Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Почиње снимање филма о Томи Здравковићу  (Pročitano 2996 puta)
Moderator
Legenda foruma

Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
HTC Smart
Novica Zdravković: Toma nikad ne bi bio u Grandu!

Brat najveće folk legende, koji igra glavnu ulogu u filmu o njegovom životu, priseća se autora i izvođača najlepših kafanskih pesama i objašnjava zašto on, da je živ, više ne bi pevao.

Legenda živi.
Pre nekoliko dana počelo je snimanje filma mladog reditelja Aleksandra Stankića o životu Tome Zdravkovića. „Kralja kafana“ će igrati njegov brat i kolega Novica Zdravković, a prvi kadrovi snimljeni su u hotelu „Mažestik“. O Tomi i filmu koji još nema naziv Novica govori za Kurir.

Šta bi Toma rekao danas, kad bi video da se o njemu snima film?
- Bio bi počastvovan. Krajem osamdesetih bili smo u Sarajevu i naleteli smo na ekipu koja je snimala film o nekom književniku. Tada mi je rekao: „Ovako će jednog dana snimati film o meni“.

Kako se osećate dok oživljavate njegov lik?
- On živi u meni, živi u svima nama, jer ga publika nije zaboravila. Svakoga dana sve više mi nedostaje.

Veći deo filma će biti snimljen u kafanskoj atmosferi. Da je živ, gde bi Toma izlazio i koga bi slušao?
- Voleo je društvo i dobru muziku. Verovatno bi zapevao umesto muzikanata koji sviraju u nekoj kafani. Ipak, ako mu se ne bi dopalo kako sviraju, napustio bi lokal.

Koja mu je pesma bila najdraža?
- Najviše je voleo svaku numeru koju bi poslednju uradio.

Za koga bi danas Toma izdavao albume?
- Ne znam da li bi uopšte pevao. Mislim da bi se razočarao u stanje u muzici. Ipak, siguran sam da ne bi bio u „Grandu“.

A zašto ne?
- Nije voleo sezonsku muziku, kakva preovladava u „Grandu“. I danas bi pevao pesme kakve je pevao pre 30 godina. Najbitnija mu je bila harmonija pesme, tekst i aranžman. I tada je bilo kiča, ali ga je on vešto izbegavao.

Aca Lukas je Tomin naslednik

Na pitanje ima li Toma naslednika na današnjoj sceni, Novica odgovara:
- Jedini koji može da ga nasledi je Aca Lukas. Oni su isti, samo u drugačijem vremenu. Aleksandar ima istu energiju i kvalitet kakav je imao Toma.

Kad smo mu saopštili Novičino mišljenje, Lukas nam je rekao:
- Najveća čast i privilegija mi je to što je Novica rekao. Toma je bio najveća legenda u našoj muzici i ako nekoga bar na tren podsetim na njega, mojoj sreći nema kraja!

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.