Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 07:20:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Plate u javnim preduzećima konačno javne  (Pročitano 10832 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Paritet između razvijenih zemalja kojima kao težimo, i nas, bi siguran sam bio interesantan. Al to je Sloba patentirao. Napuni JP narodom i onda narod glasa, jer ako "pobedi opozicija dobismo svi otkaz". Ići će to tako dok ne bankrotira država, onda će biti drž za gaće, drž za opasač. Rupa se širi iz dana u dan, sve dok ne proguta sve. Sa druge strane tvorac akademski radova Kurva Del Ponte, Galski Picopevac i sl. Sad ti budi pametan pa odaberi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia 6230
Paritet između razvijenih zemalja kojima kao težimo, i nas, bi siguran sam bio interesantan. Al to je Sloba patentirao. Napuni JP narodom i onda narod glasa, jer ako "pobedi opozicija dobismo svi otkaz". Ići će to tako dok ne bankrotira država, onda će biti drž za gaće, drž za opasač. Rupa se širi iz dana u dan, sve dok ne proguta sve. Sa druge strane tvorac akademski radova Kurva Del Ponte, Galski Picopevac i sl. Sad ti budi pametan pa odaberi.
Mi smo odavno u bankrotu. Odnosno ako neko pozeli, samo pritisne malo pedalu i evo nas na rasprodaji.
Mi se od onog 48-e ne Staljinu, stalno zaduzujemo i dovijamo. Propaganda izbacuje takve lazi, da sada i oni u to veruju.
Uzmi koju god fabriku hoces, hajde napamet utvu iz Panceva. Koliko je investirano, koliko je plata podeljeno i koliko je aviona napravljeno a da ne kazem izvezeno, jer samo tako mozes vratiti dug?
Uzmi svaku sagradjenu fabriku tako? Prvu petoletku u Trsteniku, MIN NIs itd itd.
Dakle ta disproporcija te tera da zivis od zajmova a standard od vremena Tita do danas sve nizi i nizi.
Plus ta ujdurma sa 'radnickim pravima'. Dakle dobio fabriku, na zajam, nije uspeo da je isplati sedi trune ne proizvodi i drvi da je to njegovo.
Kad ce neko da vidi, ono sto je Obrenovic video: plodna zemlja, hrana i to iskoristi.
Na zapadu ti je razlika u ceni za hranu bez pesticida 5 puta veca. Jagnjetina od 3 funte i od 15 funti. Krompir i americi 5 kila za 1.2 $ i bez pesticida 6 $.
Proizvodnja hrane je za nas trebala da bude izvor zivota i svih ostalih ustekanih stvari od kola do kompjutera.
Svajcarac moze od krave da nparavi proizvod a ti ne mozes od deset drugih varijacija pored krava da napravis ne nista, nego da bacas mleko. Nesto nije u redu. slazes se?
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung Galaxy IIs
Mi smo odavno u bankrotu. Odnosno ako neko pozeli, samo pritisne malo pedalu i evo nas na rasprodaji.
Mi se od onog 48-e ne Staljinu, stalno zaduzujemo i dovijamo. Propaganda izbacuje takve lazi, da sada i oni u to veruju.
Uzmi koju god fabriku hoces, hajde napamet utvu iz Panceva. Koliko je investirano, koliko je plata podeljeno i koliko je aviona napravljeno a da ne kazem izvezeno, jer samo tako mozes vratiti dug?
Uzmi svaku sagradjenu fabriku tako? Prvu petoletku u Trsteniku, MIN NIs itd itd.
Dakle ta disproporcija te tera da zivis od zajmova a standard od vremena Tita do danas sve nizi i nizi.
Plus ta ujdurma sa 'radnickim pravima'. Dakle dobio fabriku, na zajam, nije uspeo da je isplati sedi trune ne proizvodi i drvi da je to njegovo.
Kad ce neko da vidi, ono sto je Obrenovic video: plodna zemlja, hrana i to iskoristi.
Na zapadu ti je razlika u ceni za hranu bez pesticida 5 puta veca. Jagnjetina od 3 funte i od 15 funti. Krompir i americi 5 kila za 1.2 $ i bez pesticida 6 $.
Proizvodnja hrane je za nas trebala da bude izvor zivota i svih ostalih ustekanih stvari od kola do kompjutera.
Svajcarac moze od krave da nparavi proizvod a ti ne mozes od deset drugih varijacija pored krava da napravis ne nista, nego da bacas mleko. Nesto nije u redu. slazes se?

Da, ali onda ce lala i gedza da imaju kintu. Sta ce onda da rade "femsy" Beeeeogradzani ?
