Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predškolci ne znaju dane u nedelji - ali se bez greške igraju na kompjuterima  (Pročitano 1956 puta)
03. Jul 2012, 11:42:24
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49761
Zastava Босна
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Rezultati sistematskih pregleda više od 2.100 budućih prvaka u Domu zdravlja u Nišu pokazali su da je svako peto dete gojazno, da veliki broj ima krivu kičmu, ali i da skoro svi budući školarci ne znaju sve dane u nedelji i godišnja doba, kao ni da gledaju na sat. S druge strane oni bez greške igraju složene igrice ne računarima.

Psiholozi, školski psiholozi i učitelji upozoravaju da je to posledica što je veliki broj dece upućeno na odrastanje uz kompjutere, jer je tako najlakše roditeljima.

Ksenija Mitić priča da sa svojim šestogodšnjim sinom vodi rat zbog igrica na kompjuteru.

- Naučio je da provodi dosta vremena sedeći za računarom, a da je to postalo veliki problem shvatila sam pre godinu dana kad sam uvidela da čak i kad mu dođu drugovi, oni ne pričaju nego samo igraju igrice. Vodila sam ga da gleda pozorišne predstave u Lutkarskom pozorištu, ali ni to nije hteo. On vrlo brzo usvaja informacije o svetu koji ga okružuje, ali kao da ne želi da ih zapamti. Interesantno je da je prvo naučio dane u sedmici na engleskom, pa tek onda na srpkom i to na moje veliko insistiranje - priča majka.

Šefica Školskog dispanzetau Domu zdravlja dr Jasmina Ranković kaže da su sistematski pregledi pokazali da predškolci ne znaju naziv škole koju će pohađati ili adresu na kojoj stanuju.

- Za njih je mnogo lakše da nauče složene igre na računaru i da čak na engleskom jeziku čitaju njihove nazive, nego da nauče dane u sedmici, godišnja doba. Najveći krivci za to su roditelji kojima je lakše da ih puste da satima igraju igre na kompjuterima, nego da se bave njihovim vaspitanjem - objašnjava ona.

Tanja Stefanović Stanojević, profesorka psihologije na Departmanu psihologihe na Filozofskom fakultetu ističe da deca odrastaju uz mašine.

- Računar ne može da pita dete koji je danas dan ili godišnje doba. To treba da rade majka ili otac, ali moraju da provode vreme sa detetom, da mu pričaju, da ga upućuju da upoznaje svet oko sebe. Danas deca brže i lakše uče jer od malih nogu su okružena mnoštvom informacija. Dete igra igre na računaru, gradi neki svoj svet, nisu mu potrebna druga deca, a to je već prvi korak ka otuđenju - veli profesorka.

izvor:Blic
« Poslednja izmena: 03. Jul 2012, 11:43:04 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
Citat
Psiholozi, školski psiholozi i učitelji upozoravaju da je to posledica što je veliki broj dece upućeno na odrastanje uz kompjutere, jer je tako najlakše roditeljima.
Jednim delom, drugim delom je zbog toga sto roditelji smatraju da je dete pametno ako ume da igra igricu pa cak iako to dete bude nespremno za skolu u smislu funkcionalnosti. Jbg, vaznije je to sto dete ume da igra Fifu i Assassins Creed nego da zna da gleda na sat. Smile

Ne valja nam to, sve manje dece izlazi na ulicu i igra se sa drugom decom a sve vise su za kompjuterom i ovo je jedna od posledica. Zato su makar fizicki slabija nego da izlaze na ulicu, intelektualno mogu postici i za kompjuterom i sa kvalitnim roditeljskim vaspitanjem i obrazovanjem ali usled ili prezauzetosti ili lakoce roditelja(u smislu da im je lakse tako nego da se maju sa detetom) svodi se na to da ih stave ispred komjutera i da im bude sve super dok god je dete mirno.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Apple 15
Citat
- Naučio je da provodi dosta vremena sedeći za računarom, a da je to postalo veliki problem shvatila sam pre godinu dana kad sam uvidela da čak i kad mu dođu drugovi, oni ne pričaju nego samo igraju igrice.

Nije on naucio. Sta on ima sam da uci.
Vi ste mu dopustili da tako odrasta.

Sta ce koji djavo detetu od 6 godina racunar i mobilni telefon?

A iz citavog teksta se vidi da se od obdanista i skole ocekuje da vaspitavaju dete...

Koji ce nam djavo onda roditelji?... cime se rodi, paravac u kamp i intertnat...  Smile
« Poslednja izmena: 03. Jul 2012, 12:43:31 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13403
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
HTC m9
Citat
- Naučio je da provodi dosta vremena sedeći za računarom, a da je to postalo veliki problem shvatila sam pre godinu dana kad sam uvidela da čak i kad mu dođu drugovi, oni ne pričaju nego samo igraju igrice.

Nije on naucio. Sta on ima sam da uci.
Vi ste mu dopustili da tako odrasta.

Sta ce koji djavo detetu od 6 godina racunar i mobilni telefon?

A iz citavog teksta se vidi da se od obdanista i skole ocekuje da vaspitavaju dete...

Koji ce nam djavo onda roditelji?... cime se rodi, paravac u kamp i intertnat...  Smile
slazem se sa ovime roditelji su tu najvise krivi pa moje dijete kad budem iamo i ako ne bude znao dane u sedmici nece da jede taj dan koji ne zna Smile
IP sačuvana
social share
jafa boy
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

HALA MADRID!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 108
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0
mob
Samsung D600
''Vodila sam ga da gleda pozorišne predstave u Lutkarskom pozorištu, ali ni to nije hteo.''
Па ко још воли луткарске представе  Smile
Шалу на страну, али мени је некако ово природан ''развој'' човјечанства, прије је сметало родитељима што дјеца проводе превише времена вани па су нас тјерали у кућу, а сад им смета што буду доста за рачунаром па их тјерају напоље  Smile.
Ово је слика будућности која се мени лично не свиђа али је неминовна, један примјер је да људи све чешће траже некакве линкове да гледају утакмицу која се игра у њиховом граду као да је тешко издвојити 5 марака (често и мање) да оду на стадион.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Bezbednije je...

Ko zna kakva će njihova deca biti..Imaće upgrade dodatke-tehnička pojačanja, kiborzi..
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.