IN < - Poslednji... - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: Killer :
Poslednji let space shuttle Colombia ! 15 minuta pre sletanja Colombia se raspala u vazduhu. Poginulo je sedam astronauta medju kojima i prvi izraelski astronaut. Ovo je prvi put u istoriji NASA-e da se jedan space shuttle raspadne u zemljanoj orbiti prilikom sletanja. Poslenja veca tragedija koja se dogodila bila je pre vise godina kada je zajedno sa space shuttleom Challenger svoj zivot izgubilo jos sedam astronauta!!!

Slava im !
Autor: Puky :
Samo da dopunim vest:

Jos prilikom poletanja je jedan deo zastitnog sloja sa donje strane Columbie otpao i predstavljao je potencijanu pretnju za period sletanja, jer prilikom ulaska u atmosferu temeratura oko Columbie je oko 1800C dok je temperatura na samom nosu preko 2000C.

Eksplodirao je iznad severnog dela Texasa prilikom vracanja na Floridu !!! Znam da ne prilici da kazem ali je jace od mene: Rasuo se ko stajsko djubrivo po njivi.

Chalengerov let je tada trajao manje od 1 minuta. Do eksplozije je doslo prilikom pucanja savova na nosacima za rezervoar.
Autor: sanjica_021 :
a ovde su rekli da je bilo ostecenja na levom krilu i da su ga izgubili prilikom leta kroz atnofseru.... zato je doslo do eksplozije....
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo