Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Да ли бисте слали вашу децу на часовима Верског образовања

Glasanje završeno: 13. Mar 2006, 00:42:48

да
69.2%  (9)
не
30.8%  (4)
Ukupno glasova: 13
Idi dole
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Верска настава у школама (да или не)  (Pročitano 7955 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung e730
Ovako... shto se tiche veronauke u shkolama, ovakva kakva je sada mi se nimalo ne dopada.
Mislim da bi bilo bolje da se veronauka izuchava u okviru nekog predmeta koji bi se zvao "Moral", "Etika" ili kako vec, i gde bi bile obradjene sve glavne religije. Ovako se deca samo getoiziraju, i odvajaju se "vernici" od "nevernika", "hriscani" od "muslimana", "pravoslavci" od "katolika"... Ako bi sve religije bile obuhvacene jednim obaveznim predmetom, mozda deca ne bi odrastala puna mrznje i straha prema onima koji su drugachije verski vaspitani. Mozda bi neke nove generacije tako shvatile koliko smo svi slichni...
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Боже твоје море је тако далеко, а мој чамац мали

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 106
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.51
mob
Nokia N82
Аинхона Верска настава постоји за све верске и националне сталеже и не разумем ја то тебе како то мислиш да се базира на Етици.Друго ти је религија, друго је Етика, друго је Историја религија то се проучава на факултетима!!!!А колико видим ниси баш упозната са Основама православља, а то је и проблем код многих генерација које нису похађале такве часове.Прва и свака лекција на Верској настави је да је Бог љубав и да се све базира на толеранцији и помирењу, па ти сада види да ли прави православац или дете васпитано у православном духу мрзи муслимана, јеврејина или католика.Мислим да би било боље да прочиташ неку литературу која се бави тиме, а то би било најбоље на мојој теми о основама православног катихизиса.Упропастио нас је тај комунизам много људи моји.Примите Боѕију љубав и поделите је са свима преносећи својој деци како би нам била зрелија и чистија духом!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Cemu toliki uzvicnici...
Zasto bi svi morali da se razumeju u osnove pravoslavlja?
Ko se tako deklarise treba to i da poznaje, ostali ne moraju...
Komunizam nas je pokvario? Pre toga su ljudi bili bogovojazljivi bezgresnici a tad su postali ovakvi kakvi su.. mani tu pricu...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 106
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.51
mob
Nokia N82
Грешиш, причам о особама које директно одмах одбацују нешто, а уопште не познају то.Зашто да се не проба нешто јер одувек је било да док не спознаш добро нећеш знати шта је лоше.Изузеци су само Наркотици!!!!Али како може нека особа да ми меша ту неке појмове као што су нпр : Mislim da bi bilo bolje da se veronauka izuchava u okviru nekog predmeta koji bi se zvao "Moral", "Etika" ili kako vec, i gde bi bile obradjene sve glavne religije. Ovako se deca samo getoiziraju, i odvajaju se "vernici" od "nevernika", "hriscani" od "muslimana", "pravoslavci" od "katolika" прво Етика је наука о моралу и не може се као таква сама раздвајати од морала, друго опет напомињем сувише је компликовано за децу да знају о свакој религији по мало, код мале деце се стварају конфузије и верска настава постоји за сваку Вероисповест, ислам, јудаизам и хришћанство, до како видим многи људи одмах у старту одбацују то да им деца не би била конзервативна и приглупа, а не гетонизирована.Гетонизација је неки други појам и нема никакве везе са секуларизацијама и конзерватизмом, а баш ако вас интересује могу свима да пошаљем тематске и наставне јединице и објасним их лепо па да виде каква ће им деца бити ако уз доброг предавача схвате суштину и срж православног васпитања да не каже неко како ја после лажем децу већ хоћу само да их спасим од лошег утицаја које ствара грађанско васпитање.Што се мене лично тиче ја да сам министар не бих уопште убацио ова 2 предмета већ бих убацио неки предмет о основама рачунара и интернета.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung e730
@jurodiv

O pravoslavlju i hriscanstvu znam sasvim dovoljno, cak i vise nego sto bi neko iz generacije rodjene 1982. po defaultu trebalo da zna. Kao sto neko rece, lako je drzati veronauku u jednonacionalnim i jednoverskim zajednicama. Cim imas odeljenje sa decom iz tri konfesije, npr pravoslavci, katolici i muslimani, u startu delis odelenje. Konkretno, da imam dete, njemu bih prepustila izbor gde zeli da ide. Meni bi bilo najvaznije da od njega postane dobra osoba (a to dobra mislim po nekom opstem, univerzalnom kriterijumu).
I ne odbacujem a priori nista, ponajmanje veru i svoje pravoslavlje. Problem je u onima sto a priori prihvataju tako osetljive stvari, iako ih kapiraju kao shto ja kapiram astrofiziku. I svakako da nemam nameru da svom detetu namecem bilo sta. Na meni je da ga vaspitam da odraste u odgovornu, zrelu i postenu osobu.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Aum Namah Shivaya

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 278
Zastava Nikšić
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Apple iPod Touch
Vjeronauku bi trebalo uvesti na Kosovu i Crnoj Gori... Wink
IP sačuvana
social share
Peace, Love, Unity, Respect
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 106
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.51
mob
Nokia N82
Јаооо, питање је да ли треба да буде верска настава у школи, ако не треба да буде онда треба грађанско пошто мора да се изабере једно од та 2 јер је тако по закону.Па шта ће бити то ме интересује, а и то је тема колико ми се чини.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.