. Једноставно, предивна је“.

Током маратона, Дион је носио Гоби на раменима када би прелазили преко неприступачних терена. Увек је носио додатну количину воде и хране како би и она имала чиме да се освежи и нахрани. Након што је трку завршио са сребрном медаљом, Дион је одлучио да Гоби мора повести са собом у Шкотску.

„Четвртог и петог дана трке инсистирао сам да Гоби сачека на циљу, да не трчи са мном. Тада сам знао да ћу је повести са собом у Шкотску и нисам желео да је умарам пред пут. Недостајала ми је, али знао сам да ме чека на циљу“, истиче Дион.

Није одмах повео Гоби са собом у домовину због строгих закона о транспорту животиња између Азије и Европе, али није одустајао. Покренуо је онлајн кампању за прикупљање средстава којим ће покрити плаћање транспорта и папирологије којом ће Гоби бити омогућено да дође у Европу. Она за сада борави код Дионовог доброг пријатеља и менаџера трке у којој је учествовао, који ће је пазити док се процес пресељења не заврши.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.