Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Jul 2025, 02:18:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hosting  (Pročitano 1697 puta)
16. Maj 2012, 23:10:45
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 69
Zastava Beograd
Browser
Mozilla Firefox 13.0
mob
Samsung S5570
Pozz svima,
Zanima me po kom principu radi hosting,(pocetnik sam) ovih dana gledam game hosting (oni koji igraju igricu pod nazivom "Counter Strike 1.6" znaju da se tu jako puno koristi hosting).Ovu temu sam otvorio kako bi mi neko pojasnio neke stvari oko (game) hostinga:
-Zasto je hosting tako skup
-Zasto ne moze svako da hostuje forume,(game) server...
-Da li moze neko da otvori svoj hosting i sta je sve potrebno za taj hosting
 Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
LG Nexus 4
hosting je usluga koriscenja necijih servera ...

ti hostujes (drzis) svoje sajtove, forume i ostalo, na nekom udaljenom serveru, u vlasnistvu hosting kompanije

taj server nije nista drugo do obicnog racunara, dobro ne bas tako, ima mnogo vise rama, mnogo vise procesora itd. zavisi od potreba i mogucnosti, ali generalno radi na slicnom principu

ti i na svom racunaru mozes pokrenuti odredjenu serversku aplikaciju, pa ga iskoristiti kao server, ali ne za neku ozbiljnu primenu. Primer toga ti je kada u LAN-u igras cs 1 na 1, jedan je host, u tom slucaju je njegov racunar server, a drugi ide na join, prikljucuje se na server. To je u lokalnoj mrezi, a host ti pruza isto to samo online.

Troskovi hosta, su pored standardnih troskova svih firmi, masine, data centri, podrska.

Pored svega sa tehnicke strane, treba ti i neverovatno jaka veza sa internetom, mada opet i to zavisi od potrebe.

Svako moze da otvori svoj host, e sad o cemu govoris, to je pitanje. Mozes otvoriti firmu kao za bilo sta drugo, a ako mislis cisto na kucnu varijantu, to je onda tehnicko pitanje.
Treba ti staticka IP adresa, odredjena podesavanja na ruteru koliko se secam, i operativni sistem, aplikacija koju ces koristiti.

Imas neke aplikacije koje sluze za kucnu upotrebu, pre svega za igru, kao sto je npr. Hamachi. Dugo nisam koristio, ali pretpostavljam da idalje radi. Instaliras aplikaciju, nadjes kako se podesava, sve je u par koraka, ostali koji treba da pristupe isto urade, zatim na svom kompu napravis preko aplikacije za cs, server, i das im IP adresu, preko koje oni ulaze, kao da se radi o bilo kom drugom serveru.
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 69
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0
mob
Samsung S5570
Ovo je moj kompijuter:

Model: Altos Holiday Special
Matična ploča: MB LGA1155 B75 MSI B75MA-P45, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/7.1
Procesor: CPU LGA1155 Intel® Core™ i5-3450, 2.80GHz/6MB BOX 22nm
Takt procesora: 2.80GHz
Memorija: DDR3 8GB (2x4)
Kapacitet hard diska: 1000GB
Grafička kartica: GeForce GTS 450 1GB/DDR5,/2xDVI/HDMI/192bit
Optički uređaj: DVD Multi Writer 22XDVD/12xDVD-RAM/2MB
Zvučna kartica: Integrisana
Kućište: ATX Midi Tower, Black
Napajanje: 550W

Mislis da bi mogao da se napravi cs server i koliko bi slotovao mogao da ima?
(Da funkcionise normalno,ko kada ga napravi neki hosting)
« Poslednja izmena: 17. Maj 2012, 09:37:22 od Чоби »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 4
Komp ti je ekstra, ali zavisi i od drugih stvari, kao vrsta interneta i nejgov protok. Nije problem da ti hostuejs i za 32 igraca u lokalu, ali pitanje sta je sa netom.

Pokusaj pa vidi, potrazi ovde po bureku imas stare teme, mislim iz 2008. pa vidi sta se pisalo o tome, zaista sam zaboravio.

Tesko da mozes bes Hamachija pokrenuti server kod nas, ali vidi, probaj.

btw ne znam da li si racunao na to, da masina treba da ti radi 0-24, sa pokrenutim serverom, ako si zamislio da to sluzi kao public, a ne za neko drustvo.

Jednostavno, takve stvari se ne isplate, pa ne bi postojale host kompanije, da svako moze da digne server kao oni. U krajnjem slucaju za dobar rad, imas tu brdo podesavanja, zatim kasnije odrzavanja itd. nije sve to samo, upali i igraj.

Reralno gledano znam da smo zakupljivali neki server pre 4 god i uopste nije bilo skupo, neka pristojna cena, za tu uslugu, verujem da je sada jos jeftinije.

http://www.kgb-hosting.com/
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Drugovi, drugovi, ... pa u drugom stanju...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
HTC Sensation XL
Msm da za jednog igraca moras imat 64/64 (up/down) sto se tice brzine. Za zajebanciju kucna masina moze da odradi posao preko hamacija ili slicnih vlan softwarea, ali ako ces nesto ozbiljnije gurati onda zakupis hosting kao sto rece fman, danas je to nenormalno jeftino...
IP sačuvana
social share
To je kao da kazes da nisi primetio ljubicastog slona sa neonskim osvetljenjem u guzici kako stoji pored tebe u mracnoj sobi Smiley
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Jul 2025, 02:18:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.349 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.