Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 13:33:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kraj saveza sa Čedom  (Pročitano 474 puta)
26. Mar 2007, 12:17:00
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
Apple 15
Kraj saveza sa Čedom
B. POPOVIĆ, 25. mart 2007

- NOVA vlada će se formirati, Koštunica će da bude premijer, Demokratska stranka će dobiti većinu ministarskih portfelja, Mlađanu Dinkiću neće pripasti resor finansija - ovako Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef poslaničkog kluba “Vojvođanski poslanici”, skicira scenario kojim će se okončati preganjanje vodećih stranaka demokratskog bloka oko “raspodele kolača” u novoj vlasti.
     U razgovoru za “Novosti” Nenad Čanak je objasnio da će ovakav razvoj događaja da usledi čim rešenje za Kosovo bude izvesno, kako je rekao, posle sednice SB početkom aprila.
* Na čemu bazirate takvu računicu?
- Pre svega, nekonstituisanje nove vlade je taktički potez, koji služi tome da Srbija u trenutku rešavanja kosovskog pitanja nema nijedan legitiman organ vlasti, osim predsednika države. Na taj način, “tehnička vlada” ima vlast bez odgovornosti, a, s druge strane, šef države odgovornost bez vlasti, i po tome biće odgovoran i za ono što će se desiti sa Kosmetom.
* Smatrate li da Koštunica u pregovorima oko nove vlade ima “pol-poziciju”?
- Naravno. Matematika je prosta - u slučaju da se ide na nove izbore, demokratske stranke bi bile gubitnice, čak bi DSS mogao da donese radikalima još veću većinu. S druge strane, demokrate ne mogu da prave vladu sa radikalima, Koštunica može. Ili bar da time preti.
     * Pretpostavimo da bude novih izbora. Da li biste se opet udružili s partijom Čede Jovanovića?
- Na to u ovom trenutku ne mogu da odgovorim, jer se predizborne koalicije formiraju u skladu s izbornim zakonom i političkim okolnostima tog trenutka. U slučaju da treba da se napravi najširi front protiv radikala, naravno da bih pozvao sve prodemokratske stranke, a tu ne mislim na DSS.
* Koliko su osnovane priče da je između vas i Čede Jovanovića “pukla tikva”, s obzirom na činjenicu da ste formirali svoj poslanički klub?
- Podvlačim, sa LDP smo imali predizbornu koaliciju čije trajanje je završeno 21. januara. Nema tu nikakve svađe. Svoj poslanički klub odavno smo najavili našim koalicionim partnerima i oni su to prihvatili. To je, pre svega, tehničko pitanje, jer na taj način imamo više prilike da koristimo skupštinsku govornicu. Tu je sve čisto, što se tiče našeg odnosa.
* Prisvojili ste sebi, na neki način, tapiju borca za vojvođanska pitanja. Mislite li da ste formiranjem "regionalnog poslaničkog kluba”, dobili novo oružje?
     - Mi samo hoćemo da Vojvodina konačno nađe mesto u ustavnom sistemu Srbije. Prema današnjoj praksi, vojvođanska administracija je negde sa strane - kao iznad je lokalne samouprave, a ispod centralnih državnih organa, a u stvari, služi samo tome da ničemu ne služi. Svaki grad u Srbiji ima veća upravna ovlašćenja od vojvođanske administracije, a nisam čuo da je iko da sada optužen za separatizam.
* Da li biste potpisali nezavisnost Kosova?
- Mene su dosta optuživali da sam za tu opciju, ali to je čista laž. To je kao kada optužite lekara koji vam je dijagnostikovao rak, da on hoće da imate rak. Kosovo nije u Srbiji od 1999. kada ga je napustio Miloševićev režim, prema Kumanovskom sporazumu. Mislim da je za Srbiju jedini izlaz da bude sa Kosovom u istoj državi. Rešenja su šire integracije, koje bi obuzdale i velikoalbanske i velikosrpke aspiracije. Nekada je to bila Jugoslavija, a sada EU.

NE KRŠIMO “NULTI PRINCIP”
     * DA li su se vaši ligaši bilo gde na lokalu ogrešili o “nulti princip” demokrata?
     - Uz moje znanje, sigurno ne. Znam da postoje opštine gde se prave neke prećutne koalicije, oko nekih pitanja, naši odbori su u tome autonomni, ali formalno u nekoj vojvođanskoj opštini nema vlasti Lige u koaliciji sa SRS, SPS, DSS.

PROTIV USTAVA
     * HOĆETE li se zalagati za promenu Ustava?
- Kako da ne. Ne znam kako do sada niko nije primetio da u novom Ustavu nigde ne piše da niko nema pravo da potpiše kapitulaciju, niti bilo kakvo oduzimanje dela teritorije Srbije. Pa, taj dokument je i usvojen da bi moglo legalno da se kapitulira, da bi mogli da se izručuju haški optuženici... Zabluda je da je novi ustav Srbije donet zbog Kosova.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 59
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Samsung e250
sta je vojvogjan opet su vas presli bejogradjani. e moj canak ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se obiju. pa sta si ti mislio da ce cedaj da ti da onoliko poslanika koliko ti propada, tj. polovinu.i
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 13:33:05
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Kraj saveza edom

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.