Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poljska zaustavila ruske lažne vesti - hapsenje botova  (Pročitano 8104 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 33
Sloboda govora mora da postoji, ali naravno ne moze da se dozvoli govor mrznje, zavade i dezinformacije  Smile

Smile S' tim da nisam siguran koliko si ozbiljan, ali jbg, internet i to. Dok postoji zakon protiv govora mrznje, takve stvari i da hoces, ne moze da se neutralno regulisu. Jer za razliku od recimo poziva na nasilje, "govor mrznje" nije objektivan, i sto se vise gura, samo ce na kraju da se koristi protiv istih onih ljudi koji su ga i podrzavali. Smile Govor mrznje kao modern koncept dolazi iz "kriticne rasne teorije", i gurana je od istih pre svega u Americi, ista teorija u kojoj se liberalizm, meritokracija su vidjeni kao koncepti koji "privileguju belce" zbog tkz. sistema koji postoji koji je protiv onih sto nisu belci.

Neki od kljucnih ljudi koji su stvorili "kriticnu rasnu teoriju", prakticno hoce da kontrolisu sav govor, jer veruju da sam govor je toliko mocan da utice na to sta su ljudi, kako misle, i zasto misle na odredjen nacin, recimo prema masovnoj migraciji, ilegalcima, i slicno. Ima par papira na tu temu jos od pre 20-30 godina od strane nekih advokata, recimo, Free Speech Wars od Kathleen M. Sullivan: https://scholar.smu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=2402&context=smulr
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
to nije tacno. u americi je veca sloboda govora nego u evropi. tamo nacisti smeju da paradiraju i slicno.

govor mrznje je realna opasnost.. veca opasnost nego sto je opasnost od necije procene sta je govor mrznje. jos uvek.

uostalom sve je to trgovina sa slobodama. nesto dobijes nesto izgubis. da se ja pitam npr, nacistima ne bih dozvolio da paradiraju nego bi ih prebio i potrpao u zatvore na mesec dana. al sta ces. vole ameri slobodu govora pa to ti je
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 33
to nije tacno. u americi je veca sloboda govora nego u evropi. tamo nacisti smeju da paradiraju i slicno.

govor mrznje je realna opasnost.. veca opasnost nego sto je opasnost od necije procene sta je govor mrznje. jos uvek.

uostalom sve je to trgovina sa slobodama. nesto dobijes nesto izgubis. da se ja pitam npr, nacistima ne bih dozvolio da paradiraju nego bi ih prebio i potrpao u zatvore na mesec dana. al sta ces. vole ameri slobodu govora pa to ti je

Slazem se sa prvim delom, ali to nije poenta. Poenta je kako je nastao taj koncept, ko ga gura, i zasto. Dok to sto kazes je istina, ovi ljudi su imali dosta uticaja na kampusima jos od 90-ih ako ne i ranije, i jedni su od glavnih ljudi koji su progurali "govorne kodove" iliti "speech codes" tamo. Zato ima tamo sve vise i vise onih koji misle da tkz. "govor mrznje" ne treba da bude dozvoljen pod prvim amandmanom, i ima velikih razlika bazirano po rasi - ko podrzava slobodon govor a ko ne. Zbog tih istih ljudi sada imas i "bias reporting teams", gde prijavljuju svakave gluposti, mirkoagresije, i slicno.

Juce su bas pricali o tome pred kongresom http://washingtonexaminer.com/red-alert-politics/congressional-hearing-explores-freedom-of-speech-crisis-on-college-campuses   recimo Bret Weinstein, koji je bio protiv "Dan bez belaca" na kampusu i tu je bilo cudo sranja, i slicno Allison Stanger, koja je bila napadnuta od strane studenata kada je bio Charles Murray tamo, itd. Dobar izvor za raznja sranja po koledzima u vezi slobodnog govora je FIRE iliti Fondacija za individualna prava u edukaciji: https://www.thefire.org/newsdesk/

Citat
govor mrznje je realna opasnost.. veca opasnost nego sto je opasnost od necije procene sta je govor mrznje.

Ne slazem se, al' dobro, tvoje misljenje. Bez obzira na moje razne poglede na stvari, neko sam ko podrzava slobodon govor - "govor mrznje" je deo istog.

Citat

Siguran sam da neki misle isto u vezi komunistima, socijalistima, i drugima. Kao sto rekoh:

Citat
samo ce na kraju da se koristi protiv istih onih ljudi koji su ga i podrzavali

Ja licno ne bih. Ali ima dosta ljudi koje bih ja i drugi podrzavali koji bi Smile Uostalom, ne moze da se poziva na nasilje. I to nema veze sa govorom toliko, vec pozivom na akciju koja nije dozvoljena.

Licno mislim da ljudi treba da imaju sto vise slobode, jer ako je nemaju, cemu poenta, stvarno? S' tim da ako nema nekog izbora, bolje budi suguran da cu da podrzavam ljude koji bi cenzurisali vrste govora koji se meni ne svidja.

Sto se Britanije recimo tice, ima dva primera. Onaj covek sto je snimio "pug nazi" video iz zajebancije: https://www.washingtonpost.com/news/the-intersect/wp/2018/04/23/he-trained-a-pug-to-do-a-nazi-salute-for-a-youtube-video-now-hes-been-fined-for-a-hate-crime/

I devojka koja je kaznjena jer je postovala "rasisticki" tekst pesme na Instagramu: http://www.bbc.com/news/uk-england-merseyside-43816921

S' tim da hapse ljude redovno Smile Al' ono, prioriteti heh.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
raspravice to nasa braca zapadnjaci medju sobom.
drago mi je sto shvataju da imaju problem.
kolko znam, to je vec opste poznato
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Али ово са кером ми је невероватно...ухапсили човека јер је научио кера да зигхајлује... Smile

Управо зато је санкционисати говор мржње глупост... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Али ово са кером ми је невероватно...ухапсили човека јер је научио кера да зигхајлује... Smile

Управо зато је санкционисати говор мржње глупост... Smile
ma jok. samo treba imati mere
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Имају мере. И човека ухапсили због кера. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
pa iz tvoje perspektive pogresna im mera...  Smile

tako je to sa ovakvim merama.. subjektivna stvar nekako
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
А из твоје перспективе сасвим океј... Smile

Како ћеш санкционисати мржњу, ко је тај који одређује шта говор мржње итд.

Шансе за злоупотребу су огромне а ништа се не постиже забрањивањем...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
А из твоје перспективе сасвим океј... Smile

Како ћеш санкционисати мржњу, ко је тај који одређује шта говор мржње итд.

Шансе за злоупотребу су огромне а ништа се не постиже забрањивањем...
kako nista?

ubuduce ce ljudi dva puta da razmisle pre nego sto nauce kera da salutira hitleru
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.