Kako ce da se hvale novim djipovima a audijima ?
« Poslednja izmena: 10. Apr 2009, 13:30:23 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02

Ništa ovom narodu nije donelo para koliko građevina. Tu industriju treba forsirati, pogotovo što naš narod to voli i da radi. Obrenović je imao narod koji je morao da živi od poljoprivrede, zemlja zaostala i nepismena, drugo ... danas ti 5-10 posto stanovništva zaposlenog u poljoprivredi hrani celu zemlju plus ima i da izveze. Šta ćeš sa resto 90-95 stanovništva. Što se mene tiče treba forsirati poljoprivredu, al tu nije kraj. Drugo, ovde ti je poenta da imaš 40-50 puta manje stanovništva i 4 ili 5 ili kolko puta manji BDP od recimo Amerike, pa napravi poređenje između njihovih visokih državnih činovnika i naših što se tiče plate. Ja sad ne znam tačno do kolke bi sume došao  kad bi po tom nekom odnosu formirao platu direktora nekog JP u Srbiji, al sumnjam da bi suma prešla 10-20 000 dindži. To ti sve govori kako se na pitanje novca gleda u Srbiji. Dobro ... ne očekujem ja da naš inženjer radi za 150 evra, a njegov diša za 200 ili 250, al neka realnost u prihodima i rashodima mora da se ispoštuje. Ovo u Srbiji je total neralno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia 6230

Ništa ovom narodu nije donelo para koliko građevina. Tu industriju treba forsirati, pogotovo što naš narod to voli i da radi. Obrenović je imao narod koji je morao da živi od poljoprivrede, zemlja zaostala i nepismena, drugo ... danas ti 5-10 posto stanovništva zaposlenog u poljoprivredi hrani celu zemlju plus ima i da izveze. Šta ćeš sa resto 90-95 stanovništva. Što se mene tiče treba forsirati poljoprivredu, al tu nije kraj. Drugo, ovde ti je poenta da imaš 40-50 puta manje stanovništva i 4 ili 5 ili kolko puta manji BDP od recimo Amerike, pa napravi poređenje između njihovih visokih državnih činovnika i naših što se tiče plate. Ja sad ne znam tačno do kolke bi sume došao  kad bi po tom nekom odnosu formirao platu direktora nekog JP u Srbiji, al sumnjam da bi suma prešla 10-20 000 dindži. To ti sve govori kako se na pitanje novca gleda u Srbiji. Dobro ... ne očekujem ja da naš inženjer radi za 150 evra, a njegov diša za 200 ili 250, al neka realnost u prihodima i rashodima mora da se ispoštuje. Ovo u Srbiji je total neralno.
Jeste gradjevina, ali ne kao podizvodjac. Dosli su na svetsko trziste mnogo jeftiniji od tebe.
Danas se u gradjevini ne radi samo malterisanje. Celokupni projekti, mi smo izgubili korak.
Nekada je PIM mogao da sagradi celu luku Misuratu u Libiji, sa sistemom kljuc u ruke, ali vidi sada gde je.
Nekada je vojska uzimala ceo inzenjering i konsalting, a vidi sada gde je.
Nekada su Rad i Trudbenik uzimali citave poslove a vidi sada gde su.
Ako ne uzmes ceo posao, kao podizvodjac mozes samo mravice da dobijes a to je vec podeljeno na privatnike.
Danas ti treba znanje rasladne tehnike, sto mi trazimo lupom. Gradjevine su promenile svoj ceo sistem funkcionisanja sto mi nismo pratili. Tako da i za betoniranje treba pamet, a nju saljes za dzaba napolju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02

Jeste gradjevina, ali ne kao podizvodjac. Dosli su na svetsko trziste mnogo jeftiniji od tebe.
Danas se u gradjevini ne radi samo malterisanje. Celokupni projekti, mi smo izgubili korak.
Nekada je PIM mogao da sagradi celu luku Misuratu u Libiji, sa sistemom kljuc u ruke, ali vidi sada gde je.
Nekada je vojska uzimala ceo inzenjering i konsalting, a vidi sada gde je.
Nekada su Rad i Trudbenik uzimali citave poslove a vidi sada gde su.
Ako ne uzmes ceo posao, kao podizvodjac mozes samo mravice da dobijes a to je vec podeljeno na privatnike.
Danas ti treba znanje rasladne tehnike, sto mi trazimo lupom. Gradjevine su promenile svoj ceo sistem funkcionisanja sto mi nismo pratili. Tako da i za betoniranje treba pamet, a nju saljes za dzaba napolju.
