Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ove godine počinja gradnja druge fregate klase Gorškov  (Pročitano 3062 puta)
24. Jun 2009, 18:09:49
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Druga fregata klase Gorškov počeće da se gradi u toku ove godine u St. Petersburgu, a trebalo bi da bude porinuta 2011. godine. Prva fregata Admiral Sergei Gorshkov je počela da se gradi u februaru 2006. godine, planirano je da u rusku RM bude uvedeno 20 brodova ove klase, naoružanih protivbrodskim raketama Yakhont i PVO sistemom Hurricane (BUK u mornaričkoj verziji).

Citat
Construction of 2nd Adm. Gorshkov class frigate to start in 2009
24/06/200916:36

ST. PETERSBURG, June 24 (RIA Novosti) - The construction of a second Admiral Gorshkov class frigate will begin this year in St. Petersburg, Russian Navy Commander Adm. Vladimir Vysotsky said on Wednesday.

The first Admiral Gorshkov class vessel is being built at the St. Petersburg-based Severnaya Verf shipyard, and will be launched in 2011.

"We will start construction of the second frigate at this shipyard in addition to existing orders under the state arms procurement program," Vysotsky said at the opening of the International Naval Show in St. Petersburg.

Severnaya Verf started building the Admiral Sergei Gorshkov frigate - the first in the series - in February 2006. According to military sources, Russia's Navy intends to procure up to 20 such vessels.

The frigate has a displacement of about 4,500 metric tons, a length of over 130 meters (430 feet), a maximum width of 16 meters (51 feet), and a range of over 4,000 miles.

The main weapons of the ship are reported to include eight SS-NX-26 Yakhont anti-ship cruise missiles, a new 130-mm gun mount, a Medvedka-2 ASW system, and a Hurricane medium-range air defense missile system.

"We intend to sharply increase the construction of ships of the main classes, and we have already taken the first steps in this direction," the admiral said.

However, the Navy commander said Russia could order a number of warships abroad.

"We do not rule out the possibility of buying foreign-made vessels," he said in answer to a reporter's question.

Russia has not purchased warships abroad since the collapse of the Soviet Union in 1991.

Nisam znao da su rusi kupovali ratne brodove od drugih zemalja u vreme SSSR, ima li neko vise podataka o ovome?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Mocno izgleda. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
У вези куповине из иностранства вероватно се ради о помоћним пловилима за логистику.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Na jednom drugom forumu sam saznao da su u vreme SSSR gradili u nemackim i poljskim brodogradilistima neke korvete i jos stosta, a Finska je gradila neke tankere kojima je placala ratnu odstetu.
Inace ranije sam citao na RIA Novosti da je ruska flota u losem stanju zbog dotrajalosti i da sada treba da se radi na zanavljanju, i ima se novca za to, ali je glavni problem ogranicen kapacitet ruskih brodogradilista, pa ce mozda zbog toga raditi neke brodove u Ukrajini (njima je nudjeno da izvuku njihova velika brodogradilista iz dugova kako bi gradili nosace tamo, ali politicki problemi izmedju dve zemlje su promenili te planove) i drugim zemljama koje imaju brodogradilista.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
auuu,nisam znao da Rusi vec planiraju izgradnju cak 20 ovih lepotana...  Smile
super!!!  Smile Smile  nisu pogresili.
Citat
Na jednom drugom forumu sam saznao da su u vreme SSSR gradili u nemackim i poljskim brodogradilistima neke korvete i jos stosta, a Finska je gradila neke tankere kojima je placala ratnu odstetu.
pa,dobro,kolko se secam i neki od Krivaka su pravljeni tamo...
ali,to za Finsku nisam znao.
Citat
Inace ranije sam citao na RIA Novosti da je ruska flota u losem stanju zbog dotrajalosti i da sada treba da se radi na zanavljanju, i ima se novca za to, ali je glavni problem ogranicen kapacitet ruskih brodogradilista, pa ce mozda zbog toga raditi neke brodove u Ukrajini (njima je nudjeno da izvuku njihova velika brodogradilista iz dugova kako bi gradili nosace tamo, ali politicki problemi izmedju dve zemlje su promenili te planove) i drugim zemljama koje imaju brodogradilista.
pa,verujem ja da Rusi mogu da naprave novo brodogradiliste,ili makar prosire jedno od ostojecih,ali dobro,sto jes jes,zasto ne koristiti vec postojece mogucnosti,poput Mikolajivskog brodogradilista...
mozda ce da naprave jedno i na Dalekom istoku,ne bi me cudilo, s ozbirom da tamo vec planiraju izgradnju nekih vojnih insalacija i luka za buduca plovila.
« Poslednja izmena: 24. Jun 2009, 23:27:13 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Проблем је у радној снази- Напросто нема довољно људи. Посла има али нема људи.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Проблем је у радној снази- Напросто нема довољно људи. Посла има али нема људи.

slazem se,al ima par gradova na severu,istocno od Nove Zemlje koji imaju sasvim dovoljno stanovnistva.znam za jedan,zaboravih mu ime,nalazi se u arktickoj zoni,a opet ima cak 500.000 stanovnika i star je vise od veka.i za divno cudo ima gomilu sacuvanih i dobro-odrzavanih starinskih zgrada iz starih vremena.
mislim,svakako je tesko kada se nesto pocinje ispocetka,jer gradnja brodogradilista za plovila kakva su nosaci aviona na severu Rusije,je svakako poduhvat i izazov,bilo da ima gradova okolo,ili ne,ali mislim,ako su mogli  da i od nekada pustih Kurilskih ostrva naprave nesto,onda ce valjda moci i od vec postojecih dokova u gradu od pola miliona stanovnika da naprave jedno brodogradiliste i nadju dovoljno ljudi.
al,naravno,to je samo pretpostavka...videcemo sta ce biti.
« Poslednja izmena: 25. Jun 2009, 00:10:59 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Мислим да је проблем школовање и обучавање те радне снаге... Не иде то тако брзо...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 75
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Svojevremeno su Rusi izjavili da je jedan od problema neisporučivanja nosača aviona Indiji baš manjak radne snage. Tada je indija, uz traženu doplatu u novcu, poslala i oko 500 brodogradjevnih radnika...
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.