Toma Nikolic je mnogo puta u svojoj kampanji spomenuo nacin na koji bi radikali u buducnosti vratili Kosovo u okvire Srbije . Rat je iskljucena opcija jer " ova zemlja nema vishe dece za ratove " . Na predizbornom skupu u Beogradskoj areni je jasno i glasno rekao da ce Srbija to uraditi tako sto ce toliko ekonomski ojacati da ce Kosovo prosto pozeleti da se vrati pod skute Srbije .
Mene zanima na koji nacin ce radikali obezbediti ekonomski procvat Srbije , ako imamo u vidu sledece cinjenice :
1. Srbija ce u sledecih 10 godina postati samoizolovana zemlja , okruzena clanicama EU . Nasa roba je jedino konkurentna u onim zemljama koje jos nisu clanice EU - CG , HR , BiH , jer tamo izvozimo robu bez carina . Cim te drzave budu deo EU nametnuce nam carine , a u tom slucaju ce srpski proizvodi ostati bez kupaca u inostranstvu .
2. Ukoliko imamo u vidu da smo sa Rusijom u nekakvom bescarinskom dilu , nije mi jasno zasto bi se neki domaci ili strani investitor odlucio da ulaze u Srbiju zbog ruskog trzista , kada je Rusija hiljadama kilometara daleko , a ruska radna snaga je jednako jeftina kao i srpska . Svaki biznismen ce kad stavi stvari na papir izracunati da je mnogo isplativije ulagati u Rusiju , jer makar nece placati ogromnu cenu za transport robe . U biznisu nema patriotizma !
Ako znate nesto vise o tome , voleo bih da mi objasnite kojim metodama SRS misli da izolovanu Srbiju , okruzenu zemljama EU misli da ekonomski uzdigne . Hvala !
Da li je to po vama uopste realno ?
p.s. molim bez navijackih prepucavanja .
« Poslednja izmena: 26. Feb 2008, 00:29:46 od lemur »
To su fore i fazoni ispeglanog i umivenog "miroljubivog" Tome Nikolića On će da nas vodi u jaku Srbiju...O bože dragi Mene ne može da zajebe svojom glumom kako je za razvoj i te stvari..njegova stranka je nastala na premisi fašizma-direktno inspirisana iz Db-a kako bi odvlačila glasove od demokrata i kako bi se ti glasovi prelivali sps-u.Zato su oni tako dobri jedni sa drugima...Ko veruje Tomi Nikoliću stvarno ima problem sa sećanjem.