Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 01:47:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Potpisan ugovor o kupoprodaji RTB Bor  (Pročitano 8010 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia E90
@gslavic a da ti malo iscoolirash sa:
"Rusi su najbolji" , "Rusi su najpametniji" i "Ako neko nije Rus onda je prevarant"  ?
Postaje već očigledno ?

Odbijam (i to kategorichki)  Smile
I treba da bude ochigledno. NARAVNO da je ochigledno. Zar nisi vec shvatio ? Ja sam RUSKI strani placenik !!!  Smile  Smile  Smile

BTW  BASH u ovoj temi moje poznavanje Rusije i Rusa (koje je zbog ralnih parametara izrodilo rusofilstvo) nema nikakavu specifichnu tezinu na stav. Da su RTB Bor ga kupili Indijci (kao nekoliko rudnika u Makedoniji koji rade punom parom) veruj mi da "A" ne bih rekao. Ovako mislim da je SVAKA ponuda za Bor bolja od one koja je prihvacena.

Rusofili kao ti ce nam vratiti Miru i Marka

Mira i Marko se nece vratiti. U to ne brini. I to se nece vratiti zbog istih tih Rusa ichinjenice da Rusija brine o SVOJIM interesima o drzi se svojih dogovora, a NJIMA nije u interesu repriza 90-tih. Chinjenica da su Mira i krelac u Rusiji je jedna od najvecih usluga koju je Srbija dobila od Rusije (osim ako ne mislish da je gradjanski rat koji je LAKO mogao da pochne 06.10.2000  (i specehen je jedino dolaskom Jevgenija Primakova u BG) "bolja alternativa" - ali o tome sam vec pisao u pripadajucoj temi o Miri i krelcu).

Pored toga JEDINI razlog za objavljivanje da su dobili azil u Rusiji bio je Ruska zelja da maksimalno pomognu Tadicu da dobije ove izbore (obaveshtajno-politichka procena je glasila da ce oko 5-10% neopredeljenih i/ili apstinenata glasati na tu vest za Tadica, dok ce se chak i do 8-12% Nikolicevih biracha vratiti u apstinenciju). A to nije zbog Tadica i nekakve "podrshke" njemu i njegovim idejama i stavovima. Privatno chak misle da je veca budala od Djindjica koji je barem bio idealsta pa nije video sha mu kojekakve Chede, Bebe i Vlahovici rade iza ledja, dok ovaj vidi i zna ali je GLUP da shvati punu tezinu (specijalna slepa mrlja Tadica je Djelic).

Rusima JE u interesu da Srbija udje u EU ili da barem vuche odredjene fondove iz EU. Pod Tomom bi mogli da budem samo i jedino prosjaci koji mole neku milostinju od Rusa, pod Tadicem imamo shansu da budemo "Ruska ispostava" u EU. Ti isti prosjaci u vidu bivshih republika SSSR i retrogradnih tokova koji su isijavali iz njih, su ODLICHNO 90-tih pokazali koliko su zahvalni i kako su pljunuli u lice kada su malo stali na noge (a pametni ljudi uche na svojim greshkama). Pored toga svako priblizavanje nas EU omogucava da nash stav o Kosovu bude bolje i kvalitetnije saslushan i ima vecu specifichnu tezinu u EU (pod Nikolicem nas ne bi ni 5% zarezivali - proglasili bi nezavisost, priznali bi ih, a vi crknite na Ruskim parama-koje necete ni dobiti). Na taj nachin Rusija i njen stav o Kosovu NIJE "podrshka u prazno" i nekakava "zashtita nedemokratskih rezima", nego "principijalno zastupanje medjunarodnog prava". Otud i gasovod, otud i podrshka za Kosovo. Iz Ruskih - a ne nashih interesa. Njima:
- NIJE u interesu da imaju nekoga ko ih VOLI i OBOZAVA ali je "siroma" i tuche se sa komshilukom,
- JESTE u interesu da imaju negoga sa kim mogu da rade POSAO i preko koga mogu da rade posao !
- NIJE u interesu da ulaze u konfrontaciju sa Zapadom oko pojedinachnih sluchajeva (u shta Kosovo zapad zeli PO SVAKU CENU da podvede).
- JESTE u interesu da ulaze u konfrontaciju oko principa funkcionisanja medjunarodnih odnosa, poshto time ubijaju jedno 5-9 "muva" u svom komshiluku.

