Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 28. Jan 2022, 02:44:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Planina Tara - kraljica srpskih planina  (Pročitano 26312 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 13241
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Sony 
Zaovine

Zaovine se nalaze u Zapadnoj Srbiji, i administrativno pripada teritoriji opštine Bajina Bašta. Predstavlja šumovito područje brdsko-planinskog karaktera koje obuhvata naselje Zaovine sa 28 zaseoka, jezero Zaovine i kanjon Belog Rzava „Sklopovi“.
Nalazi se u južnom delu planine Tare u prostornoj predeonoj celini poznatoj kao „Ravna Tara“. U geomorfološkom smislu predstavlja prirodnu sponu planine Tare sa Zlatiborskim masivom i Mokrogorskom kotlinom.
minimalna nadmorska visina 784 m
maksimalna nadmorska visina 1.412 m (vrh Miloševac)
obuhvata površinu od 5.593,61 ha.
  Pored veličanstvene prirode i prelepih jezera ipostoji u dolini reke Beli Rzav na lokalitetu Luke i atraktivni spomenik prirode, geomorfolološka atrakcija – Ravna stena ili Grad. Na ovoj ravnoj steni u srednjem veku se nalazilo srednjevekovno utvrđenje, a nešto kasnije i utočište legendarnog  Kostreš harambaše. Postoje samo dva ulaza i to na jugozapadnoj strani kroz pećinu i na severnoj strani koji je isklesan u steni. Na Gradu se gnezdi sivi soko prirodna retkost Balkana i raste retka vrsta žute perunike. Ovaj ostatak iz vremena Panonskog mora veoma je vredna turistička atrakcija i iz razloga što se nalazi u blizini zaovljanskih jezera i mesta gde je pronađena  Pančićeva omorika.
  Izgradnjom brane Lazići, na reci Beli rzav formirano je jezero koje se zvezdasto razliva u najnižim delovima sela Zaovine. Brana je visoka 130m a najveća dubina jezera je 80 m. Pri maksimalnom nivou ovo jezero na 892 metara nadmorske visine i sa 150 hm³ vode, pruža izvanredan vizuelni efekat. Istalisana snaga oove RHE je 614 MW.
Karakteristična vrednost područja Zaovina ogleda se u harmoničnoj povezanosti čoveka i prirode koja se ovde zapaža. Ovdašnje kulturno-istorijsko nasleđe pravi je odraz sudbine našeg naroda, i našlo je svoj izraz u spomenicima i legendama koji izražavaju svu bajkovitost ovog kraja.

