Kompanija u kojoj je reditelj Džejms Kameron savetnik, dala je veoma neobičan oglas u kojem traži rudare za asteroide.
"Tražimo nekoliko dobrih rudara za asteroide", naziv je oglasa kompanije "Planetary Resources".
U oglasu je navedeno da za ovaj posao traže odgovorne ljude spremene da se u potpunosti posvete poslu.
"Ruke vam neće biti čiste, a ako vam se više takve sviđaju onda posao tražite negde drugde. Mi gradimo svemirske brodove i istražujemo asteroide. Ako vam treba dodatna motivacija za prijavu, nemojte se ni truditi. Uvek smo u potrazi za izuzetnim talentima".
Bivši astronaut i savetnik u ovom projektu koji za cilj ima iz asteroida izvući zlato, platinu i gorivo, Tom Džons, kaže da mnogi asteroidi blizu Zemlje imaju vrlo nestabilnu površinu koju jedva na okupu održava gravitacija.
"Ne bi trebalo biti preteško osmisliti spravu koja će pokupiti materijale sa asteroida."
Ipak, kopanje po asteroidima je veoma skup posao i stručnjaci smatraju da je on neće biti isplativ jer će naredna misija Svemirske agencije NASA, u kojoj će na zemlju da donesu 60 grama asteroida, koštati oko milion dolara.
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti. A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost, ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.