Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: da li neko moze da pomogne oko Access-a  (Pročitano 459 puta)
17. Jun 2005, 16:55:48
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 100
Evo o cemu se radi.
Koristim Access bazu za drzanje podataka za sajt, ali imam jednu od tabela koja je linkovana na .txt file. Sam Access povezuje tu tabelu sa tekstualnim fajlom tako sto prati njegovu celu putanju (c:/server/web/ime_sajta/tekst_file/products.txt). To sve radi OK dok ne podignem tu bazu na online server, jer ta putanja jednostavno vise ne vazi..
Pitanje je da li ja mogu nekako da u Accessu postavim relativnu putanju, nesto kao ../tekst_file/products.txt  Smile
Tako da bez obzira na poziciju na hardu, moj access file lepo importuje txt fajl...

P.S. Do sada sam to radio tako sto sam na serveru direktno pravio tu  link tabelu, ali sada trebam da bazu podignem na drugi server na kome nemam direktan pristup

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Hm... aj malo jasnije.. ne mozes npr da das full putanju do fajla na serveru , tipa da ti pise http://www.blah.com/tekstovi/tekst.txt ?
Ne znam kako ide u Ms Access posto nikad nisam koristio jer je to baza koja najsporije radi tako da sam je zaobilazio...
Aj malo detaljnije da vidim kod nekog od kolega.

Korisno za pogledati:
    [li]Ogromna kolekcija Access howtos [ovde]
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 100
Radi se o tome da Access bazu koristim kao najobicniju tabelu u kojoj su podaci (koristim doduse i query-je), a nekako mi je bila najlaksa za importovanje .txt fajla...
Problem je sto je to online aplikacija, tj. sajt (e-shop).
Imam eksterni .txt fajl,  koji kada importujem u access pravi tabelu proizvoda. Korisnik kasnije samo uploaduje .txt fajl, a meni se promene podaci u bazi (cene, imena, sta god hoce korisnik). Ali u Access-u moram da napravim link table, i da mu kazem gde se nalazi taj .txt fajl. Pri tome Access pravi putanju c:/server/web/ime_sajta/tekst_file/products.txt.
Dobro si razumeo problem, kada bih mogao nekako da mu kazen da je pozicija .txt fajla http://www.ime_sajta/tekst_file/products.txt...
Ali to moram da kazem Accessu, jer kad podignem bazu na server, nema menjanja :o)))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: access

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.