Ne propustite na Zaovinama:
- Zaovine su čuvene kao mesto na kojem je otkriven živi fosil biljnog sveta,  Pančićeva omorika.. U zaseoku Đurići 1875. godine čuveni botaničar Josif Pančić otkriva novu „felu“, endemoreliktnu vrstu četinara kojoj daje naziv Pančićeva omorika (Picea omorika). Zaovine su jedino stanište Pančićeve omorike na serpentinitu, a na lokalitetu Kik – Sklopovi nalazi se njeno klasično nalazište locus classicus
- Geomorfološka atrakcija u dolini reke Beli Rzav, na Lukama: Grad, sa ostacima srednjovekovnog utvrđenja, za koju je vezana legenda o plemiću i njegovoj nevernoj ženi;
- Mesto Crkvine u podnožju Grada i ostaci srednjovekovne crkve bazilike.
- Izletnički vidikovci (Zmajevac, Bela Voda i Gavran);
  Deo kulturne baštine ovog kraja su i objekti narodnog graditeljstva, kao materijalno svedočanstvo narodne neimarske veštine: starovlaška brvnara i pomoćni objekti okućnice;  objekti koji su sezonski služili za smeštaj čobana – bačije;
Na ovim prostorima vekovnu tradiciju ima stočarstvo – meso, mleko, sir, kajmak, koji se tu proizvode, predstavljaju najkvalitetnije namernice koje možemo naći na domaćem tržištu;
  U akumulacijama evidentirano je 14 vrsta riba, predstavnika 6 familija: potočna pastrmka, kalifornijska pastrmka, skobalj, klen, mrena i dr. Postoji i nekoliko značajnih prirodnih plodišta od kojih se izdvajaju Zmajevački i Popovića potok, kao i na delu Belog Rzava, nizvodno od akumulacije „Spajići“.
Na Zaovinama je zabeleženo oko 50 odsto flore cele planine Tare, odnosno oko 15 odsto flore Srbije. Na ovom području do sada je utvrđeno prisustvo oko 600 biljnih vrsta.
- od ukupnog broja zabeleženih vrsta, 55 biljnih vrsta se nalazi na preliminarnoj Crvenoj listi flore Srbije.
- među 330 međunarodno značajnih biljaka koje žive u SCG, 25 vrsta se mogu naći na području Zaovina;
- na prostoru Zaovina nalazi se 15 biljnih vrsta koje su zaštićene kao prirodne retkosti kao napr. runolist, a tu se nalaze i subendemiti nikolićeva kandilka, Pančićeva poljska mlečika, i predstavnici familije Orchidaceae koji su predloženi da budu uvršteni na listu Uredbe o zaštiti prirodnih retkosti;
- registrovano je 14 vrsta koje su zaštićene CITES konvencijom, koja sprečava prekomernu eksploataciju primeraka divlje flore i faune međunarodnom trgovinom;
Na jezeru se nalazi i veliki ribnjak pastrmke u vlasništvu Nacionalnog parka ''Tara''.
Zaovine su idealno mesto za sportove na vodi, pecanje, orijentaciju, ishranu u prirodi...
Izgradnjom repetitora ceo kraj je pokriven mobilnom mrežom 064.

Izvor: www.bbasta.org.yu

 

 
IP sačuvana
social share


Sreca ne postoji u zivotu... postoje samo momenti srece        just strawberry                   Gde volite da letujete/zimujete,putujete uopste?...posetite novi pod forum
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 13241
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Sony 
Drina

