Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poslanice u minićima, a novinari zakopčani  (Pročitano 895 puta)
28. Maj 2007, 02:02:27
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Pravila odevanja u Skupštini Srbije ipak nisu ista za sve

Borka Vučić: Stalno leti nosim otvorenu obuću i niko me ne dira. Vi, novinarke, mlade ste i svi vam gledaju u noge, a nama starima niko ne gleda

Poslanik je poslanik. Oni mogu šta hoće. Imaju imunitet, baš ih briga za sve - kažu kontrolori. Novinarima ne pomažu ni lekarska opravdanjaDa li su poslanici nadljudi, bogom dani ili su novinari nešto manje od ljudi nije sigurno, tek u Skupštini Srbije svaki poslenik sedme sile, a posebno onaj ženskog roda, mora da prođe rigoroznu kontrolu, često i torturu zbog odevanja, dok se narodne predstavnice šetaju po parlamentu kako im volja.

- Gde ti je neka jakna, košulja. Kako misliš u toj majici bez rukava da uđeš u Skupštinu, a?! Dobro za noge, prsti se ne vide - održao je predavanje potpisniku ovih redova jedan od članova obezbeđenja na ulazu parlamenta.
- Ali, šta mi fali? Vidite da sam obukla elegantne pantalone i majicu samo zbog Skupštine. Vrućina je, ne mogu da izdržim u rukavima - sledi pravdanje.
- Ma, ima pravilnik, znate kako možete da uđete u Skupštinu - on će.

- A što se onda poslanice šetkaju gotovo bose, u prekratkim minićima - sledi pitanje.
- Pa, poslanik je poslanik. Oni mogu šta hoće. Oni imaju imunitet, baš ih briga za sve - drugi će kontrolor.
- E, a za poslanike to oko oblačenja ne važi - njegov će kolega.
A onda, te može, te ne može, malo svađe, pa malo molbe i nekako se prođe.

- Gde si ti pošla s tim otvorenim prstima - okomilo se obezbeđenje na novinarku koja je na nogama imala čarape, ali i polusandale. I ona na jedvite jade prođe.
A dole, potpredsednica parlamenta Nataša Jovanović, koja jeste da je lepo obučena, šeta u sandalama otvorenih prstiju. I čudi se kada je upitasmo za obuću.

NATAŠA ĆE DA NAS BRANI

Ispostavilo se da je najviše razumevanja za novinarske muke imala Nataša Jovanović.
- Stvarno nije fer da vas tako muče na ulazu, a da nama niko ništa ne kaže. Ako mogu poslanice da ulaze s otvorenim prstima, što ne bi mogle i novinarke. Ako vas drugi put budu torturisali, samo me zovnite, otići ću ja kod njih - rekla nam je ona.

DŽABA I LEKARSKO OPRAVDANJE

Naša koleginica, koja ima problema s kičmom i mora da nosi patike sa anatomskim ulošcima, nema šanse da u toj "terapiji" uđe u parlament. U Skupštini joj je rečeno da ne pomaže ni lekarsko uverenje, te da to zdanje može posetiti samo u propisnoj obući, odnosno cipelama u koje je nemoguće ugraditi pomenuti uložak. Možda bi pomoglo ako bismo zamolili gospodina Nenada Čanka da interveniše, jer i sam, zbog zdravstvenih problema, u Skupštinu mora da dolazi u patikama.

- Zaista ne znam ko vama, novinarima, pravi probleme. Prvi put čujem za tako nešto. To nema veze ni sa mnom, ni sa ostalim poslanicima. Zaista mi niko nikada nije rekao nešto za oblačenje. Niko me nije zaustavio da pita što sam obula ovo, a ne ono. Prosto, nije zabranjeno odevati se kako hoćeš - rekla nam je ona, dok pored prođoše Svetlana Kitić u miniću i Lidija Vukićević u suknji i crnim mrežastim čarapama.
I donedavno predsedavajuća parlamenta Borka Vučić došla je na skupštinsko zasedanje u sandalama, i to onim od dve trake, gde su se svi prsti vide. I niko od obezbeđenja nije je zaustavio, a ne daj bože vratio iz parlamenta.

- Stalno leti nosim otvorenu obuću i niko me ne dira. Niko mi ništa nije rekao. Vi, novinarke, mlade ste i svi vam gledaju u noge, a nama starima niko ne gleda - objasni nam Vučićeva.
A jedan poslanik vladajuće koalicije, čuvši kako negodujemo što nemamo tretman kao i narodne predstavnice, samo se nasmeja.

- Kakvu vi pravdu isterujete. Naravno da to ne važi za poslanike. Pravilnik je i izmišljen zbog svih drugih, a ne zbog poslanica. Ide leto, tek sad će da se skidaju - on će.
Iako postoji "Princip rada, ponašanja i odevanja zaposlenih u službi Narodne skupštine", kako mu je zvanično ime, a svrha mu je da nametne kako moraju da se odevaju oni koji platu primaju u parlamentu (!?), najviše, a često i samo, primenjuje se na novinare, koji su tu da bi kod nekog drugog zaradili platu, uzgred, daleko manju od one poslaničke.

"Nije dozvoljeno nošenje... obuće sa otvorenim prstima izrazito visokih potpetica, papuča...", piše, između ostalog, u pomenutom pravilniku, koji zabranjuje i miniće, odeću bez rukava, insistira na nošenju mirnijih boja... A završetak tog dokumenta glasi ovako: "Služba obezbeđenja je ovlašćena da svim licima koja nisu odevena u skladu sa odredbama Pravilnika onemogući ulazak u zgradu Narodne skupštine".

- Pravilnik je donet da bi važio za sve, ali, nažalost, poslanici to ne poštuju striktno - rečeno nam je u skupštinskom sekretarijatu.
- I nikom ništa!? - mi ćemo.
- Nikom ništa - odgovor je, uz sleganje ramena.
A gore na ulazu, opet neka frka.
- Aman, čoveče, pa nemamo mi, novinari, plate ko ovi poslanici. Šta je njima problem da kupe 15 pari cipela, pa da ih menjaju po potrebi i pravilima službe. Ne možemo mi imati jedne cipele za skupštinu, druge za svaki dan - jedna će novinarka.
I tako, rat ne prestaje...

Glas javnosti
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 5610
Замисли Ивану Дулић Марковић у минићу!  Smiley 1 Smiley 1 Smiley 1
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Брате ниси баш морао да ме истраумираш пред спавање...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 850
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Замисли Ивану Дулић Марковић у минићу!  Smiley 1 Smiley 1 Smiley 1

Ili Borku Vučić   Smiley 1 Smiley 1
IP sačuvana
social share
заспала Србијо пробуди се!!!!!!

за расу и нацију Србија Србима – Eвропа Европљанима – Србин за Србина

Највиша светиња је Част; највеће благо Слобода;
највиша дужност користити Отаџбини; највећа част умрети за Отаџбину; Цео један народ, као и сваки човек,ако није увек кадар,да у заштиту своје Части и Слободе, радо жртвује све,па и сам живот,недостојан је да живи!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
xaxaxaxaxa,odavno se nisam sladje nasmejao  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.