![]() IN < - Plavi orkestar - >LO << < (5/17) > >> :: Odgovori! |
Autor: manchy : |
Zelene su bile oci te Jagode je brala, brala Ljepotica mala, mala Jagode Rumene Dala je drugome Kako moze srce tvoje Ostaviti srce moje Sta ti je? Sta ti je? Pricaj mi sta ti je. Zelene su bile oci te Zelene su bile marame Zelene su bile oci te Zeleno volim te. |
Valcer Jedina moja ljubavi Drugoj sam njedra budio Pogresne ruke ljubio Ti si me cekala Sliku si moju cuvala Kosulju dragu ljubila Druga mi zelju budila Ti si me sanjala Ako si tuzna draga Nemoj mi plakati Nemoj mi plakati Ja cu se vratiti |
U Jevrema slika ta Govori vam slobodni Beograd zbijegova vise nema na svim dijelovima oslbodjene teritorije cuje se pjesma »Živio narodni front, Živio!« »Živio narodni Orkestar, Živio!« Kod dobroga Jevrema staroga fotografa u izlogu silka ta tuzna ti, a sretan ja. Bacio sam sliku tu otiso na kozaru sliku nisam nasao pa te zaboravio. Nakon teskih godina vidjela me slika ta htjela reci tu sam ja cekala te, cekala. Oci sam oborio, dugo sliku gledao toga Maja sta mi bi ja se opet zaljubi. Povela me slika ta do staroga Jevrema u izlogu najdraza sretna kao nekad ja u izlogu najdraza al onaj do nje nisam ja. Pokret Drugovi!!!! |
Nisam je probudio Prvog Novembra ostavih je ja majko, da li je jadna patila, majko da li je jadna patila. Cekao sam ja njezin rodni dan majko zasto me nije cekala, majko zasto me nije cekala. Ref: Budio, Budio, nisam je probudio ako si me voljela sto me nisi povela nisam je probudio. Donio sam ja sedam ljiljana majko, da li znas jos sam sam, majko da li znas jos sam sam. Spava malena slatka glavica majko, pokrila mi je travica, majko pokrila mi je travica. |
Kad si sam druže moj Kad si sam, druže moj ti okreni jedan broj četri osam dva dva tri pa ću ti se javiti pa ću ti se javiti Kada joj ljubav daš nije lako kada znaš da si ništa onome 'ko je tebi bio sve 'ko je tebi bio sve Hej, pio nepio voljet ću te ja! |
> Odgovori |
^ Povratak na viši nivo |
>> Sledeća strana |
<< Prethodna strana |