Drina nastaje u Šćepan polju od reka Tare i Pive i  duga 345.9 km od kojih Bajinoj Bašti pripada 60 km. Kod Šapca Drina se uliva u Savu i predstavlja jednu od najčistijih reka Srbije.
  Do gradnje veštačkih jezera Drina je imala plahovitu ćud. Tako se pamte izuzetno plavne godine kao što je bila 1896.god. kada je nivo Drine bio toliki da plavio čuveni most u Višegradu, a te iste godine Ljubovija je u potpunosti uništena. Drina je bogata vodom i kada su sušne godine. Bilo je godina kada se Drina ledila ( 1929,1942 ) u Perućcu, Lukovu i Krivom viru. Drina nikada nije bila plovna iako ima dosta vode zbog reljefa korita, a na teritoriji Bajine Bašte se nalazi i najduži pravac od Crvenih voda do Lukova od 5 km na inače jako ‘’ krivoj Drini ‘’.
Kanjon Drine čija je dubina 700-1000 m predstavlja drugi kanjon po ovom parametru u Srbji i Crnoj Gori posle kanjona Tare ( 1300 m ) i treći u svetu posle kanjona Kolorada ( 1800 ) koji se nalazi u SAD.
U gornjem toku Drina ima odlike tipične planinske reke, a tek od Loznice odlike ravničarske reke. Zbog toga je bogata svim vrstama pastrmske ribe ( mladica, potočna pastmka, lipljen ) i mnoštvo ciprini da tekućih voda ( rečna i protočna mrena, skobalj, klen…), a biće i zmijuljica, vijuna, ali i drugih. Pored autohtonih vrsta naći će se i one id rugih krajeva sveta kao što su kalifornijska pastrmka, sunčanica i srebreni karaš ili babuška.
U Drini se posebno izdvajaju tri riblje vrste: mladica, potočna pastrmka, lipljen. Kao prirodne retkosti ove riblje vrste su zaštićene zakonom pa je njihov lov, ugrožavanje i uznemiravanje su strogo zabranjeni.
Mladica je najpoznatija riba reke Drine koja je od prirodna retkost i najvredniji ribolovački trofej. Od posebnog je značaja što je desna pritoka Drine reka Trešnjica prirodno mrestilište. Mnogi primerci ovede izgube život zbog neodgovornog ponašanja lokalnog stanovništva. Posle godinu dana mlađ se instiktivno seli prema Drini i to tek 3% jedinki, a do polne zrelosti stigne svega 1 % položene ikre. Da ne postoje negativni uticaji čoveka na reku Drinu ovaj oricenat bi bilo sasvim dovoljan. Zbog toga prirodni mrest nije dovoljan pa se od 2000.god. počelo sa reintrodukcijom mladice u Drinu u saradnji sa Ribnjakom u Trešnici. Mlađ je pre puštanja u akumulacije u Perićcu, Zaovinama i Spajićima puštana u tarske potoke gde su boravili 60-70 dana.
  Mladica je grabljivica, ali dok je manja i plen drugih grabljivica kojih u Drini, Perućačkom i jezeru u Zaovinama ima ih dovoljno. Kada mladica poraste preko 10 kg ona će loviti i odrasle primerke šaranskih riba (skobalja, klenova, potočnih pamstrmki i dr). Posebno  mladica ima problem sa grgečom, somom i štukom koje su izrazite grabljivice i koje su u akumulacije dospela uz pomoć čoveka i unele pometnju u način života šaranskih riba. I mladica je grabljivica, ali ona je prirodni stanovnik Drine, a za razliku od ostalih vrsta grabljivica ona je ugrožena vrsta. Iako je mladica zaštićena vrsta i ne bi smela da bude na listi sportskog ribolova, ona se redovno lovi.
Drina je u prošlosti često bila granica ipak ni to joj nije bila smetnja da se koristi za transport drveta ( trupaca i rezane građe ) do kupaca koji su se uglavnom nalazili na obalama reka Save i Dunava, a koja je u drugoj polovini XIX i početkom XX veka uglavnom izvozila za Austro-Ugarsku. Transport je orzanizovan u vidu splavova koje su spretni splavari pravili od građe koja je transportovana, odvozli do odredišta, tamo raskivali i peške se vraćali na početmo mesto. Tara sa svojim velikim bogastvom u četinarskim šumama omogućila je da Bajina Bašta bude posebno poznata po tzv ‘’ japijskim trgovcima ‘’ i splavarima.

Izvor: www.bbasta.org.yu
IP sačuvana
social share


Sreca ne postoji u zivotu... postoje samo momenti srece        just strawberry                   Gde volite da letujete/zimujete,putujete uopste?...posetite novi pod forum
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 13241
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Sony 
Izvidjacke Škole na Tari

Škola u Đurićima (Planina Tara - Zaovine)

Škola sa travnatim dvorištem za smeštaj do 50 šatora.
Oaza mira i tišine, u blizini malog jezera za kupanje, sportski ribolov i sportove na vodi.
Idealno mesto za orijentaciju, pešačenje do Zborišta (1544), Pasaka, Vidikovca...
Udaljeno od brane Lazići 4km, od Mitrovca 12km, od Bajine Bašte 37 kmŠkola u Računićima - Zaovine -planina Tara


Škola sa travnatim dvorištem površine 1,2 hektara za smeštaj 80-100 šatora.
Na putu obilaznice reverzibilnog jezera u Zaovinama.
Sunčano tokom celog dana. Idealno mesto za orijentaciju, ishranu u prirodi...
Od brane Lazića udaljeno 6km, od Mitrovca 14km, od Bajine Bašte 39km.
Na Zaovinama se nalazi lokacija pored brane gde je Josif Pančić prvi put pronašao Pančićevu omoriku.Škola u Rastišu -

Škola sa velikim travnatim dvorištem za smeštaj 50-60 šatora.
U srcu netaknute prirode, kraj čiste planinske rečice Dervente.
Pravo mesto za orijentaciju, ishranu u prirodi, splavarenje Perućačkim jezerom, pešačke ture...
Udaljeno od  jezera 3 km, Perućca 8 km, Bajine Bašte 22km.Škola u Solotuši

Škola sa otvorenim bazenom za kupanje, travnatim dvorištem za smeštaj 50 šatora.
Pogodna sredina za orijentaciju, pešačenje do vidikovca - Prijerova, srednjevekovnog grada Solotnik, idealno mesto za likovne kolonije...
Udaljeno od Bajine Bašte 11km. Škola na Jasikovicama - Kaluđerske bare-
planina Tara


Škola na nadmorskoj visini od 1000 metara sa travnatim dvorištem za smeštaj 40 - 50 šatora,  kuhinjom za spremanje hrane i trpezarijom za raspodelu hrane.  Raspolaže sa dva WC i montažnom tuš kabinom.
Nalazi se u blizini hotela ‘’Omorika’’ I ‘’Beli Bor’’, 13 km od Bajine Bašta, 15 km od Mokre Gore ( Drven grad, Etno sela…), 20km od Zlatibora.10 km od srednjevekovnog  Manastira Rača, 25 km od Jezera Perućac ( splavarenje niz Drinu).

Centar je u blizini hotela koji poseduje zatvoreni bazen  i sve prateće aktivnosti (tereni za mali i veliki fudbal, košarku, tenis, kuglanu, obeležene staze za pešačenje...) Prodavnice, restorani sa nacionalnom kuhinjom nalaze se u neposrednoj blizini (800 metara).
Organizovanje izleta do atraktivnih lokacija Tare, Mitrovca, jezera Zaovine i Perućac, manastira Rača iz XIII veka, rečice Vrelo, Mokre gore i Šarganske osmice je lako izvodljivo zbog blizine i naših dosadašnjih aktivnosti na tim područjima.

Izvor: www.scouts-tara.org.yu
« Poslednja izmena: 06. Nov 2006, 19:17:45 od goranse »
IP sačuvana
social share


Sreca ne postoji u zivotu... postoje samo momenti srece        just strawberry                   Gde volite da letujete/zimujete,putujete uopste?...posetite novi pod forum
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 13241
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Sony 
Istorijske znamenitosti

Područje Nacionalnog parka Tara, zbog vodenih tokova i drugih prirodnih pogodnosti oduvek je bilo privlačno za život, o čemu govore mnogi lokaliteti i ostaci materijalne kulture iz najstarijih vremena.

Iz feudalnog perioda na području Nacionalnog parka Tara postoje ostaci gradina u Jagoštici i Zaovinama. Očuvani ostaci mogu se videti u Solotuši. Solotuški grad nalazi se na steni iznad Solotuške reke, na uzdužnom grebenu zvanom Kulina. Slični i u mnogo manjoj meri sačuvani ostaci, nalaze se na teritoriji šireg područja: Pilici, Rogacici i u Staparima iz doba Nemanjića.

Nekoliko lokaliteta starih grobalja iz srednjeg veka koja se u narodu najčešće nazivaju grčkim, rimskim ili latinskim, stavljeni su pod zaštitu mada se generalno može reći da su oštećeni i nedovoljno istraženi. To su nekropole u Rastištu, Zaovinama i Perućcu.
Naročito znacajan istorijski spomenik koji spada u zaštićene objekte kulturnih dobara, je manastir Rača koji datira iz XVIII veka. Manastir je podigao kralj Dragutin. To potvrđuje narodna tradicija kao i podaci u tronoškom i pećkom letopisu.
Kaluđeri manastira Rače, posebno posle  obnove Pećke patrijaršije,
razvijaju veoma živ  kulturno-prosvetni rad u cilju umnožavanja crkvenih knjiga, poznat kao prepisivačka škola. U toku Drugog svetskog rata u njemu je skrivano Miroslavljevo jevanđelje, delo izuzetne kulturološke vrednosti.


vise o Raci ovde

Izvor: http://www.tara.org.yu/
IP sačuvana
social share


Sreca ne postoji u zivotu... postoje samo momenti srece        just strawberry                   Gde volite da letujete/zimujete,putujete uopste?...posetite novi pod forum
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 13241
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Sony 
Smestaj na TariMitrovac na Tari


BEOGRADSKO ODMARALISTE
MITROVAC NA TARI


Kapacitet odmaralista je 600 mesta- centralni objekat i sestMitrovac paviljona. Paviljoni imaju po 98 mesta sa 6-10 lezajeva u sobama, zasebne sobe za pratioce dece - vaspitace, dnevni boravak, ucionice za nastavu. Raspolaze sportskim terenima (travnati fudbalski), ski liftovima, zatvorenim bazenom, pionirskim klubom, bibliotekom. Organizuje zimovanja, letovanja, skolu u prirodi, klimatsko lecenje, pripreme sportista, vikend-izlete, logorovanja.

Telefoni:
Centrala: (381) 31 859720
Upravnik: (381) 31 859725

VOJNA USTANOVA "TARA"
BAJINA BASTA

Vojna ustanova "Tara" na najlepsem delu istoimene planine, raspolaze sa objektima visoke kategorije.
Hoteli "Omorika"(370 lezaja), "Beli bor" (300 lezaja), depadans "Javor" (50 lezaja) i vila "Sumska kuca", narocito su pogodni za kongresni i rekreativni turizam.
U sastavu objekata su zatvoreni bazen, moderno opremljene kafane, disko-klub, automatska kuglana, trim-kabinet i trim-staza, biblioteka, decja soba.
Hotel Beli Bor
Posebne pogodnosti imaju sportisti jer mogu koristiti uredjene terene za fudbal, odbojku, tenis i tri košarkaška terena (kod hotela "Beli Bor"). Za ljubitelje zimskih sportova postavljeni su ski-liftovi na uredjenim stazama za skijanje. Za šetnje i rekreaciju pogodne su i uredjene staze kroz borovu šumu, duge oko 10 kilometara.
Dobitnik je mnogih priznanja za ugostiteljsko-turisticke usluge : "Turistickog cveta" (dva puta), "Turistickog pupoljka","Srebrne pahuljice".
V.U. "Tara" za svoje goste organizuje piknike (na kojima se sluze razni specijaliteti, pripremljeni u prirodi), zatim izlete na Zlatibor i brodom do Visegrada(u letnjoj sezoni).

CENOVNIK/PRICE LIST
polupansion/half board
28. 10 - 23. 12. 2006.

HOTEL "OMORIKA"
Apartman / Apartment    2.385 din.
Jednokrevetna soba / Single bed room    1.935
Dvokrevetna soba / Two bed room    1.755
Trokrevetna soba / Three bed room    1.485

Rezervacije
Telefoni: Centrala: (381) 31 852543;
Hotel "Omorika": (381) 31 852566;
Hotel "Beli bor": (381) 31 851-357;
Telefaks: (381) 31 851-169;

Ribolov u Drini

INEX-INTEREXPORT
DRUSTVENO PREDUZECE ZA UGOSTITELJSTVO
I TURIZAM
BAJINA BASTA, VOJVODE MISICA 5


Hotel Inex u Bajinoj Basti
Inex-Interexport je jedina ugostiteljsko-turisticka organizacija u Bajinoj Basti. Danas ima vise renoviranih i savremenih objekata u gradu i okolini.
Hotel "Drina" B kategorije u Bajinoj Basti sa restoranom, picerijom, letnjom bastom i velikom salom pogodnom za koncerte, proslave i novogodisnje doceke, kao i sa 130 hotelskih lezaja, pruza sve mogucnosti za letnje i zimske odmore.
Jezero Perucac
Hotel "Jezero" visoke B kategorije u Peruccu, na samoj obali jezera, sa restoranom, banket salom, bungalovima koji nudi potpuni komfor i samoorganizovanje boravka po zelji, sa plazom i bifeom, pored divnog pogleda na jezero i okolinu, gostima nudi kupanje i pecanjevoznju po jezeru, razgledanje kanona Drine, izlete do Zepe i Visegrada.
Hotel "Vrelo" sa depadans-vilama i malim kampom, sa restoranom i velikom terasom nad vodom i u hladovini, gostima nudi i razne riblje specijalitete. Silazak na Drinu i bavljenje ribolovom jos jedna je pogodnost za goste ovog hotela.

