Nisam tip koji voli da kritikuje, al ovo jednostavno moram
Dakle nakon sto sam dao oglas na burek, da trazim nekoga za izradu template, javio mi se g. Igor Velickovic iz PRO Media (http://polihost.rs/) i sve smo dogovorili, ja sam mu platio 100% od dogovorene cene, on je poceo nesto raditi, i uradio je do pola i onda je nestao, nece da se javlja na telefon, email ...
Eto toliko od mene, mislim da bi trebalo napraviti neku bazu preveranata, da se ne opčemo ovako
LP
« Poslednja izmena: 15. Okt 2008, 11:56:30 od PervizM »
.... trebao si drukchije dogovarati posao... pravni ugovor...potpis....i to... A kad dajesh oglas za template imash bruku osoba koje ce uraditi besplatno....npr. ja.....:
Ako ocekujes da nadjes profesionalca, treba i ti da se postavis kao profesionalac. Da postavis tacan i precizan oglas, da izaberes kandidata koji deluje najozbiljnije, i da potpises ugovor i resis modele placanja, rokove, damages i sl.
Svaka varijanta u kojoj se ne cuju obe strane je besmislena, a ti ako neces da ti se ponovi, budi i sam profesionalac...
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
SF me je naveo da se i ja javim da bi čuli i drugu stranu. Nemam običaj da se obazirem na ovakve gluposti ali, ovaj put moram.
Oglas za ovaj posao sam video ovde na Bureku. Tipu sam se uredno javio pre otprilike 3 meseca i napravio 90% onog što je tražio mada pre toga nije uplatio ništa. Nekoliko puta sam ga mailom obaveštavao da sam skoro završio i da je potrebno da plati da bi mu poslao to što sam napravio. Na tom prvom poslu za njega sam radio custom template za Joomla CMS (po njegovom PSD-u) i prepravim neki modul za navigaciju. Dogovor je bio da mi to plati 80 eura (beda).
Posle skoro mesec dana sam odustao od njega i smatrao sam da sam džaba sve to pravio. Pre otprilike mesec dana mi se javio, dakle, skoro 2 meseca od početka posla i rekao da je firma za koju radi taj sajt na odmoru ali da će on da plati to što duguje ako mu uradim izmene na 2 template-a.
Ja sam opet pristao i napravio mu te 2 izmene, koje sam mu odmah i poslao, pre nego što je bilo šta uplatio. Tek tada mi je uplatio 80 eura za prvi posao.
Što se tiče tog prvog posla verovatno bi ga odavno završio da on sam odmah nije tražio da mu dam admin i FTP pristup. Ja mogu da razumem da neko nema iskustva sa Joomla CMS-om, ali da taj neko neprestano čačka po poslu, i to dok ja radim, to mi ne ulazi u glavu. Pogotovo kad je od izmene modula za menu nastao kompletan custom menu, pošto ono što je on tražio i metod koji je tražio nikako nisu mogli da se uklope.
Izvinjavam se članovima Bureka što je ovaj put poslužio za izlaganje "prljavog veša". Naravno, sve što sam rekao se može i dokazati pošto sam sačuvao email prepisku izmedju mene i Manuela, pa ako nekog zanima...
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!