IN < - Pomen žrtvama ustaškog zločina u logoru Jasenovac - >LO
(1/55) > >> :: Odgovori!
Autor: vlado85 :
Pomen žrtvama ustaškog zločina u logoru JasenovacBANJALUKA, 22. APRILA (SRNA) - U Spomen-području Donja Gradina danas će biti služen parastos i odat pomen nevinim žrtvama ustaškog zločina u logoru Jasenovac od 1941. do 1945. godine.

Program obilježavanja proboja jasenovačkih logoraša 22. aprila 1945. godine započeo je u 8.00 časova služenjem liturgije za upokojene u Hramu svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici.

Dolazak učesnika u kompleks Spomen-područja Donja Gradina očekuje se do 10.30 časova, kada kreće pomen povorka kroz grobna polja, gdje će biti položeno cvijeće i zapaljene svijeće za pokoj duša žrtava.

Od 11.00 časova na grobnom polju "Hrastovi" počeće parastos i pomen, kada će biti čitane pravoslavna, jevrejska i romska molitva, nakon čega su predviđene besjede preživjelih logoraša i obraćanje zvaničnika Republike Srpske (RS).

Očekuje se da će parastosu i pomenu u najvećem stratišu logora Jasenovac - Donjoj Gradini, uz preživjele logoraše i njihove porodice, prisustvovati brojni politički, vjerski i kulturni predstavnici i delegacije, a svoj dolazak najavio je i predsjednik RS Milan Jelić, premijer RS Milorad Dodik, te delegacije Vlade i Narodne skupštine RS.

Izvor: RTRS
Autor: Cornix :
komemoracija nema šanse da prođe bez Mesića..
Autor: vlado85 :
Zalosno je to sto niko iz Federacije BiH nece prisustvovati.
Autor: Mistreated :
Ko dodje dobro je dosao ko ne dodje i ne treba nam.
Autor: vlado85 :
Ovo je najveci zlocin na ovim prostorima i treba da dodju, bar svake 4 godine.
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana