Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Registracijom prihvatate pravila foruma.
ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 26. Sep 2018, 13:40:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pomoc oko get_var_js.aspx?  (Pročitano 5670 puta)
23. Feb 2018, 19:16:28
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
kada u browseru odem na ovaj url:

http://x.x.x.x/get_var_js.aspx?Status1=

dobijem u stranici tekst {"VK":{"value":1031.300000,"status":2}}

Kako da ovaj rezultat od get_var_js.aspx?Status1= URL-a prikazem u nekom php-u i kako da mi ne pokazuje u njemu sav ovaj tekst sa zagradama nego samo ovaj broj 1031.300000?

Molio bih ako neko moze da mi pomogne nije mi struka web dizajn ali pravim nesto za video nadzor pa mi treba da citam IO sa kamere
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
Dobio sam rezultat sa ovim php kodom:

<?php
$URL = 'http://xxx.xxx.xxx.xx/get_var_js.aspx?EK=';
$stranica = file_get_contents($URL);
echo $stranica;
?>

rezultat:

{"EKkum2":{"value":910.000000,"status":2}}

kako sada da mi prikaze samo ovaj broj 910.0 a ne ostalo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma


Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38805
Zastava Kragujevac
Koliko kapiram ti dobijas object a treba ti samo value? Ako si pravilno radio oop onda bi trebalo nesto kao:

Kod:
echo $stranica->value;

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
Koliko kapiram ti dobijas object a treba ti samo value? Ako si pravilno radio oop onda bi trebalo nesto kao:

Kod:
echo $stranica->value;


Koliko kapiram ti dobijas object a treba ti samo value? Ako si pravilno radio oop onda bi trebalo nesto kao:

Kod:
echo $stranica->value;



Ne druze, kada izvrsim taj php ja dobije stranicu ciji je sadrzaj :

{"EKkum2":{"value":910.000000,"status":2}}    tekst samo ovaj

a kada kod ovaj uzvrisim:

<?php
echo "el ";
$URL = 'http://10.0.0.22/get_var_js.aspx?el='; // el podatak
$stranica = file_get_contents($URL , NULL, NULL, 19, 3);
echo $stranica;
echo " h";
?>

dobijem rezultat: el 910 h

i to je ono sto mi treba..... ali

NULL, NULL, 19, 3     ovo sto sakriva te karakuke mi pravi problem i nece svaki put da mi ucita taj broj 910

kada obrisem NULL, NULL, 19, 3  momentalno mi ucita....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma


Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31623
Zastava Beograd
mob
Nokia 6120
Ćao,

Odgovor je string u JSON formatu, zato ćemo ga prvo prebaciti u php promenjivu da bi sa njim mogli dalje da radimo.

Kod:
$url = 'http://10.0.0.22/get_var_js.aspx?el=';
$response = file_get_contents($url);

$response = json_decode($response);

echo $response->EKkum2->value;


Ono što dalje može da se desi je da ti file_get_contents neće raditi na većini (shared) hostinga... U tom slučaju moraćeš da file_get_contents zameniš curl-om:

http://php.net/manual/en/book.curl.php

Ako zapne oko toga piši ovde :)

Pozdrav :wave:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2018, 13:40:03
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Pomoc var get oko aspx

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: Juzne Vesti :: Citati :: Serbia News :: Kuvar :: Tvorac Grada :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.