Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 09:24:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pokazati ljubomoru - u malim dozama  (Pročitano 3861 puta)
11. Mar 2008, 12:57:47
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Pokazati ljubomoru - u malim dozama

11.03.2008.

Često se priča o tome da ljubomora može da ubije vezu, kao i da nije dokaz ljubavi, već nesigurnosti. Međutim, pokazivanje male doze ljubomore ne samo da neće napraviti nikakav problem već je u najvećem broju slučajeva dobrodošlo.

Ljubomorni ispadi ne prijaju nikom. Sasvim je sigurno da niko neće uživati u ljubomornim scenama, u tome da se na njega ili na nju viče zbog običnog osmeha, zbog bezazlenog komplimenta upućenog nekome, zbog toga što uopšte razgovara s osobom suprotnog pola ili ima kolege suprotnog pola. Nije prijatno ni ako vam neko pretura po ličnim stvarima tražeći dokaz ko zna čega, pokušava da kontroliše vaše kretanje, zabranjuje vam da se viđate s nekim ljudima, hoće da se potuče na ulici s nekim ko vas je samo pitao koliko je sati...

S druge strane, ni totalno nepokazivanje ljubomore nimalo ne oduševljava. Jeste da se često priča o tome da ljubomora nije nikakav dokaz ljubavi, da se radi o tome da je voljena osoba nesigurna pa je zato ljubomorna, ali, ipak, nepokazivanje ni trunke ljubomore ne prija. Zašto? Jer se uglavnom tumači kao potpuna nezainteresovanost. Dakle, ako ne reagujete uopšte onda kada kelner ili kelnerica flertuju s vašom dragom ili vašim dragim, ili kada neko voljenu osobu pogledom odmeri na ulici, voljena osoba bi mogla da pomisli da to niste ni primetili, ili da vas je baš briga što je neko smatra privlačnom.

Koja bi bila prava doza pokazivanja ljubomore, onda? Sasvim blaga i nenasilna. Recimo, ako upoznate zgodnog kolegu vaše drage, njoj neće nimalo smetati ako joj stavite ruku na struk i tako pokažete čija je ona, ili ako barem dobro osmotrite tog kolegu. Isto tako, ako neka seksi žena flertuje s vašim dragim, neće mu smetati ako ga uhvatite za ruku kao "On je moj!" signal, dopašće mu se to (govorimo uopšteno, naravno, individualne reakcije bi mogle da se razlikuju). S druge strane, otvoreno pokazati agresiju ili se čak potući s "konkurencijom" sasvim sigurno neće naići na odobravanje voljene osobe.

Izvor: Krstarica
Autor: poznat postavljaču teme  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Stepenovanje ljubomore

A. P. 13.03.2008.

Ljubomora je stara koliko i čovečanstvo. Kalderon je tvrdio da je ljubomora agonija ljubavi, Rošfuko je pisao da u ljubomori ima više zaljubljenosti u sebe nego ljubavi prema drugome, a Iv Navar da posle ljubomore dolazi nezainteresovanost. Da li ljubav treba začiniti s malo ljubomore? Kako se osećate kada vas obuzme sumnja ili nepoverenje u njenu vernost?

Lepo je ako svoju vezu posmatrate s mnogo vedrine. Ako ona izlazi sa svojim kolegama - nema problema. Znate da nemate čega da se plašite, puni ste poverenja. Jasno, svet je prepun zgodnih muškaraca, znate da je i ona toga svesna, ali nemate nameru da joj zbog toga pravite scene jer znate da vas voli. Ipak, to ne znači da se nećete štrecnuti svaki put kad vam ona najavi da će se sresti sa svojim bivšim. Tada vam samo ostaje da se podsećate kako imate poverenja u nju i da ne dozvoljavate ljubomori da promoli nos.

Međutim... Uvek postoji neki crv sumnje koji vam govori da ste pomalo naivni u takvom razmišljanju. Dakle, ipak niste sasvim ravnodušni, pre bi se moglo reći da ste umereno ljubomorni. Svim silama se trudite da imate poverenja, ali ako osetite pretnju, i to onu realnu, nema druge nego da se pokaže ljubomora.

Naravno, nećete ići toliko daleko da je pratite po gradu, ali ćete možda u nekoj prilici pasti u iskušenje da joj proverite elektronsku poštu (greškom, naravno). Bilo kako bilo, važno je samo da vaše reakcije ne budu silovite i da ne dovode do beskonačnih svađa. Nema razloga da budete ljubomorni na manekene koje je ona videla u časopisima. Takvo ponašanje bi moglo da se pretvori u opsesiju, a od preterane ljubomore se najčešće beži. Kontrolišite svoje ponašanje umesto da kontrolišete njene poruke u mobilnom telefonu. Ponekad je zaista bolje ne znati kako vaša izabranica provodi svaki trenutak svog slobodnog vremena.

IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 547
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6300
Nisam ljubomoran ali ponekad odglumim ljubomoru... To je korisno za vezu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

zivi i pusti druge da zive

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 2824
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung D500
ja sam bas bas dosta ljubomorna ali glumim da nisam
IP sačuvana
social share
Smile because what's the use of crying..

Boriti se za mir zvuci kao j*bati se za nevinost
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
ali glumim da nisam

Taktika  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows 2000
Browser
Opera 9.25
mob
SonyEricsson w350
Moj bivsi decko je bio neizmerno ljubomoran! Nije mi dozvoljavao ni da pogledam drugog decka na ulici,a kamoli da popricam s nekim! Na zurkama mi je zabranjivao da plesem s bilo kojom muskom osobom,pa makar to bio i moj brat! Video me je kako plesem s njim,a znao je da mi je to brat,pa je ipak napravio scenu.......... Pretio je cak i da ce da ga istuce,ali kako je moj bratic,ili "mrvica" kako ga ja zovem,190 cm,i 70 kg,i nabildovan do bola,on je ipak odustao.... Mislim da je ta njegova ljubomora unistila nasu inac veoma idilicnu vezu (u pocetku je bila,a kasnije vise ne)..........

Inace,ja volim da pravim momke ljubomornima........... Ali to su uglavnom sitne stvari............ A kada pokazu da su ljubomorni (naravno,u umerenim dozama) tada znam da im je stalo do mene............... Mada,ne krijem da sam i ja svremena na vreme ljubomorna,ali jednostavno to precutim.......... Mislim da je tako najbolje.............
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

zivi i pusti druge da zive

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 2824
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung D500
Citat
A kada pokazu da su ljubomorni (naravno,u umerenim dozama) tada znam da im je stalo do mene
eee upravo tako Smiley

tacno uzivam kad ga izivcira malo neki lik koji mi se nabacuje ili slicno Smile

ali glumim da nisam

Taktika  Smile

heh a sta cu , kad bi pokazivala koliko mi neke stvari smetaju ispala bi nenormalna  Smile
IP sačuvana
social share
Smile because what's the use of crying..

Boriti se za mir zvuci kao j*bati se za nevinost
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 618
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
ako ti je do neke osobe bas stalo onda i moras Smile
IP sačuvana
social share
__
                                  /  /
                          ____/  /_
                         /  /  /   /  /_
                        /  ~   ~    \  \ 
                        \                 /
                         \               /
                          =======
                           zdravo Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Treba pokazivati to kroz shalu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia N97
Pokazati ljubomoru - u malim dozama

Autor: poznat postavljaču teme  Smile

Smile
Sledeci put cu da ti bacim vlashku magiju.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 09:24:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.