Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosarka: Kvalifikacije za OI 2008  (Pročitano 5876 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Rašo se oprostio od reprezentacije

Centar Rašo Nesterović završio je reprezentativnu karijeru.

32-godišnji Slovenac nadao se plasmanu na prve OI u istoriji Slovenije i da će tako završiti svoju reprezentativnu karijeru. Međutim, Slovenija je u petak u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira u Atini izgubila od Portorika 81-70, pa se njegov san neće ostvariti. „San svakog sportiste je učešće na OI. Bila bi velika čast za mene da vidim Sloveniju među 12 selekcija koje učestvuju u Pekingu ali nismo uspeli da se kvalifikujemo“, rekao je Nesterović.

„Mnogo mi je značilo što sam predstavljao Sloveniju. Bilo je zadovoljstvo igrati zajedno sa ovim momcima u timu. Uživao sam u svakom trenutku. Nikad mi nije bilo teško da igram za reprezentaciju, ovi momci su mi to samo olakšavali. Međutim, mlade generacije dolaze i nadam se da će neki od njih imati tu čast i privilegiju da nekad zaigraju na Olimpijskim igrama“, dodao je Slovenac.

Što se tiče nastavka karijere Nesterović je bio optimističan: „Ne mogu se žaliti. Ispred mene je i dalje dobra klupska karijera. Prešao sam u Indijanu, odmoriću se nekoliko sedmica, a onda se pripremiti za predstojeću sezonu“, završio je Nesterović.

Nesterović je rođen u Ljubljani, 30. maja 1976. godine. U karijeri je nastupao za grčki PAOK, Olimpiju iz Ljubljane, Kinder Bolonju, a 1998. izabran je za 17. pika prve runde drafta od strane Minesota Timbervulvsa. Nakon Minesote igrao je za San Antonio Spurse sa kojima je osvojio NBA prsten u sezoni 2004-2005. Zadnje dve sezone igrao je u Torontu da bi ovog leta bio trejdovan u Indijanu.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Apple iPhone 3Gs
Grčka i Hrvatska na OI

Olimpijsku vizu obezbedili su i košarkaši Grčke i Hrvatske plasmanom u finale kvalifikacionog turnira u Atini.

Treći putnik u Peking biće odlučen posle duela poraženih ekipa u polufinalu, Nemačke i Portorika. Meč je na programu u nedelju.

"Kockasti" će na Olimpijskim igrama učestvovati posle 12 godina posta. U odlučujućem meču savladali su Nemačku - 76:70 (24:14, 12:17, 11:17, 29:22).

Hrvati su vodili u većem delu utakmice, Nemci su uspeli da preokrenu rezultat i održe prednost samo krajem treće i početkom četvrte četvrtine, ali nisu imali snage za završnu borbu.

Najefikasniji kod Hrvata bio je Marko Tomas sa 21 poenom, a kod "pancera", očekivano, Dirk Novicki sa 30.

U drugom polufinalu dileme nije bilo. Domaćin turnira je demonstrirao silu protiv Portorikanaca - 88:63 (19:11, 29:24, 20:15, 20:13).

Košarkaši iz zemlje Helena su "pravilno" rasporedili učinak - Dijamantidis je postigao 15 poena, Spanulis 14, Skorcianitis 13...

U reprezentaciji Portorika bolji od ostalih bio je Barea sa 16 koševa.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Imam neki osećaj da će Portoriko sutra drknuti švabe i otići na OI  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 6260 Slide
Imam neki osećaj da će Portoriko sutra drknuti švabe i otići na OI  Smile

Ufff, kako bi voleo. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29583
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
I Nemačka ide na Olimpijske igre

Košarkaši Nemačke plasirali su se na Olimpijske igre pošto su pobedili Portoriko sa 96:82 (22:23,26:16,26:19,22:24) u Atini.

Reprezentacija Nemačke time je osvojila treće mesto na kvalifikacionom turniru u Atini. Najefikasniji igrač na utakmici bio je nemački reprezentativac Dirk Novicki sa postignuta 32 poena. Štefan Haman zabeležio je 19 poena, dok je u timu Portorika najbolji bio Huan Hose Barea sa 18 poena.

Prva četvrtina meča protekla je prilično ujednačeno, ali je selekcija Nemačke serijom od 6-0 na početku druge četvrtine stekla prvu veću prednost i uspela da je održi i poveća trojkama Svena Šulcea i Štefana Hamana.

Nemci su vođstvo uspeli da sačuvaju do kraja utakmice, a izglede da izjednače i smanje dominaciju Novickog i Femerlinga, košarkaši Portorika imali su u 6.minutu treće četvrtine kada je Ajuso fauliran i postigao dva slobodna bacanja za rezultat 55:49.

Nakon toga, usledila je manje uzbudljiva deonica. Šest minuta pre završetka najbolji odbrambeni igrač Portorika Riki Sančez dobio je petu ličnu grešku pri rezultatu 83:65, pa pitanje pobednika nije bilo neizvesno.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
srbija :D :D :D :D
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Olimpijada se već uveliko igra, tako da je ova tema suvišna
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.