Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Posledice atomske katastrofe u Černobilju trajaće 300 godina  (Pročitano 9973 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
eh,ljudi,ja mislio ova tema vec postoji... Smile
milim napravio sam ja onu "Cernobilj sabotaza",ali se to odnosilo na radar u ZONI i teorije vezane za njega i Cernobilj...
Одувек ме је занимало да ли је загађење које је изазвао Чернобил јаче или слабије од рецимо нуклеарке којима располажу Амери и Руси?
U Cernobilu nije doslo do nuklearne eksplozije, vec se reaktor br.4 previse zagrejao i odleteo u vazduh. Posto je ceo reaktor bio unisten, takodje i masivan poklopac iznad njega je od siline eksplozije odleteo u vazduh. To je dovelo do oslobadjenja radijacije u atmosveru i stvaranja radioaktivnog oblaka. Taj oblak su vetrovi sirili po celoj Evropi i dalje.
Kod nuklearne eksplozije primarno dejstvo je udarni talas+toplota. Sekundarno dejstvo je radijacija ,gde se takodje stvara radioaktivni oblak kojeg vetrovi nose. U oba slucaja dolazi do zagadjenja radijacijom na mestu eksplozije i sire. Kod nuklearne eksplozije je jos gore, jer se bojeva glava aktivira na nekoliko stotina metara od tla.
[-Xnisi kompletno u pravu sto se tice izlivanja radijacije...
naime-Vodonik se koristio u Cernobilju u vise koraka(upotreba)i stvar je u tome da je jedna manja od brojnih cevi pored reaktora bila za H.cev je bila ostecena i samo je bilo pitanje kada ce vodonik poceti da curi u vecim kolicinama.posle odredjenog vremena dosao je u kontakt sa vazduhom iz hale reaktora(to nije obican vazduh-pun je radioaktivnih materija-Cezijum 137,francijum...-i u tu halu se ne ulazi) doslo je do ogromne eksplozije koja je izbacila napolje taj radioaktvni vazduh,prasinu i materije napolje kroz rupu na krovu i "sarkofagu"(tad je imao slabiji sarkofag...)
dakle-iz Cernobilja nije izleteo cist radioaktivni materijal,vec vazduh iz reaktorske hale pun stetnih materija koji je nasao put napolje preko rupe u zidu i krovu nastale eksplozijom koju je napravio H u dodiru sa tim vazduhom. Smile
e,sad ono sto je zanimljivo i uverljivo(to ne znaci da morate da verujete-mislite sta zelite...)jeste to da se na toj cevi nza Vodonik kasnije pronasla ta rupa za koju se sumnjalo,ali je licilo da je namerno napravljena...jer je bila takvog oblika da nije mogao da je napravi nesto u gasovitom agregatnom stanju,vec je imala oblik kao kod penetracije(udarca)...
upravo zbog toga i zbog lokacije najjaceg radara ikada napravljenog udaljenog samo 10km od CAEZa mnogi pretpostavljaju da je Cernobilj zrtva sabotaze,a ne kvara.jer iako su ti reaktori bili eksperimentalni(zaboravio sam tacno ime-imao sam knjigu o Cernobilju-valjda je to bio reaktor vrste RPK),ovakva steta na cevi i takav sled dogadjaja su bili maltene nemoguci.A radar Duga2 u blizini samo jos vise ojacava tu teoriju sabotaze jer je pokrivao prostor do Washingtona,zajedno u kooperaciji sa jos dva ista radara koji su pokrivali SSSR i ostatak SADa i Kanade...(sve sam opisao u mojo temi"Cernobilj Sabotaza",ali niste hteli da citate...)takodje su se tu nalale i dan-danas(uz odredjene upotrebe i bezbdnost-stalno se vrse pregledi osoblja i ima mnogo vojske tamo i pored radijacije) nuklaerni silosi i podzemni kompleks zaduzen za svemirsku kontrolu,PVO i anti-raketni stit.
o Over-the-horizon radarima Duga1,Duga2,i Duga3...
kao i o njihovoj povazanosti sa CAEZom...
 Smile http://forum.burek.com/index.php/topic,247082.0.html
a sto se tice same ZONE(prostor oko cernobilja)-samo recite-uvek sam raspolozen za pricanje o tome... Smile Smile
« Poslednja izmena: 19. Sep 2007, 15:47:51 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Ja nigde nisam naisao na podatak o ostecenoj cevi za vodonik, svi izvestaji se svode na eksploziju pare, a zatim pozara prilikom kontakta spoljnjeg vazduha koji je usao kroz rupu i extremno zagrejanog grafita.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
hhmmmmmm....sad si me zamislio(pokusavam da se setim) sa tim grafitom... Smile Smile
ne,vidi-sto se grafita tice-trenutno nema teorije da se setim,pa a me ubijes Smile Smile Smile,ali sam siguran za ovo za vodonik(mislim na rupu...sto se tice teorije sabotaze-to vi procenite),ali za H sam siguran... Smile Smile

mada ono sto nam se uklapa jeste da je bilo i grafita u tom vazduhu u hali...dakle-za to i za kontakt vodonika sa tim vazduhom sam siguran. Smile i ti si verovatno u pravu,nego je taj spoljasnji vazduh valjda potpomogao nekako nesrecu... Smile to cu da proverim,ali H je izazvao eksploziju-znaj...

inace-sto ne pricate malo i ZONI?ona moja tema je bila vise orijentisana na radar,teoriju sabotaze i samu bezbednost ZONE,ali nisam pisao o samoj ZONI i Pripjatu,Cernobilju i CAEZu jer sam mislio da vec ima tema o tome...
kad nesto nadjete recite-u zadnje vreme sam se dosta zanimao ZONOM(kazem kako je bilo-ne preuvelicavam sebe i svoje znanje o tome...),pa ako ste voljni za caskanje...
« Poslednja izmena: 19. Sep 2007, 16:25:31 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Za ovo sa grafitom ces naci na google-u samo ukucaj chernobyl i videces i na wiki i na drugim sajtovima ovu pricu, samo detaljnije naravno. Imas i na ovom linku :
http://www.uic.com.au/nip22.htm
« Poslednja izmena: 19. Sep 2007, 21:41:05 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Pre nesto vise od deset godina, na RTS-u je prikazan ruski dokumentarni film iz dva dela, u vezi ove nesrece. U filmu su ucestvovali radnici i naucnici koji su radili u elektrani, kao i na sanaciji posle eksplozije (oni koji su preziveli smrtonosnu dozu radijacije).
Ono sto sam ja rekao, je na osnovu njihovih svedocenja u dokumentarnom filmu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.