Ja imam školsku koja je bila asistent na građevinskom fakultetu u Bg, i otišla u Nemačku da radi magistarski, Švaba je snimio, ponudi posao, plaćanje stana i 10 puta veću platu, al da radi na njegovom fakultetu .... i gotovo, kraći si za jednog top stručnjaka. Al zato Dinkić mora da nabije svom stranačkom keru platu od 3-4 iljade evrića, jer ako da manje, ovaj neće više da laje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia 6230
@ srebrni letac
To su pojedinacni slucajevi.Ali evo dacu ti primer kako se radi tranzicija.
Rusi su raspisali konkurs za ogromnu celicanu u Magnitogorsku. Moja je firma ( a i ja sa njima) spremila ponudu (posto smo imali iskustva sa Zelezarom) i to prosledili.
Kada je trebalo da dobijemo posao trazili su nam milion garancije za 20 miliona vrednosti posla. (dolara)
Drzava (jul u to vreme) nije htela da cuje da nam pomogne. Uplatio je Karic (bio na vrhuncu u to vreme) i dobio posao.
Raspisao konkurs za ljude i dosli podosta strucnjaka iz Zenice.
Kada sam posle dve godine sreo coveka koji je za njega radio pitam: jel ide posao tamo preko Karica? A on mi kaze: ma ne bato, nema Karic tamo nista, samo nas je odveo, to radi Voest Alpina.
Dakle Karic uzeo posao, prodao Voest Alpini, udomio par nasih i eto tako su se prodavali obraz, poslovi , tenderi i ostalo po celom svetu. Mogao bi za Energoprojekt, Energoinvest i sto drugih da ti napisem romane.
Najveca para nije bila od sive ekonomije, nego od rasprodaje imena koje smo imali.
« Poslednja izmena: 11. Apr 2009, 21:31:51 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Imaš takvih slučajeva koliko hoćeš. Pilot fantoma je skuplji od samog aviona, a te smo stručnjake proveli kroz ceo školski sistem, stvorili kvalitet, a Švaba dobio vrhunskog stručnjaka, bel uložene pare. Što? Jer država mora da namiri mafiju i mediokritete koji ne talasaju. Na stranu što je to i nastavni kadar koji je mogao da iškoluje tonu novih inženjera isl. Riba posle 10 na pismenom nije izašla na usmeni kod po zlu čuvenog Čukića, jer nije bila sigurna da dovoljno zna, i pap, sledeći rok opet 10. Gubiš intelekt a plaćaš mediokritete, i posle se čudiš  što Srbija ne može da napravi ništa kvalitetno. Pa ko da napravi, kad je sve pobeglo napolje, a beži i dalje. Ima neka emisija na RTS, gde se nešto ti talentovani klinci  takmiče. Sponzor naravno britanska ambasada ... merkaju Englezi dal može nešto da se ućari. Srbinu ionako ne treba, to bi ovde ionako bilo udavljeno od "partijskih radnika".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia 6230
Imaš takvih slučajeva koliko hoćeš. Pilot fantoma je skuplji od samog aviona, a te smo stručnjake proveli kroz ceo školski sistem, stvorili kvalitet, a Švaba dobio vrhunskog stručnjaka, bel uložene pare. Što? Jer država mora da namiri mafiju i mediokritete koji ne talasaju. Na stranu što je to i nastavni kadar koji je mogao da iškoluje tonu novih inženjera isl. Riba posle 10 na pismenom nije izašla na usmeni kod po zlu čuvenog Čukića, jer nije bila sigurna da dovoljno zna, i pap, sledeći rok opet 10. Gubiš intelekt a plaćaš mediokritete, i posle se čudiš  što Srbija ne može da napravi ništa kvalitetno. Pa ko da napravi, kad je sve pobeglo napolje, a beži i dalje. Ima neka emisija na RTS, gde se nešto ti talentovani klinci  takmiče. Sponzor naravno britanska ambasada ... merkaju Englezi dal može nešto da se ućari. Srbinu ionako ne treba, to bi ovde ionako bilo udavljeno od "partijskih radnika".
To je njima najvise smetalo. Pametni uceni ljudi. Zato su i vlasti napravile ujdurmu oko Karica i Univerziteta.
Evo vam bilmezi intelektualni kako od ciganina moze akademija.
Namerna devalvacija znanja. Rezultat je jasan: danas se diplome prodaju na zelenjaku.
Nije to sarkazam. Cista logika. Kad moze ciganin, sto ne moze tezgar na pijaci?
Cilj je postignut: sve vise od samog pocetka studiranja, radi na tome da negde furne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 07:20:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.