IN < - Predlozi za gledanje - >LO
<< < (962/1760) > >> :: Odgovori!
Autor: crazy 123 :
Citat: monk13 26. Mar 2012, 23:18:50

Citat: crazy 123 26. Mar 2012, 23:08:40

meni to ne pomaze 

Обавести их тамо на теми која и служи за те ствари.

Све проблеме у вези рада форума пријављујте тамо.

jesam ali izgleda da niko nije video 
Autor: spaled :
Pozdrav ljudi,dajte neke sportske ali dobre može i dokumentarci.
Autor: monk13 :
Citat: spaled 28. Mar 2012, 12:54:13

Pozdrav ljudi,dajte neke sportske ali dobre može i dokumentarci.

Било је скоро баш то такмичење. Ево неких предлога па пробери.

http://forum.burek.com/bfmc-burek-forum-movie-contest-rezultati-i-liste-predloga-t533936.msg10300743.html#msg10300743
Autor: zoranjurkovic5@gmail.com :
Il grande silenzio (1968)

http://www.imdb.com/title/tt0063032/

Dosta vremena je prošlo od kad sam gledao prvi put ovaj dobar i zaboravljen špageti vestern.Vestern je žanr koji uprkos svim svojim pravcima u koje je mutirao (SF,asid,psiholiški itd.) nikad izumreti neće a ovaj film Serđa Kobučija je možda najbolji u tom žanru.
  Imao sam sreće da naiđem na prevod i iskoristio sam priliku da ga posle dugo vremena repriziram.Ovaj špageti vestern iako je pravo čedo svog žanra odudara po mnogo čemu od svih ostalih koje sam video.Sve je snimano u toku zime,sneg i zimska idila su ulepšali ne baš lepu priču o lovcima na ucenjene glave i čoveku koji ih za nagradu ubija.Sam film je inspirisan istinitim događajem koji se desio 1898 i koji nije bio ništa drugo nego masakr.Taj masakr je promenio neke zakone ali to nije toliko bitno za radnju.Sajlens glavni baja koji sa pravom ima to ime je neobična pojava po mnogo čemu,od oružja pa sve do ožiljka koji je sakriven šalom.On se od pomenutih lovaca na glave razlikuje samo po tome što za razliku od njih ne ubija ljude iz zasede već u poštenom dvoboju,u najboljem slučaju ih sakati tako što im metkom otkida palčeve.Čovek je koji gleda svoja posla i ne progovara ni jednu jedinu reč zbog traume iz mladosti.Taj "posao" eliminacije lovaca na ucenjene ima za rezultat sukob koji će preći sve dozvoljene granice.
  Sve ovo je kliše koji bi za rezultat imao samo dobar vestern da nema onakav kraj kakav se nije do tada video a koji je pomerio standarde ne samo u vesternu.U svakom slučaju ovo je film koji neće biti nikom dosadan i uz koga onaj ko ga gleda neće proćerdati vreme.
Autor: nesa1126 :
Predlazem vam da pogledate pozorisnu predstavu "Sestre Karamazove"
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana
<< Prethodna strana