Ponoš: Nema ugrožavanja bezbednosti 13. februar 2008. | 10:07 | Izvor: B92 Beograd -- Načelnik Generalštaba VS Zdravko Ponoš, kazao da u ovom momentu nema ugrožavanja bezbednosti vojnog karaktera.
U intervjuu za Blic on je dodao da, stoga, nema potrebe za dodatnim angažovanjem Vojske Srbije. Ponoš je ocenio da bi eventualno proglašenje nezavisnosti Kosova bilo pravno nasilje, ali ne i oružani napad i dodao da se to pitanje ne rešava upotrebom vojske. Ponoš je na pitanje da li će u slučaju proglašenja nezavisnosti Kosova doći do mobilizacije, rekao da vojska nije dobila takvo naređenje.
Govoreći o postojanju opasnosti da se Vojska Srbije uvuče u sukobe, Ponoš je istakao da ozbiljne vojske ne bivaju uvučene u sukob.
O mogućnosti da u Srbiji bude uvedeno vanredno stanje, on je rekao da je to samo hipoteza i da vanredno stanje, po automatizmu ne znači automatsko angažovanje vojske, kao i da ne "predviđa spektakularno delovanje vojske".
jos uvek nema dokaza da je tadic poslao zenu u ludnicu, iako se to tvrdilo na par strana, jos uvek twice ne zna da mi odgovori na dva pitanja, jos uvek orfanelin ne zna da objasni kako ce da zabrani ono sto je vec zabranjeno - mozda je resenje da kao maks78 pobegnu
da je ponos bio nacelnik generalstaba kad sam ja bio u vojsci,dezertirao bi od sramote
Koji li je proslavljeni vojskovođa bio načelnik generalštaba u tvoje vreme...svi osim Perišića su bili poznati po obimnim stomacima i još obimnijim vilama na Dedinju.
da je ponos bio nacelnik generalstaba kad sam ja bio u vojsci,dezertirao bi od sramote
Koji li je proslavljeni vojskovođa bio načelnik generalštaba u tvoje vreme...svi osim Perišića su bili poznati po obimnim stomacima i još obimnijim vilama na Dedinju.
e bas je taj bio nacelnik generalstaba kad sam ja bio u vojsci.......sep96/sep97
Vojni analitičar Milan Petković, inače, nekadašnji pukovnik bezbednosti, smatra da su današnji odnosi NATO i Srbije prerasli u proces dominacije Alijanse nad Ministarstvom odbrane i našom armijom:
- NATO potpuno kontroliše Vojsku Srbije – kaže Petković i dodaje:
- Tu kontrolu naših oružanih snaga NATO danas vrši preko američkog ambasadora Majkla Polta, preko pojedinih država SAD i njihove Nacionalne garde, preko raznih vojnih savetnika iz zemalja članica Alijanse, i preko naših visokih političara i oficira "zaljubljenika" u NATO.
Uostalom, zagovornici teze o kontroli naše armije od strane NATO tvrde da je “Alijanska preko Karla del Ponte insistirala da general Zoran Stanković postavi za ministra odbrane”, a da je general Zdravko Ponoš, zastupnik načelnika Generalštaba “strani đak”.
- NATO danas u Vojsci Srbije sve kontroliše, sem vojnih tajnih službi, koje su još naklonjene nacionalnim snagama – rekao nam je jedan od visokih oficira Vojno-bezbednosne agencije.
Ti svi silni pukovnici i generali bezbednosti su članovi Saveza komunista pokreta za Jugoslaviju. Em što su bili veće komunjare od Staljina, em što su izgubili sve ratove em što sada dele lekcije o srpstvu. Smešno.
ovaj ponosh je izgleda postao gay-ikona chim se i ovaj najsdej kune u njega ...
ponosh je i inache model generala za kakve se LDP i DS zalazu - dok se priprema otcepljenje kosova i proterivanje srba , on organizuje vojne parade sa avionima zrelim za vojni muzej ...