Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nevidjena guzva na audiciji za film "Obicni ljudi"  (Pročitano 4553 puta)
26. Jul 2006, 14:14:16
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
U Novom Sadu održan kasting za glumce-amatere u filmu "Obični ljudi"

Rado Lala ide u glumce

Među kandidatima bilo je studenta, inženjera, menadžera, profesionalnih vozača, fizičkih radnika, bivših sportista-reprezentativaca, ali onih koji "ništa u životu ne rade"

Odavno ispred ulaza u bioskopsku salu Kulturnog centra Novog Sada nije bila veća gužva nego što je to bilo prekjuče u "matine" terminu. Naime, ni paklena vrućina od 36 u hladu nije sprečila oko 200 mladića u nameri da okušaju sreću na kastingu za jednu od osam uloga u filmu "Obični ljudi", čija će prva klapa pasti sredinom avgusta. Audiciju su organizovali "Viktorija" i "Trilema film", uz podršku Ministarstva kulture Srbije, a jedini uslov za učešće na audiciji bio je da kandidati budu starosti od 20 do 30 godina.

Mnogi su na lice mesta došli mnogo pre zakazanog termina (11 časova), tako da je u trenutku početka audicije u "čekaonici" bilo kao u košnici. Atmosfera je bila neobjašnjivo napeta, trema je "izvirivala" iz svakog kutka Kulturnog centra, a mnogi od budućih glumaca ne znajući šta ih očekuje "unutra", šapatom su izgovarali stihove pesama ili dijaloge iz poznatih filmova preslišavajući se za "istorijski nastup".

Među kandidatima bilo je studenta, inženjera, menadžera, profesionalnih vozača, fizičkih radnika, bivših sportista-reprezentativaca, ali onih koji "ništa u životu ne rade" i koji su došli "da malo ubiju dosadu". Kada je prostor ispred bioskopske sale pretio da postane pretesan za sve one koji bi da postanu glumci, jedan od organizatora je rekao da kandidati jedan po jedan ulaze unutra.

Napokon je počelo
Početkom kastinga kao da je neko među prisutne ubrizgao novi talas treme, koja je mnogima "odsekla noge", pa su uz mnogo napora uspevali da izgovore i svoje ime i datum rođenja, a sreća je što je prva audicija predstavljala samo intervju i uzimanje osnovnih podataka, jer kasting komisija, da je kojim slučajem bilo, sigurno ne bi imala šta da vidi, pošto su mnogi "satrti" tremom pozaboravljali i ono malo što su od glumačkog zanata znali.

- Zovem se Marjan Petrović. Bio sam reprezentativac u veslanju, živeo sam u Francuskoj, a sada radim kao menadžer prodaje u jednoj poznatoj auto-kući. Moj broj telefona je 064Ö-rekao je "u kameru", momak koji je imao čast da prvi nastupi na ovoj audiciji. Odgovor koji je sledio glasio je: "Hvala, ukoliko vas pozovemo u narednih sedam dana, znači da ste prošli u drugi krug".

- Supruga me je obavestila o audiciji i rekla da se prijavim jer ću garantovano proći. Iskreno, nisam opterećen rezultatom kastinga, kod mene je sve stvar sudbine. Ako je suđeno da nastupim u filmu, onda ću nastupiti, ako nije, onda neću. Već sam bio na sličnim intervjuima za posao, a na jednom sam među 2.800 kandidata bio izabran kao prvi, tako se neću iznenaditi ako se to i ovoga puta desi - rekao je, po završetku svog nastupa, Marjan Petrović dodajući da je očekivao da će se na audiciji pojaviti mnogo veći broj ljudi.

HOĆU GLAVNU ULOGU

- Ovde sam isključivo zbog para. Pucam na glavnu ulogu i neću se zadovoljiti bilo kakvim honorarom. Po profesiji sam novinar, a od novinarstva se teško živi, pa se nadam da ću minus u kućnom budžetu nadoknaditi ovim glumačkim honorarom - rekao je, pola u šali a pola u zbilji, Aleksandar Grubeša, novinar u jednom novosadskom dnevnom listu.

ISKUSTVO "VOJNIČKIH DANA"

- Trudimo se da ljude dugo ne držimo u neizvesnosti, pa će rezultate znati u roku od sedam dana. U ovom prvom kastingu najbitnija je fizionomija, dok će tokom drugog kruga kandidati pokazati da li poseduju kvalitete da iznesu pojedinu ulogu. Kako se radi o ratnoj drami, vrlo je bitno da je kandidat odslužio vojni rok i da ima iskustvo vojničkog života, mada odsluženje vojnog roka nije odlučujući faktor - rekao je Goran Filipaš, kasting-menadžer, dodajući da su pored ove održane audicije i u Subotici i Beograda, te da je ova novosadska imala ubedljivo najviše kandidata.      

Kada su čuli šta se od njih traži, mnogima je "pao kamen sa srca", pa je čudnu tišinu u "čekaonici" vrlo brzo zamenio žamor i smeh. Među onima koji su sada sa mnogo elana čekali da u objektiv kamere izdeklamuju svoje podatke, posebnu pažnju je privukao mladić sa radničkim rukavicama pod miškom. On je samo desetak minuta ranije držao lopatu u rukama na gradilištu ispred samog ulaza u zgradu Kulturnog centra, a kada je čuo zbog čega se okupio toliki broj mladića, pitao je šefa da ga pusti na pauzu koju je iskoristio da nastupi na audiciji. Ko zna, možda će baš on biti glavni junak u novom domaćem filmu.

Neki od kandidata zaista su se dobro "pripremili" za buduću karijeru, tako da im ni umetničko ime neće biti potrebno. Jedan od takvih je i Tafik Abu Suud, student geografije, kome je majka Novosađanka, a otac Palestinac iz Gaze. Tafik je rekao da ima "bogato" glumačko iskustvo jer je jednom glumio crvenkapu i sa tom ulogom je pobedio na maskenbalu, a kako reče, vuk ga nije pojeo jer je bio u miniću pa mu se nisu svidele crvenkapine noge.
- Meni pare nisu bitne. Prijavio bih se i da nema nikakvog honorara. Film me uvek zanimao, a želja mi je da vidim kako nastaje. Bio bi presrećan kada bi bio deo toga. Nadam se da ću bar proći u drugi krug - kazao je Nebojša Đerić koji je radio kao animator u nekoliko nevladinih organizacija.

Inače, prema onome što je navedeno u oglasu audicije, za potrebe filma "Obični ljudi" biće angažovano osam mladića od 20 do 30 godina. Bira se glavna uloga i sedam velikih sporednih, a odabrane čeka i odgovarajući honorar. Najniža "plata" je 100 evra po danu snimanja uz obezbeđen prevoz, hranu i smeštaj. Planirano je da snimanje traje osam nedelja, a visina honorara zavisi od vrste uloge, njene zahtevnosti i trajanja snimanja.

Izvor: Glas Javnosti \ N. Ćaćić
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.106 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.