Zalosno je jedino ovo. Mada smo SAVRSHENO proshli prvi "test" Rusa (nismo BOR prodali oligarhu), vec na drugoj stepenici smo "pali" (prodali smo ga finansiskom shpekulantu). A tek kada (radi lichnog i partiskog interesa umesto drzavnog i ekonomskog) nashe "vrle vlasti" nisu pokushale ni zapetu da promene u pregovorima oko gasovoda i NIS-a (samo da bi bio potpisan pre izbora) Rusi su se tek tada razocharali (ovo znam iz druge ruke, shef mi je bio u Moskvi i rechenica jednog od ruskih "glavonja" je glasila:"Kolike budale su ovi vashi, ko je njih uchio pregovaranju ? Tako se chovek ni za sir ne cenka".

Rusi chak imaju poslovicu: "Ako smo braca, kese nam nisu sestre"

Ili u srpskoj verziji: "Ljubav za ljubav - sir za pare"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
"A-tek" investira 180 miliona dolara i ukida 700 radnih mesta
Autor: Tanjug | 09.02.2008 - 12:44

Austrijski industrijalac Mirko Kovač sa RTB Bor ima velike planove kako bi povećao proizvodnju i profit, ocenjuje "Prese". Godinu dana nakon kupovine te firme, RTB treba da postane profitabilno preduzeće.

Taj ambiciozni cilj Kovača, koji je za RTB platio 466 miliona dolara, procureo je u javnost nakon sastanka menadžmenta njegovog "A-tek industrisa" sa analitičarima.
Da bi se ostvario preokret u poslovanju, Kovač će najmanje 180 miliona dolara uložiti u modernizaciju i ekološke mere, uz sprovođenje prestruktuiranja.
Za razliku od ranijih izveštaja, on se nije obavezao na zadržavanje svih 4.690 zaposlenih radnika, tvrdi bečki dnevnik "Prese".
List ukazuje da postoji socijalni program za smanjenje zaposlenih na 4.000.
Sa lokalnim sindikatima je dogovoreno da svi, od oko 700 pogođenih, za svaku godinu rada u RTB dobiju po 170 evra.
Kovač namerava da proizvodnju bakra RTB, koja je sada na 15.000 tona podigne još u toku ove godine na 20.000, a 2009. na 40.000, te do 2010. na 60.000 tona.
Kod prosečne cene bakra od 5.000 dolara po toni i malim troškovima radne snage obrt RTB treba da se utrostruči do 2010.godine.

Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia E
Ma nema nista od toga natezali su se nekim nametstenim tenderima i onda prodali Bor onako preko ku*ca telefonom, Smile to moze samo u ovoj zemlji i nigde vise, sto smao govori da treba da se opljune u sake u da se uzmu govnjive motke i da se protera banda jer je ocigledno da je njima sve prece od naroda i Borske sirotinje! Kakve investicije kakvi bakraci, ja bih voleo da je tako ali prodaja koja je pompezno najavljivana a o njoj se pricalo 2 minuta preko telefona meni smrdi na debelu prevaru i unistavanje i ono malo naroda sto ima u Boru. nek vam je Bog napomoc posto se predsedniku, premijeru i vladi republike Srbije jebe za vas, Zelim Vam Sve Najbolje!!
« Poslednja izmena: 10. Feb 2008, 02:57:50 od Dominick »
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 20974
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia N95
Koliko su javili da ce biti otpusteno radnika?
Znam da jesu,ali nemogu da se setim koliko
« Poslednja izmena: 10. Feb 2008, 03:11:37 od jimy page »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Злонамерни сте. Лако је критиковати. Понуде су биле јавне, могао је да се јави било ко. Понуда Хрвоја је била најповољниа стога је и прихваћена. Ја не видим друго решење. Држава нема пара да инвестира и покрене производњу јер треба намирити превелику јавну потрошњу (само фонд за плате просветних радника је милијарду и двеста милиона евра годишње а где су здравство, војска и остали), стога се морало ићи у приватизацију. Садашње стање је кривица комунистичке власти у Србији у СФРЈ које су сав новац (и то девизе!) извалчиле из Бора  и улагали у Хрватску и Словенију. Да се на време мислило да ће тај рудник једном пресушити и да се улагало у нешто друго у Бору сада не би било таквих проблема. Норвешка на пример је свесна да нафте неће бити заувек зато имају фонд за будуће генерације.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Uslov „A-teku“ da odmah uplati 150 miliona dolara
Autor: S. Vuković | 26.02.2008 - 06:35
Uslov „A-teku“ da odmah uplati 150 miliona dolara

„A-teku“ je juče odoboren produžetak roka za plaćanje 514 miliona dolara za RTB „Bor“, tako što im je dat izbor: 14. mart ili 4. april. Dobiće pomeranje plaćanja sve do 4. aprila ako najkasnije u naredna četiri dana, preciznije do petka (29. februar) uplate 150 miliona dolara. Ukoliko te pare u petak u tom iznosu ne legnu na račun Agencije za privatizaciju, rok za svih 514 miliona dolara im se skraćuje do 14. marta.

U ovih 514 miliona dolara uračunata je kupoprodajna cena od 466 miliona dolara i 48 miliona dolara po osnovu preuzimanja obrtne imovine (mašina i postrojenja) RTB „Bor“.
Pomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izričit je da je ovako produženje rokova za plaćanje, i to sa dve ponude, potpuno u skladu i sa Zakonom o privatizaciji, i sa uredbom o tenderskoj prodaji, kao i sa tenderskom dokumentacijom i sa kupoprodajnim ugovorom.
- I zakon i podzakonska akta podrazumevaju pravo kupca na traženje naknadnog roka, i taj minimum, na koji on ima pravo da se pozove, jeste 15 radnih dana. Ta klauzula je uneta i u ovaj kupoprodajni ugovor. „A-tek“ je 21. februara podneo zahtev za produženje roka za plaćanje, odobreno im je juče - 25. februara, i taj 15. radni dan im ističe, dakle, 14. marta. Imajući u vidu uveravanje kupca da već ima spremljen deo novca, a da odlaganje traži zbog docnje sa odobravanjem dela koji će da mu finansiraju banke, mi smo onda dali ovaj izbor: može rok do 4. aprila, ali uz uslov da taj deo u kešu, koji tvrdi da ima spreman, uplati odmah. Ako, dakle, uplati 150 miliona dolara u petak, sumu od 364 miliona dolara može da uplati sve do 4. aprila - navodi u izjavi „Blicu“ pomoćnik ministra Nebojša Ćirić.
Koliko je izvesno da će „A-tek“ ispuniti ovu obavezu, odnosno realizovati kupovinu RTB „Bor“, Ćirić nije želeo da komentariše. U bankarskim krugovima u Beogradu kažu, međutim, da uopšte ne treba sumnjati da će iza finansiranja „A-tekove“ kupovine RTB „Bor“ stati ne samo vodeće austrijske banke već i nemačke. Prema tim izvorima „Blica“, na zatvaranju finansijske konstrukcije se uveliko radi, a pod organizacijom „Dojče banke“.
RTB „Bor“ je investicija, navode, koja je isplativa i zato su sve velike banke zainteresovane da finansiraju ovu transakciju. Otud, nema razloga za skepsu, bavljenje time da li je „A-tek“ solventna firma, već ukoliko usledi drugi scenario, razloge treba tražiti u ukupnom našem političkom miljeu. A to će onda biti signal znatno teži od same ove transakcije: signal da smo zemlja visokog investicionog rizika u koju se olako ne unosi kapital.