Informacije za turiste na Hotels.co.yu
Telefoni: (831) 31 851452; (831) 31 851099; (831) 31 851433

Izvor: www.hotelitara.com
        www.bajinabasta.com


« Poslednja izmena: 06. Nov 2006, 23:54:19 od goranse »
IP sačuvana
social share


Sreca ne postoji u zivotu... postoje samo momenti srece        just strawberry                   Gde volite da letujete/zimujete,putujete uopste?...posetite novi pod forum
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 13241
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Sony 
Jeftiniji smestaj

Ponuda vikendica na Tari

U strogom centru planine Tare nalazi se Vila Vilotijević.Novoizgrađeni objekat - pun komfor. Opsirnije ovde

  Vila na  TARI
Ako ste zainteresovani za aktivan, sportski odmor ili samo za relaksaciju i uživanje u beskrajnim šetnjama po netaknutoj prirodi, ova vila na Tari je pravo mesto za vaš odmor. Vila je sa 4 zvezdice.Opsirnije

Vila "PAŠIĆ"
Odmorite sa u centru planine Tare na Kaluđerskim Barama, u neposrednoj blizini hotela "Omorika", na nadmorskoj visini 1050 m. Vila je sa 4 zvezdice.Opsirnije

   Vila "RADICA"
Na osamsto metara od hotela "Beli bor" nalazi se naša vila za pravi odmor u prirodi. Na 100 metara od vile nalazi se vidikovac - lep pogled na panoramu Bajine Bašte i prelepe pejsaže planine Tare.Opsirnije

Vila "V E S N A"
Na putu Kaluđerske bare - Mitrovac nalazi se "Vila VESNA". Vila se nalazi u neposrednoj blizini hotela "Tara" i jezera Jarevac.Opsirnije

ZAOVINE -  Vila “OMORIKA” se nalazi u Zaovinama – zaseok Popovići. U neposrednoj blizini jezera Spajići i na 1 km od velikog Zaovljanskog jezera, što ovaj objekat čini jos ekskluzivnijim. To je idealno mesto za odmor, rekreaciju, lovni turizam i ribolov. Vama na usluzi je i splav “VUK” koji se nalazi na jezeru Spajići.Opsirnije

Mitrovac na Tari  -  Vikendica se nalazi na samo 1,5 km od dečijeg odmarališta Mitrovac i 2 kilometra od jezera u Zaovinama.Smeštena je u vikend naselju Krnja jela na Mitrovcu.Opsirnije

Mitrovac na Tari   VILA "OSTOJA"
Provedite Vaš odmor na Mitrovcu, u naselju "Krnja jela" na samo 1km od centra Mitrovca.
Svojom konfornošću "Vila OSTOJA" učiniće da se opustite u srcu planine Tare.Opsirnije

Izvor: www.bbasta.org.yu

IP sačuvana
social share


Sreca ne postoji u zivotu... postoje samo momenti srece        just strawberry                   Gde volite da letujete/zimujete,putujete uopste?...posetite novi pod forum
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
covece, pa tebe treba da placa turisticki savez bajne baste!ja obozavam taru, ali ga ti pretera!kao seminarski rad.znam jos neke likove koji se pale na taru, pa cu im preporuciti ovo. do sitnih crevaca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 13241
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Sony 
 :mrgreen: 

najlepsa nasa planina...
« Poslednja izmena: 10. Nov 2006, 13:53:03 od goranse »
IP sačuvana
social share


Sreca ne postoji u zivotu... postoje samo momenti srece        just strawberry                   Gde volite da letujete/zimujete,putujete uopste?...posetite novi pod forum
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Zvezda u usponu


Jedini imam privilegiju da u potpisu reklamiram SF

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1595
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6600
Ma i meni je ovde  bilo stvarno supersamo sam imao malih problema sa vodokotlicem
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Pravo na potpis - uskraceno!
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 143
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Tara je sasvim OK, ja bih da se i pohvalim da imam 45 ari placeva na Mitrovcu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Jan 2022, 02:44:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Muzej srpskog jezika :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.109 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.