Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava. Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
You think? Meni su oni 2 najuticajnija rezisera svih vremena. Leone je u nekim aspektima uticai i na jednog Kubricka, sto je i sam priznao. Za Kurosawu ne vredi trositi reci, covek je legenda u svakom smislu, i po pitanju scenarija i po pitanju rezije. Ofc, valja pomenuti i Hitchcocka, koji je bio guide za 90% rezisera horror/thriller zanra u vremenu posle njega. Verovatno najunderrated reziser svih vremena. Leone je u mnogo cemu uticao na Tarantina i Richiea, a oni mu dodju dvojica od jako malo dobrih rezisera danas. Kod Richiea mogu uvek da prepoznam Leoneov uticaj, dok je sam Tarantino inspirisan mnogim reziserima.
Ajde mi sad reci kako je to Leone uticao na Ritchija ???? Čovek je jedan od najoriginalnijih reditelja u svakom smislu. One njegove kombinacije mnogih dogadjaja u različitim vremenima u samo jednoj sceni, su nešto najoriginalnije i najsavršenije što sam video na filmu kad je režija u pitanju. Ne sećam se da je iko radio tako nešto. U RocknRolla posebno dominiraju takve scene. Dve Čađave, Sneč i RR, navedi mi jedan Leoneov film ili bilo čiji da je sličan po režiji.
Poslednji sam gledao Planet Terror...bolesno dobar film
http://www.firstshowing.net/2008/10/08/toronto-interview-rocknrollas-mastermind-guy-ritchie/ . Evo i sam Ritchie je priznao. Mislio sam na sistem stvaranja likova koji Richie nije ukrao, vec je jednostavno uvideo Leoneovu genijalnost u tom segmentu i jednostavno mu je to uslo u rutinu, a kao sto vidis iz njegovog intervjua, sam je svestan cinjenice da ga je Leone inspirisao. To da je Richie medju najkreativnijim reziserima danasnjice, to stoji, samo sam morao da skrenem paznju na Leoneov uticaj na njega. Da je sreca da vise rezisera danas Leonea kopira u njegovim genijalnim segmentima.
I got banned for having a common sense. Common sense... Not as common as you might think. Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
http://www.firstshowing.net/2008/10/08/toronto-interview-rocknrollas-mastermind-guy-ritchie/ . Evo i sam Ritchie je priznao. Mislio sam na sistem stvaranja likova koji Richie nije ukrao, vec je jednostavno uvideo Leoneovu genijalnost u tom segmentu i jednostavno mu je to uslo u rutinu, a kao sto vidis iz njegovog intervjua, sam je svestan cinjenice da ga je Leone inspirisao. To da je Richie medju najkreativnijim reziserima danasnjice, to stoji, samo sam morao da skrenem paznju na Leoneov uticaj na njega. Da je sreca da vise rezisera danas Leonea kopira u njegovim genijalnim segmentima.
Sistem stvaranja likova ? To je deo scenario a ne režije, jel da? Kako god, kad je režija u pitanju Leone i Ritchie nemaju nikakvih sličnosti. A on je odgovorio na pitanje How about films that have inspired any part of your life?. Naravno da njegovi filmovi utiču na svakoga ko ih odgleda ali to nema veze sa Ričijevom režijom.
Na kraju krajeva i Leone i Kurosava kao u bilo koji reditelj ili osoba na svetu su inspirisani nečim.
« Poslednja izmena: 12. Maj 2009, 13:58:24 od insideman »
Naravno da jesu, nisam to porek'o, ali je stepen njihove inovativnosti u svetu filma ogroman. Guy Ritchie je kao i Leone screenwriter vecine svojih filmova. Likovi u mnogo cemu cine film, ne? O tom uticaju sam pre svega govorio, to je ono sto uvek mogu da prepoznam kad gledam Ritchieve filmove i drago mi je sto je neko pametno iskoristio Leoneovo nasledje. To sto ga je Leone inspirisao ne umanjuje njegovu vrednost, kao ni vrednost onoga sto je on uneo i svet filma, to nigde nisam rek'o. I sam sam veliki fan Ritchiea. Kad bi vecina rezisera i pisaca danas ucila od legendi tog zanata i pametno koristila to, danas ne bismo bili u situaciji u kojoj se nalazimo, u situaciji u kojoj cekamo Tarantina i Richiea da snime filma da bi odgledali dobar film...
I got banned for having a common sense. Common sense... Not as common as you might think. Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.