Zbrka sa bankarskom garancijom
- Tačno je da „A-tek“ nije još dostavio bankarsku garanciju od 60 miliona dolara, jer i nije trebalo da je dostavi. Dostavljanje te bankarske garancije ide sa plaćanjem kupoprodajne cene. Tako je kod svih tendera, i ne znam zbog čega je u javnosti stvorena zbrka da je već trebalo da je dostave - navodi pomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Blic

U prevodu, pala vrednost Boru. Kupac čeka da vidi šta će biti i možda odustane od kupovine, a onda stiže Drakulić ili Rusi. Još jedno obaranje vrednosti privrede Srbije kao posledica politike zatezanja odnosa sa EU koje ide u džep tajkunima. I šta će biti za godinu dana? Pojeo vuk magarcaq, biće još jedan krug tajkunske privatizacije ispod cene pa nova vlada koja će sarađivati sa EU. A tada skaču cene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ако пукне овај тендер Бор и Мајданпек ће се продавати највероватније одвојено!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
„A-teku“ danas ističe rok za uplatu 150 miliona dolara
Autor: R.Ž.M. | 29.02.2008 - 06:00

Austrijski „A-tek“ danas bi trebalo da uplati 150 miliona dolara kako bi dobio produženje roka za plaćanje ostatka duga za Rudarsko-topioničarski basen „Bor“. Iako nema zvaničnih potvrda iz kompanije, prema saznanjima „Blica“ Austrijanci će uplatiti novac.

Nakon više pokušaja u „A-teku“ juče nismo uspeli da dobijemo zvaničnu izjavu da li će danas uplatiti novac. Ipak, prema našim saznanjima, predstavnici „A-teka“ došli su u Beograd, a izvor „Blica“ iz Agencije za privatizaciju potvrdio je da bi danas trebalo da izvrše uplatu 150 miliona dolara. Ukoliko se to desi, Austrijanci će dobiti mogućnost da ostatak duga za RTB „Bor“ plate do 4. aprila. Inače, „A-tek“ ukupno duguje 514 miliona dolara za RTB „Bor“ i, ukoliko ne bude izvršena uplata ovog dela duga, onda će celokupnu sumu morati da plate do 14. marta.
Ovih dana u austrijskoj javnosti se spekulisalo da se može desiti da „A-tek“ ne uspe da zatvori finansijsku konstrukciju za RTB „Bor“. Naime, kompanija je pre nekoliko dana zatražila zakonsko odlaganje roka za plaćanje dugovanja, a razlog je bilo kašnjenje sa odobravanjem dela novca koji će se finansirati od strane kredita banaka.
Pomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je ranije za „Blic“ da su dobijena uveravanja od strane austrijske kompanije da već imaju deo novca u gotovini, pa je data i mogućnost plaćanja iz dva dela da to i dokažu.

Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 2610
Ja stvarno ne razumem nase vlasti. Austrijanci ih opominjase o svim prljavim poslovnim radnjama Kovaca i o njegovim finansijama, dugovima a oni zaplei za njega.
Ispasce da ce neko opet izgubiti silnu proviziju koju Oleg Deripaska nije hteo da da nikome.
Njegov socijalni program je bio mnogo povoljniji po RTB i radnike ali nekima je zasmetalo sto je Rus.
Medjutim kako stvari stoje na medjunarodnom planu i oko Kosova mislim da svi danas ocekuju i prizeljkuju da Atek ne uplati ratu, da poniste kupoprodaju RTB-a i da ga najzad prodaju Deripaski.
Samo mislim da ce i on u sledecoj slobodnoj pogodbi-jer to sledi-dati mnogo nizu cenu i nepovoljnije uslove.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
A ja mislim da će ih kupiti Drakula i to za pola od prošle ponude, pa preprodati Deripaski posle.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 01:47:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.